0

نبرد با جنگ نرم با سلاح کتاب

hojat20
hojat20
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 42154

جام جم آنلاين: رئيس فرهنگستان زيان و ادبيات فارسي گفت: در حال حاضر گرفتار جنگ نرم هستيم و کتاب يکي از سلاح‌هاي ميدان اين جنگ است. ضربه دشمن را بايد به تناسب سلاحش پاسخ داد. اگر طرف مقابل با کتاب به جنگ آمده بايد با کتاب به جنگش برويم.

به گزارش مهر، آيين افتتاح مجمع ناشران انقلاب اسلامي عصر دوشنبه 16 اسفند با حضور حجت ‌الاسلام  والمسلمين دکتر سيد مهدي خاموشي رئيس سازمان تبليغات اسلامي ، محسن مومني شريف رئيس حوزه هنري، حجت‌الاسلام محمدحسن رحيميان نماينده ولي فقيه در بنياد شهيد و امور ايثارگران، ، غلامعلي حداد عادل رئيس کميسيون فرهنگي مجلس و محمد حمزه‌زاده مديرعامل انتشارات سوره مهر و عضو هيئت مديره مجمع ناشران انقلاب اسلامي، در تالار انديشه حوزه هنري برگزار شد.

حداد عادل در اين برنامه گفت: لازم است در ابتداي سخنانم درباره جايزه کتاب سال صحبتي بکنم. 50 سکه‌اي که به عنوان جايزه دريافت کردم، براي خود برنداشتم چون براي من نبود. دانشنامه جهان اسلام که 3 جلد از 14 جلد آن به زبان عربي در بيروت منتشر شده است، جايزه کتاب سال جهاني را به خود اختصاص داده بود. گفتم چه کنيم تا سودي براي کارکنان بنياد حاصل شود؟ بنابراين تصميم گرفتيم براي کارکنان بنياد يک صندوق قرض‌الحسنه تشکيل بدهيم. 10 سکه نيز از پيش گرفته بودم که با اين 50 سکه در مجموع در اختيار نهاد قرار گرفت. جايزه را من دريافت کردم اما به من تعلق نداشت.

نماينده مردم تهران در مجلس افزود: من به عنوان يک کتابخوان حرفه‌اي حدود 50 سال است که به کتابفروشي مي‌روم و کتاب مطالعه مي‌کنم. زنده‌ام به کتاب خواندن. ماشين من کتابخانه سيار است. از وقتي که از سال 42 وارد دانشگاه تهران شدم، مرتب به کتابفروشي‌هاي روبروي دانشگاه مي‌رفتم و آنجا مرتب از خود مي‌پرسيدم جاي کتاب‌هاي مذهبي کجاست؟ غير يک مرحوم عظيمي نام که گاهي کتاب ‌هاي مذهبي مي‌آورد ، باقي کتابفروشي ‌هاي راسته انقلاب کتابي نمي‌فروختند که بويي از تعهد بدهد.

از مشروطه به بعد قشر مذهبي راه خود را از تجدد جدا کرد

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس گفت: محيط و فضاي تحصيلکرده‌هاي آن روزها در اختيار ديگران بود. ريشه اين داستان به مشروطيت باز مي‌گردد که باعث شد جماعت مذهبي کشور، راه خود را از تجدد جدا کرده و فرزندان خود را به مقطع بالاتر از ابتدايي به مدرسه نمي‌فرستادند. دانشگاه هم که تاسيس شد، تبديل به ميدان جذب غير مذهبي‌ها شد. اين واقعيت بر همه عرصه‌هاي فرهنگي، آموزشي و تبليغاتي از جمله انتشاراتي‌ها تاثير گذاشت.

رئيس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي اضافه كرد:  اسفندماه 57 با فشار و اصرار شهيد مطهري به سمت معاونت تبليغاتي وزير ارشاد منصوب شدم. اين انقلاب از 22 بهمن 57 تا تابستان 58 يک روزنامه نداشت. نه کيهان، نه اطلاعات و نه هيچ روزنامه ديگر متعلق به جريان انقلاب نبودند. انقلابي‌ها تا پيش از پيروزي انقلاب هيچ‌گونه فعاليت فرهنگي نداشتند ولي در اين 32 سال در اين زمينه پيشرفت‌هاي زيادي کرديم .با اين حال مشکلات زيادي داريم که اگر در آن‌ها دقت نکنيم، غفلت حاصل مي‌شود. بايد مشکلات را بشناسيم تا راهمان را با بصيرت طي کنيم.

کتاب يکي از سلاح‌هاي ميدان جنگ نرم است

وي گفت: در حال حاضر گرفتار جنگ نرم هستيم و کتاب يکي از سلاح‌هاي ميدان اين جنگ است. ضربه دشمن را بايد به تناسب سلاحش پاسخ داد. اگر طرف مقابل با کتاب به جنگ آمده بايد با کتاب به جنگش برويم؛ البته با کتابي که به روز باشد. توجه داشته باشيم که کتاب فقط با مولف کتاب نمي‌شود. ناشر هم بايد به اندازه مولف صلاحيت داشته باشد. بسا فکر و قلم خوب که مولف داشته ولي ضعف ناشر باعث سقوط اثر شده است و بسا ناشري که با قدرت خود از يک متن ضعيف، کتابي تاثيرگذار منتشر کرده است.

کتاب‌هاي فاخر توليد کنيد

حداد عادل خطاب به ناشران عضو مجمع ناشران انقلاب گفت: از شما ناشران خواهش مي‌کنم حال که مي‌خواهيد حول محور انقلاب اسلامي فعاليت کنيد، به بعضي مسائل توجه بيشتري داشته باشيد. يکي از اين مسائل زبان و قلم است. توجه کنيد کتاب ‌هايي که چاپ مي‌کنيد از نظر زبان فارسي، فاخر باشد و زيبا توليد شود. يکي از علاج‌هاي اين موضوع اهتمام به امر ويراستاري است. از ويرايش غافل نباشيد چون نويسنده هرچقدر متبحر باشد باز هم کتابش از ويرايش بي‌نياز نيست.

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس افزود: نکته ديگر جنبه‌هاي هنري کتاب است. سليقه مخاطب را بشناسيد و آن را رعايت کنيد. کتاب‌هايي ديني بعضاً منتشر مي‌شوند که طراحي جلد ضعيفي دارند. سليقه افراد تحصيل‌کرده سليقه خاصي است و کتابي که به نام انقلاب منتشر مي‌شود بايد از حيث تصويرسازي، حروفچيني، آراستگي و ... در درجه اول باشد و شخصيت خواننده خود را دست کم نگيرد.

وي گفت: نکته ديگر مساله توزيع است که در کشور ما تبديل به يک طلسم شده است. انتشار کتاب مانند يک مسابقه فوتبال است. وقتي همه تيم با هماهنگي و مشارکت توپ را به نفر آخر برسانند تا آن را به گل تبديل کند و او توپ را خارج از چارچوب دروازه بزند همه زحمات به هدر مي‌رود. عدم توزيع مناسب کتاب هم مانند همين ضربه اشتباه آخري است.

وحدت وقتي معنا دارد که تنوع در کار باشد

رئيس فرهنگستان زبان و ادبيات فارسي افزود: شما ناشران با تجمع خود سعي کنيد مسائل و مشکلات نشر کتاب چون توزيع را حل کنيد. کميسيون فرهنگي مجلس هم در اين زمينه از هيچ ياري و کمکي دريغ نخواهد کرد. خواهش ديگرم اين که وقتي با هم متحد شديد، در امور مختلف با هم اختلاف نکنيد. قبول کنيم که سليقه‌ها مختلف است. بدانيد که ديگران هم به انقلاب معتقد هستند ولي ممکن است نظرشان در برخي موارد با شما متفاوت باشد. وحدت وقتي معنا مي‌يابد که تنوع در کار باشد و يک چتر بالاي سر نظرهاي متنوع، اين آرا را در کنار هم جمع کند.

آنروز .. تازه فهمیدم .. 

در چه بلندایی آشیانه داشتم...  وقتی از چشمهایت افتادم...

چهارشنبه 18 اسفند 1389  7:46 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها