0

.:: من گل رنگ هستم ! ::.

mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 41934

.:: من گل رنگ هستم ! ::.

این روزها بیشتر به من گل رنگ مى گویند، ولى در فارسى به یك نوع من كه در خراسان، تبریز و تراران تفرش به عمل مى آید. كافیشه، زعفران كاذب و گل زردك گویند و به یك نوع دیگر من كه در ناحیه ایسبیلى گیلان و در مغرب ایران، اشتران كوه، جام تونه در كرمانشاه و همچنین در بوشهر، بیشه و كازرون به عمل مى آید كاجیره - كاژیره - كاجره - بهرامه - بهرمان گویند.

نام علمی من Carthamus tinctorius است و در فارسى به دانه من خسك دانه و تخم كاجره و اعراب به دانه من قرطم، حب العصفر و بذر الاحریض گویند. گل من خاردار و زرد مایل به قرمزى است، ولى تدریجا زرد نارنجى مى شود. از گل من براى رنگ كردن پارچه و به جاى زعفران براى رنگ كردن غذا استفاده مى كنند، هر كس گل مرا بخورد رنگ ادرارش قرمز مى شود.

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org   عصاره گل من كه در رنگرزى به كار مى رود، به نام زردج معروف است و اعراب به آن ماءالعصفر گویند، گل من مانند دانه هایم داراى اثر مسهلى است، جوشانده 12 تا 24 در هزار آن محلل غذا و مقوى اعصاب، خلطآور و قاعده آور است، و در ذات الریه تجویز مى شود. گل نوع كاجیره معرق، تب بر، ضد كرم و قاعده آور مى باشد و در استعمال خارجى به عنوان ضد عفونى كننده و التیام دهنده زخمها استفاده مى شود و براى معالجه سوزاك چه از راه شستشو و چه از راه خوردن مفید مى باشد.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
شنبه 14 اسفند 1389  3:39 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها