0

درس NLP -سه

abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 37203

درس NLP -سه

«‌ ارتباط مؤثر با ديگران »

ارتباط مؤثر با ديگران ، يك هنر بلكه بالاتر از آنست . شما اگر نقاشی بلد نباشی در زندگی بحرانی ایجاد نمیشه ولی اگر ارتباط موثر نداشته باشی نمی تونی موفق بشی .! ارتباط موثر کلید طلایی موفقیت است .اما آیا میدانید که :  

با آنكه 75% وقت بشر صرف ارتباط با ديگران مي شود تنها 10% انسانها توان برقراري ارتباط مؤثر  دارند ، یعنی 90%   انسانها در مهارتهاي ارتباطي مشكل دارند !.

چگونه ارتباط مؤثربا ديگران داشته باشيم ، چگونه به قلب افراد نفوذ پيدا كنيم و چگونه تأثير گذار باشيم ؟ با ارتباط موثر میتوان صمیمی شد ! خواهیدپرسید که چرا صمیمی شویم ؟ چون :

در صمیمیتها :

1- شناخت خود واقعي ممکن میشود .

2- انسان گلباران پيشنهادات جالب میشود .

3- خواسته هاي انسان براحتي برآورده مي شود .

و چندین دلیل دیگر که شما میتونین بگین ...

كلاً در صميميتها به آرامش مي رسيم و زندگي معني پيدا مي كند ، پس حال بهتر است بدانيم چگونه مي شود صميمي شد .

بايد ياد بگيريم چطوري حرفهاي خوب را در فرصتهاي محدود به ديگران بزنيم بعضي ها مي گويند بايد ما با كسي رفت و آمد داشته باشيم تا صميمي گرديم در حاليكه ما گاهي اوقات جهت صميمي شدن تنها يكبار فرصت داريم آنهم 10 دقيقه !

در بحث ارتباط مؤثر و برقراري چنين ارتباطي صميميت و تأثيرگذاري بسيار مهم است كه به دو بخش تقسیم می شود :

1- عمومي و كلي : صميميت و تأثيرگذاري امري عمومي و كلي است .

2- خصوصي و شخصي : كه به عنوان صميميت همسران مطرح است.

صميميت و تأثيرگذاري بطور عمومي و كلي به هشت مورد بستگي دارد :

1-      انتقال اطلاعات :

با توجه به اينكه هيچ ارتباطي بدون هدف انتقال اطلاعات صورت نمي گيرد بايد بدانيم چه چيزهايي در تحقق اين  هدف نقش دارد .

الف : كلام ( انتقال اطلاعات با كلام به ميزان تأثير 7% )

ب : لحن ( تغيير آهنگ و صدا به ميزان 38% ) مؤثر است .

ج : رفتار و حركات ( در انتقال اطلاعات به ميزان 55% ) مؤثر است .

یعنی زمانیکه مطلبی را در یک سخنرانی قرار است انتقال دهیم ، نباید مثل مجسمه ابولهول وایستیم ، با تغییر لحن و رفتار دست و چشم و ابرو به کلام جان و روح ببخشیم  تا تاثیر آن زیادتر شود . بعضی سخرانان هنرمندند ! بعد از یکربع همه را میخوابانند! چون لالایی میگن !.

2-كيفيت متفاوت افراد :

افراد در سه كيفيت متفاوت زير قرار مي گيرند :

الف : بصري = روي افراد بصري كيفيتهاي ديداري بيشتر تأثير مي گذارند ، حركتهاي هيجاني دارند و بيشتر از  تصاوير صحبت مي كنند .

ب : سمعي = روي افراد سمعي كيفيتهاي شنوايي بيشتر تأثير مي گذارند ، اين افراد آرامتر ، مؤدبانه تر ، زيباتر ،   ادبي تر ، شيواتر ، شمرده تر و مرتب تر صحبت مي كنند .  

ج : لمسي = روي افراد لمسي كيفيتهاي حسي بيشتر تأثير مي گذارند . گاهي اوقات هم افراد بسيار پر حوصله ، كسل  و كند هستند و از طريق حسي اطلاعات را مايل هستند دريافت نمايند .

پس اگر در ارتباط متوجه كيفيت افراد باشيم و از شيوه مناسب حالت او اطلاعات را منتقل نمائيم توفيقات بهتر و  بيشتري خواهيم داشت .

3-مدل سازي فيزيكي :

در ارتباط با ديگران مي توان تا حدودي مدل سازي كرد از نظر علمي كسانيكه در حالت فيزيكي مشابهي قرار   مي گيرند احساس مشابهي دارند .

4-خود فاش سازي :

راز دل گفتن يعني من شما را قبول دارم ، من اطمينان كردم ، كه بتدريج صميميت ايجاد مي كند  البته  خود فاش سازي و راز دل گفتن نبايد فاجعه ايجاد كند ، مي تواند رازها كوچك باشد .

مثلاً چه زيباست كه پدر و مادرها به بچه هاشون راز بگند .

مادري به پسر چهار ساله خود بگه : بيا يك راز بهت بگم ، من جعبه شكلات را اينجا قايم كردم به كسي نگي اين راز پيش خودمون بمونه ! باشه ؟.

پسره هم ميگه : مامان ، مامان ، بيا من هم يك راز بگم - اعتماد متقابل من ديروز  گوشه فرش را سوزوندم ، ضمناً شيشه همسايه را شكستم !!!! و .

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 10 اسفند 1389  12:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها