0

درس NLP - یک

abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 37203

درس NLP - یک

با عرض سلام خدمت دوستان راسخونی عزیز.

درس هایی که از NLP اشاره می کنم همگی از وبلاگ http://www.worldnlp.blogfa.com می باشد و با توجه به اهمیت آن اقدام به انتشار آن کردم. در هر صورت از دوست عزیزم آقای آباد هم متشکرم که این درس ها در وبلاگ خویش انتشار داد.

بنام خداوندی که همه چیزرازیبا آفریدوبنام کسانی که از این زیباییها ، به زیبایی  استفاده می کنند.

اما دو داستان برای شروع :!!!!

داستان اول : ون دایر:

ون دایر تمام موفقیت خود را مدیون پدرش میدانست ! میدانید چرا؟ زیرا ،یک  روز پدرش ، پازل به هم ریخته نقشه جهان را به او داد و ازش خواست که مرتبش کند ! ون دایر که شناخت کمی از جهان داشت ، موفق نشد و در انتهای تلاشش با ناراحتی پازل را بر زمین کوبید! ناگهان  تصویر چشم یک انسان که پشت یکی از قطعات پازل بود ، نظرش را به خود جلب کرد .ون دایر قطعات را از پشت کنار هم چید و دید که تصویر چهره یک انسان ساخته شد و وقتی که پازل را بر گرداند با تعجب دید که نقشه جهان نیز ساخته شده است ، بنابراین فهمید که اگر ، هر انسانی خودش را بسازد، جهان نیز به تبع این خود سازی ، ساخته می شود .*** توجه به خود ***

داستان دوم : کشیش انگلیسی :

می گویند کشیشی انگلیسی در خاطرات خود نوشته بوده است که : من در دوران کودکی آرزو داشته ام  که جهان را اصلاح کنم ، بزرگتر که شدم آرزویم ساختن کشورم بود و در دوران میانسالی دلم می خواست که تنها شهر خودم را اصلاح کنم و در پیری خانواده ام را ! و متاسفانه نشد ! آره :  نتوانستم !

این کشیش وصیت می کند که روی سنگ قبرش بنویسند هرکس برای ساختن دنیا باید از خود شروع کند تا دنیا خود بخود ساخته شود! ***بازم توجه به خود***

این دو داستان برای این بود که اگر شما نیز از آن دسته آدمهایی هستید که علت ناکامیها و ریشه بسیاری از شکستهاو گرفتاریها  را به گردن این و اون میندازید ،  و یا تلاش میکنید افراد پیرامون خود را درست کنید ، راه را اشتباهی می روید !! باید از خود شروع کرد ! و  اتفاقا علت پیدایش ان ال پی هم از توجه انسان به خود است.

NLP ( neuro linguistic programming) یا علم تاثیر کلام بر رفتار ، بعنوان یک پدیده نو ظهور ، بسیاری از اسرار انسان را کشف کرده است .

چند دانشمند در حوزه  کامپیوتر، روانشناسی و ریاضی فارغ ازهر قیدی ، علم و تجربه خود را به مدد طلبیدند تا کشف کنند چرا  انسانی که هر چه خواسته در دنیای بیرون از خودش خلق کرده ، شب که ، سر بر بالش می گذارد ، خوابش نمی برد؟!!

این دانشمندان با بررسی عملکرد مغز دریافتند که کارخانه اجابت دعا و خواسته های انسان ، مغز اوست و انسان محصول فکر و اندیشه اش است ، بنابراین هر انسانی همانی است که فکر می کند. با کشف بسیاری از حقایق درون انسان  ، بسیاری از دردانه های ذهنی غلط ، پاکسازی شد !. ان ال پی همانند خط کشی است که میتوان با آن خط راست کشید ، یا مانند سکه ای است که میتوان با آن دایره کشید!

بنده در این مجال در زمینه های زیر به اجمال با شما خواهیم بود :

ارتباط با خود و بادیگران

صمیمت همسران ( جالب برای همسریابی و همسرداری )

هدف گذاری و برنامه ریزی

انرژی ذهنی و تخیل هدایت شده

مقدمه ای بر روانشناسی تلقین به نفس

اصول علمی تلقین به نفس

قصد آفرینش و چرخ اقبال

قانونمندی طبیعت   

«  ارتباط با خود  »

آيا مي دانيد چرا انسان احساس گناه و ندامت مي كند ؟ پشيماني بخاطر عدم ارتباط با خود است! ابتدا با خود فرض و پیش نیاز ارتباط با خداست . شما هم میدانید که ابتداي راه خداشناسي ، خود شناسي است .( من عرف نفسه فقد عرف ربه)

اما جهت ارتباط  با خود ابتدا ، نيازمند شناخت ارزشها هستيم ، و سپس ، حركت و زندگي در راستاي آنها ، بنابراین میتوان گفت که :  رشد در انسان ، حاصل دو چیز است :

الف = پذيرش ارزشها  

ب =  تبادل و رتبه بندی ارزشها

اما حتما خواهید پرسید ارزش چیست ؟ پرسشی بجاست ؟ واقعا ما به چی میگیم ارزش ؟

جواب : معيارها و باورهاي عميق و دروني هر كس را ارزش مي گويند و عمدتاً این ارزشها اكتسابي بوده که شخص با تاثیر پذیری از سه گروه زیر آنها را کسب کرده است :

1- والدين   2- مربيان و معلمان    3- محيط

ما پس از تحلیل ارزشها ، ترتیب آنها را میتوانیم معین کنیم ، و آنها را بترتیب از بالا به پایین مرتب کنیم، اگر این مرتبه بندی انجام پذیرد ، همواره مراقب و مواظب خواهیم بود تا جهت دست یابی به ارزشهای پایینتر ، ارزشهای بالاتر را ازدست ندهیم ، بنابراین هر کس که ارزشهای فکری مرتب ندارد ، برایش احساس گناه امری دایمی است !!!!.

پس همواره بايد از خود بپرسيم ؟

آيا حاضرم براي دستيابي به ارزشهاي بالاتر ارزشهاي كم اهميت تر را از دست بدهم ؟

پاره اي از ارزشهاي غلط بدليل پاداشهاي غلط بر زندگي انسانها حاكم مي شود ، بعنوان مثال ، ما به افراد خجالتي پاداش محجوب بودن را هدیه می دهیم ،  به شخص وسواسي ، پاداش نقره بلوري و  به افراد افسرده ، پاداش غلط توجه! وبه آدمهای اخمو،  هم  مگیم چقدر جدی و مصمم ! درسته؟این جوایز، باعث حاكميت ارزشهاي غلط بر ذهن ما میشود و زندگی ما را پروگرام می کند .

حتما می دونید ولی بیشتر بدونید که : برای رشد انسانها دو ركن اساسي وجود دارد :

1- علم و آگاهي                   2 - عمل

ملتفت هستید که ما گاهی اوقات آگاهی داریم ولی  عمل نمی کنیم ! گاهی اوقات هم آگاه نیستیم و جهل بدترین است ! با آگاهی و شناخت میتوان به آرامش و ثبات رسید .

راستی تا حالا فکر کرده اید چرا انسانها تغییر نمی کنند و گاهی اوقات علیرغم اینکه میدانند مسیری را به خطا میروند ، بر نمی گردند.

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 10 اسفند 1389  11:57 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها