0

ارزش خردورزی

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

ارزش خردورزی

در ارزش و اهمیت خرد و خردورزی همین بس که آن حضرت(ع) محور همه چیز در دنیا و آخرت را منوط بدان می سازد و حتی در سخنی دیگر، آن را به عنوان محور نیایش ها و خواسته های شخص قرار می دهد و می فرماید که انسان اگر چیزی بخواهد، کمال عقل را بخواهد؛ زیرا کمال انسانیت در آن است و دین و آخرت در گرو آن می باشد. بنابراین تضرع و انابه به درگاه الهی برای تحقق این خواسته امری است که بدان تشویق می کند و می فرماید: «من أراد الغنی بلا مال و راحه القلب من الحسد و السلامه فی الدین فلیتضرع الی الله فی مسالته بأن یکمل عقله، فمن عقل قنع بما یکفیه و من قنع بما یکفیه استغنی و من لم یقنع بما یکفیه لم یدرک الغنی أبدا؛ هر کس بی نیازی خواهد بدون دارایی، و آرامش و آسایش دل خواهد بدون حسادتی از سوی دیگران، و سلامتی دین طلبد، باید به درگاه خدازاری کند و بخواهد که عقلش را کامل کند، هر که خردورزد، بدانچه کفایتش کند قانع باشد و هر که بدانچه او را بس باشد قانع شود، بی نیاز گردد و هر که بدانچه او را بس بود قانع نشود، هرگز به بی نیازی نرسد.»
بنابراین، غنا و ثروت واقعی را باید در کمال عقل و تعقل جست؛ زیرا هر ثروت و مالی که به دست آید و حفاظت شود، بلای جان آدمی می شود، ولی وقتی انسان به کمال عقل برسد، همه چیز را به درستی چنان که هست درمی یابد و مسیر واقعی خویش را پیدا می کند و در مسیری گام برمی دارد که آسایش بی زحمت و آرامش غیرمحسود خواهد داشت.

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

دوشنبه 9 اسفند 1389  11:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها