0

آهنگ تقریب جوییم

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

آهنگ تقریب جوییم

در آیات ۱۳۸ تا ۱۸۷ سوره مبارکه بقره، به راههای خودسازی در ماه مبارک رمضان تأکید و بر رعایت تقوای مؤمنان توصیه شده است.
محمود کریمی حافظ کل قرآن کریم در گفت وگو با گزارشگر کیهان به بیان این راهها می پردازد و با اشاره به اینکه اول و آخر و ثمره روزه داری، تقوا است، خاطرنشان می کند: «اگر انسان بخواهد درک درستی از فضایل این ماه پرخیر و برکت داشته باشد باید تقوای خود را پررنگ تر کند که با تدبر در این آیات فوق می توان به این تقوا رسید.»
آقای کریمی قرائت، تفکر، تدبر و انس با قرآن کریم را یکی از مهمترین راههای خودسازی ذکر می کند و می گوید: «قرآن کتاب هدایت است که جز خیر و سعادت برای انسان چیز دیگری نمی خواهد، و تأثیر هدایتی عمیقی در رفتار و کردار انسان دارد.»
این حافظ کل قرآن کریم که در نمایشگاه قرآن با وی آشنا شدم در ادامه سخنان خودآسان گرفتن کارها و امور روزمره را یکی دیگر از موارد مهم خودسازی در ماه مبارک رمضان می داند و اضافه می کند: «همانطور که خداوند متعال تمام کارها را بر بندگان خود آسان می گیرد، ما هم باید مسائل مادی، و امور روزمره زندگی را سهل و آسان بگیریم و از تشریفاتی که متأسفانه این روزها به شدت در خانواده ها مشاهده می شود، خودداری کنیم.»
وقتی به او می گویم متأسفانه تا وقتی که تشریفات و تجملات در زندگی برخی ها به شدت وجود دارد، چطور می توانیم مردم را به ساده زیستی سفارش کنیم، اینطور می گوید: «با نظر شما کاملاً موافقم، تا زمانیکه الگوهای جامعه ساده زیست نباشند، نمی توان از مردم عادی چنین توقعی داشت، اما نکته مهم این است که هر کس باید خودسازی را از خود شروع کند ما باید زندگی حضرت علی«ع» و حضرت فاطمه زهرا«س» را الگو و سرمشق زندگی خود قراردهیم.
کریمی همچنین شکرگذاری از نعمات پروردگار و ذکر ادعیه مستحبی در تمام طول سال و بخصوص در ماه مبارک رمضان را از دیگر راههای خودسازی عنوان می کند و می گوید: «قرائت دعاهای افتتاح، مجیر، ابوحمزه ثمالی و جوشن کبیر که در این ماه بسیار سفارش شده است، را به همه توصیه می کنم. چون روزه داری فقط تحمل گرسنگی نیست، بلکه به جا آوردن اعمال مستحبی در این ماه مبارک هم جزو فضایل بی شمار این ماه مغفرت و رحمت است.»
وی در ادامه مردم را به مهربانی و عطوفت به همنوع و حضور در مساجد دعوت می کند و می گوید: «با رعایت تقوای الهی که از راههای فوق الذکر حاصل می شود، می توان از خطاها و لغزشها مصون ماند که البته رعایت این نکات باید مقدمه ای باشد تا بتوانیم در طول یک سال و تا ماه رمضان سال آینده خود را در برابر گناهان بیمه کنیم.»
به او می گویم، در تمام طول سال که نمی توان روزه گرفت تا از خطا مصون ماند، پس برای اینکه در طی این مدت بیمه شویم چه کارهایی را می توان انجام داد، خیلی صریح و شفاف می گوید: «برای اینکه در تمام طول سال حضور قلب داشته باشیم قرائت قرآن را فراموش نکنیم حتی اگر در حد روزی یک جزء یا یک سوره باشد، ضمن اینکه با زیارت مرقد مطهر بزرگان دین و ائمه معصومین«ع» و سفرهای زیارتی می توان پل ارتباطی خود را با خدا مستحکم تر نمود و روح را صیقل داد.»

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

دوشنبه 9 اسفند 1389  11:00 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها