0

روزه و رستگاری

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

روزه و رستگاری

ماه مبارک رمضان فرصتی ارزشمند برای زدودن گناهان، پاک کردن نفس روشن و صیقل دادن روح انسانی است که خداوند به این اشرف مخلوقات ارزانی داشته است.
حجت الاسلام خلیل آقاخانی استاد حوزه و دانشگاه در گفت وگو با گزارشگر کیهان با استناد به آیه ۱۸ سوره بقره درخصوص علت نامگذاری ماه رمضان به ماه خودسازی می گوید: «در این آیه خداوند فلسفه و حکمت وجوب روزه را دستیابی بشر به تقوا و رسیدن به مقام متقین دانسته است و این بدان معنا است که ماه رمضان به سبب انجام آیین روزه داری از این ظرفیت برخوردار می باشد تا آدمی را به مقام متقین برساند.»
از آقای آقاخانی می پرسم چگونه می توان مراحل خودسازی را طی کرد؟ می گوید: «در حقیقت ماه رمضان یک دوره پودمانی و کارگاهی است که شخص در آن آماده می شود تا در مسیر خودسازی گام بردارد و پس از طی مراحلی به مقام متقین برسد.»
از این استاد سؤال می کنم مگر متقین در چه جایگاه و مقامی قرار دارند که بر آن تأکید می کنید در پاسخ می گوید: «مقام متقین در فرهنگ قرآنی، همان مقام انسان کامل است، زیرا تقوا هر چند که دارای مراتب و درجاتی است، اما نهایت آن تقوا همان انسانیت کامل و فعلیت یافته تمامی اسمای حسنای الهی است. شخص متقی، با مدیریت نفس خود، تن و روان خویش را چنان می سازد که جز در مسیر کمال گام برنمی دارد. او به خود اجازه می دهد، بی آنکه قوه ای از قوای انسانی خویش را تعطیل کند، با تعدیل، مدیریت و مهار آن، به بهترین وجه از آن بهره گیرد و تمام قوای بشری را به کمال شایسته و بایسته خویش برساند.»
این استاد حوزه و دانشگاه درمورد اینکه حال این خودسازی چگونه پدید می آید، با استناد به آیات قرآن اینطور توضیح می دهد: «مجموعه احکام و قوانینی که برای روزه داری بیان شده، مجموعه ای کامل برای خودسازی و تزکیه نفس و روان است، زیرا محور تزکیه و خودسازی تخلیه و تحلیه (آراسته شدن) است.»
آقای آقاخانی در توضیح بیشتر معنای تخلیه و تحلیه اضافه می کند: «تخلیه به معنای آن است که رذایل پست نفسانی از روان و نفس آدمی بیرون رانده شود و به جای آن صفات و فضایل خوب و خیر جایگزین شود که این همان تحلیه نفس است و روزه دار با عمل به احکامی که در روزه داری بیان شده است می تواند به این تزکیه نفس و تحلیه آن برسد و نه تنها خودسازی کند و تن و جان را از رذایل پست بشوید، بلکه می تواند با عمل به احکام روزه و قوانین آن، خود را در فضایل بیاراید و تحلیه نماید.»

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

دوشنبه 9 اسفند 1389  10:58 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها