به گزارش واحد مرکزی خبر، محمدرضا اسکندرى در نشستى خبرى با اشاره به اینکه از سال 79 تا 83 فقط 750 هزار تن سیب زمینى و پیاز به صورت تضمینى خریدارى شد که 250 هزار تن آن نابود شد ، افزود : در چهارسال گذشته حتى یک کیلوگرم محصول دفن نشد و اجازه این کار را به سازمان مرکزى تعاون روستایى ندادیم .
وى گفت: برنامه ریزى شده بود چنانچه بازار کشش و پذیرش محصولات کشاورزى را که به صورت تضمینى خریدارى شده است ، نداشت ، مازاد آن به کمیته امداد و سازمان بهزیستى براى توزیع در میان خانواده هاى نیازمند تحویل شود.
وزیر جهاد کشاورزى گفت: سال گذشته چاى و خرما به همین شکل براى توزیع بین خانواده هاى نیازمند به کمیته امداد و بهزیستى داده شد.
وى تصریح کرد: سال گذشته بیش از 6 میلیون تن سیب زمینى در کشور تولید شد که در مرحله اول کشاورزان همدان را با بحران مازاد تولید مواجه کرد.
وى گفت: وزارتخانه براى جلوگیرى از وارد شدن خسارت به کشاورزان قیمت خرید تضمینى را از هر کیلو 91 تومان به 135 تومان افزایش داد و سازمان مرکزى تعاون روستایى هم مسئول خرید محصول از کشاورزان شد .
وزیر جهاد کشاورزى صادرات سیب زمینى را در سال گذشته 320 هزار تن اعلام کرد و گفت: سازمان مرکزى تعاون روستایى نیز 612 هزار تن سیب زمینى را براى حمایت از کشاورزان خریدارى کرد و 10 هزار تن ان به کارخانه ها و صنایع تبدیلى داده شد.
اسکندرى افزود: سازمان مرکزى تعاون روستایى 23 هزار تن سیب زمینى را هم در اختیار صادر کنندگان قرار داد که صادر شد.
وى گفت: 200 هزار تن سیب زمینى نیز در میادین میوه و تره بار توزیع شد و 80 هزار تن نیز در انبارها موجود است که وارد بازار مى شود.
وزیر جهاد کشاورزى افزود: 204 هزار تن از محصول سیب زمینى که به صورت تضمینى خریدارى شده بود براى جلوگیرى از اتلاف آن به کمیته امداد و 92 هزار تن نیز به بهزیستى تحویل شد تا براى نیازمندان توزیع شود.
اسکندرى گفت: توزیع مازاد محصول بین نیازمندان اقدام جدیدى نیست و هر سال هر محصولى که مازاد بود بصورت موردى براى تحویل آن به کمیته امداد و بهزیستى مصوبه مى گرفتیم تا آنها محصول را بین مددجویان توزیع کنند.
وى خطاب به افرادى که از توزیع رایگان سیب زمینى در میان مددجویان کمیته امداد و بهزیستى انتقاد کردند افزود: طرح توزیع رایگان سیب زمینى از تیر و مرداد سال گذشته اغاز شده است اما چرا این افراد در آن زمان چیزى نگفتند.
اسکندرى با اشاره به اینکه براى تولیدباید الگوى کشت اجرا شود ، تا شاهد نوسان تولید نباشیم افزود: الگوى کشت تدوین شده اما اجراى آن به ابزار نیازمند است
و بهترین ابزار هدفمند کردن یارانه ها و اختصاص آن به اقدامات ترویجى است.
وزیر جهاد کشاورزى گفت: براى ترویج الگوى کشت به یک میلیون کشاورز و بهره بردار آموزش دادیم و حدود 1920 شرکت فنى مهندسى را با حدود 16 هزار فارغ التحصیل کشاورزى فعال کردیم .
اسکندرى افزود: با این وجود نمى توان کشاورزى را که از سرما و خشکسالى خسارت دیده است از کشت محصول باز داشت و این قصه اى است که در کشت سیب زمینى اتفاق افتاد.
وى گفت: سال گذشته 180 هزار هکتار از اراضى کشور زیر کشت سیب زمینى رفت و عملکرد تولید در واحد سطح افزایش یافت که نتیجه آن تولید بیش از 6 میلیون تن سیب زمینى بود.
وزیر جهاد کشاورزى تاکید کرد بر اساس سیاست هاى این وزارتخانه هیچ محصولى حتى به مقدار کم ، نابود و اتلاف نخواهد شد.
اسکندرى افزود: کمیته امداد امام و بهزیستى نهادى غیر دولتى است و چگونگى توزیع سیب زمینى هاى رایگان نیز در این نهادها انجام شده و وزارتخانه هیچ دخالتى نداشته است.