0

با کاروان مجازی راهیان نور

 
papeli
papeli
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1388 
تعداد پست ها : 12867
محل سکونت : قم

با کاروان مجازی راهیان نور

عرصه پر افتخار هشت سال دفاع فرصتی بود برای ظهور اسطوره هایی که با اتکاء به فرهنگ قهرمان پرور شیعه از حادثه بزرگ کربلا الگو گرفتند و چون مولا و مقتدایشان حضرت اباعبدالله الحسین ( علیه السلام ) جاودانه شدند ....

تاریخ ایران زمین مهد دلاور مردان و شیر زنانی بوده است که تاریخ انسانیت را با پایداری ها ، مقاومت ها و افتخاراتشان آبرو بخشیده اند . لکن در هیچ مقطعی از این تاریخ پر افتخار این همه بزرگی ، دلاوری ، رشادت و حماسه در مقطعی کوتاه آفریده نشده بود که اگر بود ،  شاعر توانایی چون فردوسی نیاز به خلق رستم و سهراب و آرش و ... نداشت و با این همه اسطوره واقعی شاهنامه های بسیار می آفرید .

با کاروان مجازی راهیان نور

اسطوره های دفاع مقدس نه افسانده اند و نه زاییده تخیل ، بلکه آنان پدر ، برادر ، خویشان و دوستان و همرزمان ما بوده، با ما زندگی می کردند و هنوز هم از رشادت ها و دلاوری هایشان سخن می گوییم .

یقیناً پرداختن به حماسه هشت سال دفاع مقدس و یاد آوری و پاسداشت آن همه بزرگی که در میان خون و آتش و گذشت و فداکاری بدست آمده است یک تکلیف  الهی و انسانی است که بستر اندیشه و فضای مجازی مناسب ترین عرصه ابراز آن واقعیت های انکار ناپذیر در گذر زمان  می باشد .

و اکنون در گذر واپسین روزهای سال 89 همراه با کاروان  راهیان نور یادی از روزهای پر حماسه می کنیم که به فرموده رهبر عزیزمان زنده نگه داشتن یاد شهدا کمتر از شهادت نیست .

بی شک اگر به خطه خون رنگ جنوب و غرب کشور سفر کنی، اگر قدم در سرزمین های نور بگذاری که روزگاری مأمن و پناهگاه این عزیزان بوده است، نه تنها جواب سوالات درونی ذهن خود را خواهی یافت، که با بسیاری از حقایق پنهان و ناگفته های حماسه جاویدان دفاع مقدس آشنا خواهی شد و حتماً خواهی یافت که آزادی و آزادگی و غیرت و شرف امروز ما مرهون خون و گذشت و حماسه آنان است. مطمئناً پی خواهی برد که این آسایش و امنیت امروز ما آسان بدست نیامده است. آن هنگام که دژخیمان غرب و شرق و ابر قدرتها این کشور را در تهاجم جنگ قرار داده بودند این انسان های خداشناس و شجاع با حضور جانانه و دلاوری هایشان استقامت و پایداری و مقاومت را معنا بخشیدند و عزت و حریت را برای ما تا ابد به ارمغان آوردند. اینک در این برهه از زمان همسفران آنان،همرزمانشان و همسنگرانشان در نیروی زمینی ارتش و سپاه که از دیدار یار جا مانده اند و از قافله عشق بازمانده در تدارک حضور سبز امت غیور و قدرشناس ایران اسلامی دست از پای نمی شناسند و عاشقانه و مخلصانه آمده اند تا پذیرای حضور گرم هموطنان خود باشند تا از این طریق بتوانند قصه دلدادگی و حکایت های فراموش نشدنی حماسه و ایثار همرزمان سفر کرده شان را برای من و تو بازگو نمایند.

پس از پایان یافتن جنگ، اشتیاق آحاد مردم برای بازدید مناطق عملیاتی فزونی گرفت، ولی به دلیل آلوده بودن مناطق وسیعی از میهن اسلامی به مین و مواد منفجره در مرزهای غرب و جنوب و حالت نه جنگ و نه صلح با عراق به دلایل امنیتی هنوز زمینه مناسب برای انجام این حضور فراهم نگردیده بود.

مقدمات این حضور را اقدام گسترده و ارزنده ای فراهم نمود که تحت عنوان«تفحص شهدا» برای بازیابی پیکر پاک رزمندگان آغاز گردید. پیدا شدن بدن های پاک شهداء در مناطق عملیاتی به ویژه در مناطقی که عملیات های گسترده ای چون کربلای 5، والفجر1و...انجام شده بود و تشیع گسترده در شهرها موجب گردید تا اشتیاق مردم به ویژه خانواده های معظم شهدا و ایثارگران برای بازدید از این مناطق دو چندان شود.

در فاصله سال های 71الی 77به علت آنکه قسمت اعظمی از مناطق آلوده پاکسازی شده و پیکر مطهر شهدا جهت دفن در نقاط مختلف در شهرها تشییع شده بود، گروه های داوطلب در قالب کاروان های محدود به ویژه در ایام تعطیلات نوروز برای بازدید از مناطق عملیاتی به استان خوزستان روی آوردند.

«راهیان نور» این اصطلاح و مفهوم بسیار زیبا و ماندگار از سال 1377 به طور عمومی در سطح جامعه مطرح شد

سرآغاز نقطه عطف این بازدیدها حضور سبز و فراموش نشدنی رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله خامنه ای در زمان ریاست جمهوری در سال 1367 در گلزار شهدای هویزه و سپس در منطقه عملیاتی شلمچه در تاریخ 19/1/1373 و بازدید معظم له از پادگان دو کوهه در فروردین ماه 1381 و حضور در منطقه عملیاتی فتح المبین فروردین ماه 89 می باشد.

حضور مقام معظم رهبری در تعطیلات عید در مناطق عملیاتی اقدام بسیار شایسته ای بود تا نشان دهد که یاد و خاطرات 8 سال دفاع مقدس نه تنها در سینه مردم بلکه در بالاترین سطح ممکن، زنده و جاوید خواهد ماند.

«راهیان نور» این اصطلاح و مفهوم بسیار زیبا و ماندگار از سال 1377 به طور عمومی در سطح جامعه مطرح شد.هرچند کاروان های اعزامی برای بازدید مناطق عملیاتی عناوین دیگری را برای خود برگزیده بودند «راهیان سرزمین عشق»«راهیان سرزمین نور»«کاروان زیارتی کربلای ایران» ولی اطلاق عمومی« راهیان نور» جلوه و ماندگاری خاصی پیدا کرد.حضور گسترده مردم در ایام نوروز که ارقام میلیونی را برای بازدیدکنندگان نشان می داد، موجب گردید تا در سال 1381 با تشکیل یک کمسیون عالی مرکب از نمایندگان ارتش، سپاه، ستاد کل و وزارتخانه ها و نهادهای ذیربط در بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، و با سازماندهی کمیته های گوناگون برای«راهیان نور» سیاست گذاری و تعیین خط مشی کلی در زمینه های مختلف به عمل آید. بازدید از مناطق عملیاتی در قالب کاروان های راهیان نور در طول سال به صورت محدود و پراکنده در اسفند و فروردین ماه هر سال به صورت وسیع و گسترده در مناطق جنوب و غرب کشور اجرا می گردد و طی آخرین آمار در سال 1387 بیش از دو میلیون نفر از مناطق عملیاتی کشور بازدید کردند. نیروی زمینی ارتش با اعزام کاروان راهیان نور در قالب گروه های دانشجویی، خانواده های معظم شهدا، جانبازان و آزادگان و دیگر اقشار مردم غیور و با میزبانی آنان راویانی صادق از جنگ و جبهه و شهید و شهادت باشند.

تبلور آن همه عشق و دلدادگی و رشادت را نمی توان در چند ایستگاه و نمایشگاه خلاصه کرد، لیکن می توان نیاز عاشقان و دوستداران واقعی را تا حدودی بر طرف ساخت و جویندگان و تشنگان واقعی حقایق ماندگار این دیار را قانع و به قولی آب دریا را اگر نتوان کشید هم به قدر تشنگی باید چشید.

مادری می گوید: آماده ام تا شاید بتوانم نشانی و سراغی از فرزند جاویدالاثرم بیابم. فرزند شهیدی می گوید می دانم پدرم در دوران جنگ و در همین سرزمین به شهادت رسیده است به خاطر همین به اینجا آمده ام تا در آغاز سال جدید خود را با عطر دل انگیز شهادت او معطر ساخته و با یاد گرامی اش سال نو را آغاز نمایم.

سازماندهی و اعزام کاروان راهیان نور شباهت زیادی به اعزام نیرو های داوطلب در زمان جنگ دارد، مساجد پایگاه ها ی بسیج، ادارات، وزارتخانه ها، دانشگاه و دبیرستان ها و به طور خود جوش و یا برنامه ریزی قبلی از اول اسفند ماه هر سال کاروان ها را به مناطق مرزی به ویژه منطقه خوزستان اعزام می کنند. مدیران کاروان ها یا به طور مستقل و یا تحت نظر شرکت ها ی سیاحتی هماهنگی ها ی مورد نیاز جهت اسکان، دریافت مجوز ورود به نقاط مرزی و تهیه لوازم پذیرایی و تغذیه کاروان ها انجام می دهند. ترابری کاروان ها عمدتاً توسط نهادهای اعزام کننده صورت می پذیرد و دوره زمانی گردش در مناطق از 2 الی5 روز طول می کشد.

و در پایان سفر انشاءالله زائران با کوله باری از حقایق و واقعیت های ارزشمند دفاع مقدس که تاکنون نه دیده و نه شنیده اند راهی دیار و سرزمین خود می شوند.

باشد که همراه با این کاروان ها، چراغ راه شهیدان را برای همیشه در دل ها یمان روشن نگه داریم .

kb9j_img_3241.jpg

شهر من یک گل به نام حضرت معصومه دارد.

شنبه 7 اسفند 1389  2:02 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها