: معاون پژوهشی وزارت بهداشت گفت: امسال در دهه فجر اولین ربات جراح مغز كه در جراحیها میتواند كمك كند رونمایی میشود.
مصطفی قانعی امروز در اولین مجمع روسای دانشگاههای طب سنتی كه در دانشگاه طب سنتی تهران برگزار شد افزود: سهم داروهای گیاهی در كشور باید افزایش پیدا كند. میزان افزایش سهم این داروها در برنامه پنجم توسعه مشخص شده كه هم اكنون 3درصد است و باید افزایش یابد كه باید تا پایان برنامه پنجم به 10 درصد یعنی 3 برابر برسد و در آینده به 30 درصد برسد.
قانعی گفت: در شبكه تحقیقاتی كه برای داروهای گیاهی تشكیل شد،بالاترین محققان كشور عضو هستند و از نمایندههای وزارت بهداشت و بخشهای خصوصی در این شبكه حضور دارد.
وی ادامه داد:هم افزایی بین نیروها برای تحقق برنامه نیز باید وجود داشته باشد. در این شبكه باید شورای راهبردی تشكیل شود و پس از تشكیل شورای راهبردی برنامههایی داده میشود كه بدانیم كه چگونه اهداف وزارت بهداشت را در این امر به تحقق برسانیم.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت افزود: در این شبكه حمایتهای لازم را انجام خواهیم داد. ما این شبكه را به شكل مستقل نمیبینیم این شبكه در یك برنامه جامع وزارت بهداشت وجود دارد و برای طب ایرانی یك هدفگذاری كلی در طب ایرانی داریم.
وی گفت: طب ایرانی كاركرد خود را دارد به طوری كه در مقالات معتبر دنیا نیز باید به طب ایرانی اشاره شود و كشورهای دیگر نیز باید از این طب استفاده كنند.
قانعی گفت: در سفری كه به كشور چین داشتیم. طب سوزنی را وارد كشور كردیم. در حالی كه این طب مربوط به چینیهاست و متعلق به كشور ایران نبود. طب سوزنی كاركرد مشخصی داشت و اثر آن در كتابها آورده شده بود. در صورتی كه مجامع علمی كاركرد طب سوزنی را بپذیرند. ایران نیز از این طب در كشور استفاده میكند.
وی اضافه كرد: قصد ما این است كه با توجه به اینكه تبحر و توانی كه در گیاهان دارویی داریم و با توجه به اخلاق و فرهنگ ایرانی، به كمك فرهنگ گذشته خودمان میتوانیم طب سنتی را توسعه دهیم.
*سالانه 400 تن قرص بروفن برای كاهش دردهای عضلانی در كشور مصرف میشود
وی گفت: كاركرد طب سنتی تأمین سلامت مردم است. برای مثال میتوان گفت كه برای یك درمان بیماری عضلانی هزینهای در طب مدرن تحمیل میشود. به عنوان مثال سالانه برای درمان دردهای عضلانی و ورم 400 تن قرص بروفن مصرف میكنیم كه علاوه بر اینكه هزینه زیادی تحمیل میشود عوارضی را برای مصرف كننده به جا میگذارد.
قانعی گفت: اگر در طب سنتی دارویی باشد كه هم دردهای عضلانی را برطرف كند و هم عوارضی برای مصرف كننده نداشته باشد میتواند موثر باشد و باید تحقیق صورت گیرد و به صورت یك مقاله درآید و دنیا را به سمت مصرف آن پیش برد.
وی گفت: در تحقق این اهداف باید از گیاهان دارویی و طب سنتی ایران استفاده شود. طب سنتی در اذهان مردم به شكل یك عطاری شكل پیدا كرده كه این درست نیست و باید طرح جامعی وجود داشته باشد.
معاون پژوهشی وزارت بهداشت گفت: امروزه سایه كمپانیهای دارویی دنیا در پشت علم پزشكی است . آنها قدرتی دارند و ما باید در مقابل آنها طب سنتی را رواج دهیم. اثبات كردن یك طب باید به زبان علمی روز دنیا بیان شود و مبتنی بر شواهد باشد.
قانعی اضافه كرد: در ایران حدود 500 گیاه دارویی توسط بخشهای مختلف تولید شده است. این داروها ثبت شده و در بازار موجود است. برای داروهای گیاهی یك ارزشی قائل شدهایم كه خود شركت قیمت دارو را مشخص میكند.
وی گفت: برای دانشجویان پزشكی، پرستاری دو واحد درسی فرهنگ و تمدن پزشكی ایران و اسلام اضافه شده است كه آنها از منابع نیاكان خودشان مطالب را به زبان علمی درمیآورند و چاپ میكنند و خروجی این مطالب در یك مجله آورده میشود.
وی گفت: داروهای گیاهی باید مبتنی بر شواهد باشد. به همین خاطر آزمایشگاهی در دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی این داروها را آزمایش میكند و پس از تأیید و در اختیار مردم قرار میگیرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت گفت: دانشجویانی كه در دانشكده طب سنتی تحصیل میكنند و از این دانشگاه فارغالتحصیل میشوند. مدرك دكترای طب سنتی دریافت میكنند و اجازه طبابت دارند. این در حالی است كه در دنیا از افراد غیرپزشك برای طبابت استفاده میكنند.
وی گفت: در حوزه علم پزشكی یك نقشه جامع سلامت طراحی كردهایم كه در دهه فجر، نقشه راه پیاده كردن نقشه سلامت رونمایی میشود كه بر اساس آن میتوانیم در برنامه 1404 كه پیشبینی كردهایم رتبه اول منطقه را كسب كنیم.
قانعی گفت: در تكنولوژی روز دنیا از فناوریهای مختلفی مانند تلهمدیسن و استفاده از رباتها در جراحیها از اهمیت زیادی برخوردار است و برخی از كشورهای دنیا از این فناوری استفاده میكنند.
وی افزود: امسال برای اولین بار ربات جراح كه در جراحیهای مغز میتواند به جراح كمك كند دهه فجر رونمایی میشود و تستهای موفقی بر روی جسد با استفاده از این ربات انجام شده است.
منبع:فارس نیوز