محققان مركز رشد واحدهاي فناور خراسان جنوبي، موفق به طراحي و ساخت دستگاه فرآوري زعفران شدند.
مهندس ابوالقام چاپاري، مبتكر اين دستگاه در گفتوگو با خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: منطقه خراسان جنوبي ظرفيتهاي فراواني براي كاشت و برداشت زعفران دارد.
وي افزود: به دليل برخي مشكلات بهداشتي ناشي از فرآوري دستي اين محصول كه جزو گرانترين ادويه جهان محسوب شود، ايده ساخت دستگاه فرآوري زغفران شكل گرفت؛ چرا كه كشورهايي چون اسپانيا، امارات و .... با خريد زعفران و فرآوري آن، اين ادويه را به چندين برابر قيمت به ايران ميفروشند.
وي گفت: در اين طرح تصميم به حذف دست انسان از فرايند فرآوري زعفران گرفته شد؛ به گونهاي كه دستگاه با كمترين ضايعات كلاله را از گل جدا كرده و آن را به صورت پوشال و زعفرانهاي خشك شده موجود در بازار توليد ميكند.
چاپاري در پايان با بيان اين كه اين دستگاه ميتواند در هر ساعت 16 كيلوگرم زعفران را فرآوري كند، تصريح كرد: افزايش سرعت فرآوري از ويژگيهاي اين دستگاه است كه اميدواريم در آينده و با توليد مدلهاي صنعتي دستگاه بتوانيم افزايش ظرفيت فرآوري را تا 80 كيلوگرم در ساعت افزايش دهيم.