کارشناسان آکادمی جراحان ارتوپد آمریکا با ارائه مطالعات جدید در نشست سال 2011 این آکادمی تاکید کردند که چاقی موجب آسیب دائمی زانو و یا همان آرتریت دائمی زانو میشود.
این متخصصان در مطالعات جدید خود روی تاثیر چاقی بر آرتریت زانو و توان بیماران برای بهبود پس از جراحی زانو به نتایج فوق دست یافتند.
به گزارش سایت اینترنتی مای هلت دیلی نیوز، این بررسیها نشان میدهد که هرچند کاهش وزن از طریق جراحی میتواند درد بیماران مبتلا به اوستئوآرتریت زانو را بهبود دهد اما به نظر میرسد که آسیب دیدگی زانو ناشی از چاقی دائمی است.
بنا بر این گزارش، شایعترین مفصلی که در طول عمر یک فرد دچار سائیدگی و آرتریت میشود، مفصل زانو است. درد زانو در میان مردم بسیار شایع میباشد که در بین افراد چاق و سن بالا بیشتر است.
این بیماری ناشی از روند فرسودگی است که بطور طبیعی و بالا رفتن سن ایجاد میشود، البته تقریبا همیشه عواملی وجود دارند که موجب تسریع این روند میشوند. شایعترین عامل این آسیب دیدگی، چاقی است که اثر سوء بر روی زانو دارد ولی چنین اثری بر روی ران و مچ پا ندارد. سایر عوامل خطرزا در این زمینه عبارتند از شکستگیهایی که سبب ناهمواری سطوح مفصلی میشود و بیماری قلبی، روماتیسم مفصلی و عفونتهای مفصلی زانو که باعث آسیب دیدن غضروف مفصلی میشوند.
در این بیماری غضروف مفصلی فرسایش یافته استخوان زیر آن سخت شده و رشد آن در کنارههای مفصلی سبب ایجاد خارهای استخوانی میشود که مشخصه اصلی بیماری است.
متخصصان بیمارستان امراض مفصلی در دانشگاه نیویورک در این باره خاطرنشان کردند که به طور کلی مشکلات و پیچیدگیهای ناشی از این عارضه مفصلی در افراد چاق بیشتر و مداومتر است.
بر اساس این گزارش، برخی ازپزشکان ایتالیایی نیز طبق آخرین آزمایشات خود اعلام كردهاند که در برخی افراد ابتلا به آرتریت در یك زانو میتواند نشانه هشداردهنده اولیه سرطان ریه باشد.
این یافتهها حاصل مجموعهای از مطالعات منتشر شده طی سالهای اخیر است.
پزشکان توصیه میکنند که راه رفتن و ورزشهای تقویت كننده عضله چهار سر زانو در كاهش درد و ناتوانی ناشی از استئوآرتریت زانو به یك اندازه موثر هستند.
نتایج این مطالعه نشان داد كه هر دو نوع ورزش در كاهش درد و ناتوانی در زانوی مبتلا به آرتریت موثر هستند.
منبع:ایسنا