امير محمد گنجي معتقد است رمز موفقيت باشگاه مهرام اين است كه از امروز براي سالهاي آينده برنامهريزي دارد.
مديرعامل باشگاه مهرام درگفتوگو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: سالهاي شلوغي درباشگاه مهرام پشت سر گذاشتهايم و هميشه از امروز براي سال آينده برنامهريزي دقيقي داريم و به خوبي متوجه هستيم كه برنامه هرروز ما چيست. به همين دليل توانستهايم باشگاه بزرگي چون مهرام را با تمام پيچيدگيها به اين سطح برسانيم. سال گذشته قهرمان سوپرليگ بسكتبال باشگاههاي غرب آسيا و باشگاههاي آسيا شديم و پس از پشت سر گذاشتن چنين سال شلوغي براساس همان برنامهريزيهاي باشگاه تصميم گرفتيم تغييرهايي در تيم مهرام انجام دهيم. مقداري از اين تغييرها خواسته و تعدادي ناخواسته بود. از سال گذشته احساس كرده بودم كه مهرام پس از 4 سال بدون تغيير است و حالا جدا از نتايج خوبي كه كسب كرده بوديم فكر ميكردم كه فعاليت باشگاه عادي شده است و انگيزههاي اصلي تيم كه براي رسيدن به هدفهاي بزرگ باشگاه ضرورت دارد از بين رفته است و تنها دليل ايجاد اين تغييرها همين احساس در مورد عادي شدن امور بود. طبق تصميمگيريها به اين نتيجه رسيديم كه متحول كردن تيم شرايطي را به وجود ميآورد كه فرصت پيشرفت بيشتري براي رسيدن به اهداف تيمي را به وجود ميآورد. ايجاد انگيزه باعث ايجاد اين اتفاقها در باشگاه مهرام بود و من تا امروز فكر ميكنم روند خوبي را طي كردهايم.
گنجي ادامه داد: همانطور كه همه آگاهي دارند زماني كه در يك مجموعه تغييري به وجود ميآيد زمان زيادي طول ميكشد تا اجزاي جديد و قديم دركنار هم هماهنگ شوند و به رضايت كامل برسند و خوشبخانه مجموعه اين فصل مهرام نيزروند صعودي خود را به خوبي طي كرده است و به هماهنگي نزديك ميشود.
مديرعامل باشگاه مهرام در باره شرايط تيمش نيز تصريح كرد: متاسفانه مشكي كه با مهرام با آن مواجه شد آغاز ديرهنگام ليگ برتر بسكتبال بود. اين فصل به دليل رقابتهاي آسيايي گوانگجو دير آغاز شد و زماني كه هرام وارد رقابتهاي بسكتبال باشگاههاي غرب آسيا شد هنوز ليگ برتر ايران در ابتداي راه بود اما تكتك حريفهاي مهرام در اوج بازيهاي ليگ كشوري خود بودند، هر كسي كه در ورزش باشد به خوبي ميداند يك تيم هر چقدر هم تمرينهاي خوب داشته باشد شرايط يك ديدار و انجام بازيهاي زياد ميتواند آمادگي كامل يك تيم را به وجود بياورد. شرايطي حاكم بود و مهرام بايد با اين وضعيت كنار ميآمد و خوشبختانه نتايج خوبي گرفتيم با فشردگي كه اين مدت دربرنامههاي مهرام به وجود آمده است، هفتهاي دو ديدار انجام مي دهيم. يك ديدار در ليگ برتر و يكي در بسكتبال غرب آسيا كه باعث شده نتوانيم از كمال انرژي تيمي خود بهره ببريم. در هفتههاي اخير بازيكنان به صورت چرخشي بازي ميكنند و در ديدارهايي اتفاق افتاده است بازيكناني كه در غرب آسيا بازي كردند در ايران در تركيب تيم نبودند تا بتوانند در آمادگي كامل خود بمانند. همه شاهد هستند كه مجموعهي مهرام براي هماهنگي تيمي تمام تلاش خود را انجام ميدهد و فكر ميكنم در اين هدف بسيار موفق بودهايم.
امير محمد گنجي با ابراز خوشحالي از شرايط ليگ برتر اظهار كرد:ليگ امسال دو خصوصيت خيلي خوب دارد كه باعث پيشرفت سريع بسكتبال ايرا ن ميشود يكي از ويژگيهاي اين فصل از ليگ برتر افزايش انگيزه باشگاههاي خصوصي براي سرمايهگذاري در ورزش سكتبال است. به نظر من باشگاه هاي خصوصي بزرگ همچون مهران پساز كسب موفقيتهاي بزرگ در عرصههاي ملي و باشگاهي الگو و انگيزهاي براي ديگر باشگاه شدهاند تا دوباره به سمت اين ورزش بازگردند و سرمايهگذاريهاي خوبي انجام دهند. ديگر ويژگي ليگ برتر كم شدن فاصله فني تيمهاي حاضر است. برخلاف سال گذشته كه فاصله تيمها بسيار بود در ليگ امسال تقريبا همه تيمها هم سطح هستند و هيچ ديداري از پيش مشخص نيست. من فكر ميكنم بازيكنان بزرگي كه در باشگاههاي خوب چون مهرام پرورش يافتند در ديگر تيمها تقسيم شدند و اين امر باعث افزايش قدرت تمام تيمهاي ليگ برتري شده است. به نظر من اتفاق ديگري نيز در ليگ برتر افتاده است و آن حضور دو تيم قدرتمند مهرام و ذوب آهن در رقابتهاي بسكتبال غرب آسيا است. اين دو تيم چون در دو جبهه مهم در حال جنگ هستند با كمال توان خود دررقابتها حضور ندارند و اين باعث ميشود ديگر تيمها از اين فرصت استفاده و فاصله خود را با مدعيان اصلي كم و كمتر كنند.
وي ادامه داد: حضور تيمهاي تازه وارد كه شناختي از آنها در دست نبود نيز باعث شد نتايج ديدارها غيرقابل پيشبيني شوند. همين تازه واردها نتايج خوبي كسب كردند و تيمي چون راه و ترابري شگفتي ساز ليگ برتر نيز نام گرفت و تنها به مهرام و پتروشيمي ديدارش را واگذار كرده است و ديگر تيمها را يكي پس از ديگري به زانو درآورده است. حضور چنين تيمهايي باعث خوشحالي من است به اين دليل كه عقيده من اين است هر چقدر رقباي مهرام قدرتمندتر شوند خود مهرام نيز بزرگتر خواهد شد سال گذشته نگراني من ازليگ برتر همين فاصله فني تيمها بود كه امسال اين مشكل تقريبا در حال حل شدن است. به نظر من بازيكنان بزرگ بايد در رقابتها تحت فشار قرار بگيرند تا به آمادگي كامل برسند و در عرصههاي ملي و باشگاهي بتوانند افتخارآفريني كنند. سطح مسابقهها پايين برود. باشگاه مهرام نيز ضرر خواهد كرد.در ليگ امسال توانايي مهرام و ذوب آهن به علت حضور در دو جبهه پايين آمده است و حالا همه تيمها انگيزهي بالايي دارند تا برابر اين دو تيم صف آرايي و كسب امتياز كنند. من به عنوان مديرباشگاه از اين اتفاق خوشحال هستم.
گنجي درباره بازيكنان خارجي مهرام نيز تاكيد كرد: قياس من درباره بازيكنان داخلي و خارجي در حد و اندازه ليگ برتر ايران نيست. مهرام باشگاهي است كه از سطح ايران فراتر رفته است و فكر وهدف ما در حد آسياست. من به عنوان مديرعامل حتي به غرب آسيا نيز فكر نميكنم. درسه سال گذشته سطح فني، دانش و توانايي مهرام بسيار بالا رفته است و به اين دليل مقياس من ليگ برتر ايران نيست. وقتي تيم براي رقابتهاي آسيا آماد ميشود تركيب بازيكنان آن هم بايد به گونهاي باشد تا در رقابتهاي آسيايي در خدمت تيم باشند. امسال به دليل ديرشروع شدن ليگ برتر همه بازيكنان خارجي با باشگاههاي ديگري در چين، اروپا و امريكاي جنوبي قرارداد بستن و رقابتهاي باشگاهي خود را آغاز كردهاند و بازيكنان ديگري كه به ايران آمدند به نظر من تنها 60 درصد از انتظارهاي ما را برآورده كردهاند. به اين دليل چارهديگري نداشتيم تا از بازيكنان باقي مانده بهترينها را به تركيب اضافه و با بازيكنان ديگر هماهنگ كنيم.
وي در ادامه تاكيد كرد: همانطور كه گفتم چون از پيش براي آينده برنامه داريم، با بازيكنان مورد نظرمان كه در كشورهاي ديگر مشغول هستند و ميتوانند به مهرام كمك كنند مذاكراتي انجام دادهايم و پيش قراردادهايي نيز امضا كردهايم تا پس از صعود مهرام به رقابتهاي آسيايي و اتمام ليگ كشورهاي ديگر به تركيب مهرام اضافه شوند. بيشتر ليگها در بهار تمام ميشود و در آن فصل اين بازيكنان به باشگاه مهرام اضافه ميشوند.
برترين مديرعامل سال ايران با تاكيد بر اهميت ردههاي پايه در ورزش تصريح كرد: مهرام باشگاه بزرگي است و به اين دليل كه خودش از ردههاي پايه فعاليتش را آغاز كرده است به بازيكنان پايهاي توجه بسياري دارد. يكي از فعاليتهايي كه انجام ميدهيم كشف و پرورش استعدادهاي بسكتبال است. حتي اگر بازيكنان خوبي در ديگر شهرها و باشگاهها باشند با فراهم كردن شرايط حضور آنها در باشگاه سعي بر پرورش آنها ميكنيم. عقيده من اين است كه وقتي بازيكني درشرايط خوب و در ميان بازيكنان بزرگ حاضر ميشد ميتواند كسب تجربه كند و با بسكتبال حرفهاي آشنا شود اين فعاليت مهرام از سالهاي گذشته آغاز شده و امسال شاهد ثمره آن بودهايم. سجاد مشايخي و محمد زارعي بازيكنان خوب و آيندهداري هستند. البته بازيكنان خوب ديگري نيز در مهرام هستند، اما به دليل حضور بازيكنان بزرگ در تركيب مهرام اين امكان وجود ندارد كه همه اين بازيكنان را به يكباره به تركيب اضافه شوند. البته در تركيب امروز مهرام بازيكنان كم سن و سال ديگري نيز حضور دارند كه پتانسيل بالايي دارند، اما به دليل استفاده نشدن يا جايگاه اشتباه در تيم نتوانستهاند آمادگي كامل خود را حفظ كنند.
وي ادامه داد: بازيكني چون جابر روزبهاني به دليل استراتژي تيمي ذوب آهن نتوانست به خوبي بازي كند و روند پيشرفتي كند بوده است، اما در تركيب امروز مهرام جابر روزبهاني در حال پيشرفت است و هر چقدر در تركيب تيم قرار ميگيرد نمايش بهتري از خود نشان ميدهد. وظيفه همه مسولان دربسكتبال است تا بتوانند بازيكنان بزرگي در هر پستي براي بسكتبال ايران پرورش دهد.
گنجي در پايان با ابراز اميدواري از آينده بسكتبال ايران گفت: بسكتبال ايران روند صعودي خود را از سالهاي گذشته آغاز كرده است و به خوبي در حال ادامه دادن است. به نظر من هرچه پوياترشدن ليگ برتر به پيشرفت بيشتر اين ورزش كمك ميكند. بسكتبال ايران در آسيا از قدرتهاي بزرگ است و بايد با همت همه مسولين اين جايگاه حفظ شود.