نتايج يك بررسي جهاني نشان داده است كه هزينه تحصيل در بخش آموزش عالي در اكثر كشورهاي دنيا رو به افزايش است.
به گزارش سرويس صنفي آموزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين بررسيها تاييد ميكند كه دانشجويان در كشورهايي كه داراي نظامهاي آموزش عالي وسيع و انبوه هستند، به طور فزايندهاي با افزايش هزينهها مواجه هستند و همين روند موجب ميشود كه تمايل جامعه عمومي براي حضور در دانشگاهها و تحصيلات آكادميك كاهش پيدا كند.
در اين گزارش آمده است كه برخي از دولتها كه به دنبال تعديل بودجه دانشگاهي در كشورهايشان هستند مثل انگليس و آمريكا بويژه ايالت كاليفرنيا، تا كنون اقداماتي براي كاهش هزينهها در بخش آموزش عالي انجام دادهاند. اين آمار در گزارش جهاني سال 2010 تحت عنوان «هزينههاي ثبت نام و كمك مالي دانشجويان» و از سوي يك شركت كانادايي موسوم به «انجمنهاي استراتژي آموزش عالي» ارائه شدهاند.
به گزارش سايت اخبار دانشگاهي جهان، در اين گزارش وضعيت انستيتوهاي آموزش عالي در 39 كشور مختلف جهان مورد ارزيابي و بازبيني قرار گرفته است.
بر اساس اين گزارش، اين بازبينيها نشان ميدهد كه در كشورهايي مثل چين، هند و برزيل كه نظامهاي آموزشي آنها رو به رشد و در حال رونق گرفتن است، بيشتر تلاشها بر روي جذب بيشتر دانشجويان جديد متمركز ميشود.
اين گزارش حاكي از آن است كه هرچند در سال گذشته وضعيت جهاني هزينهها و خط مشيهاي كمك مالي به دانشجويان تغيير فاحشي نداشته است، اما تغييرات اصلي روي امكان دسترسي و ارائه خدمات آموزش عالي در سراسر جهان صورت گرفته است.