0

شكستن سد واردات راديوايزوتوپ به ايران

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

شكستن سد واردات راديوايزوتوپ به ايران

نسخه چاپي ارسال به دوستان
شكستن سد واردات راديوايزوتوپ به ايران

خبرگزاري فارس: آمادگي روسيه براي فروش راديو ايزوتوپ به ايران نشان مي‌دهد كه احتمالاً سد واردات راديو ايزوتوپ به ايران شكسته شده است.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از سايت ايران هسته‌اي، مطابق گزارش خبرگزاري روسي نووستي، كرينكو روز سه شنبه 3 اسفند 1389 (22 فوريه 2011) به ايران سفر و با فريدون عباسي دواني رييس سازمان انرژي اتمي ايران ديدار كرده است.
طبق گزارش اين خبرگزاري، اين ديدار دو دستور كار مهم داشته است. نخست اينكه دو طرف درباره «نتايج آزمايش اولين محموله از ايزوتوپ‌هاي يد و موليبدني كه به ايران تحويل داده شده گفت‌وگو كرده‌اند.
نووستي نوشته است كه نتايج اين آزمايش‌ها «مثبت» بوده است و نتيجه گرفته اين نتايج راه را براي انعقاد قرارداد «تحويل فرآورده‌هاي راديوايزوتوپي» به ايران هموار مي‌كند. مطابق اين قرارداد تا حجم 100 كوري در هفته از ايزوتوپ موليبدن - 99 و تا 15 كوري در هفته ايزوتوپ يد - 131 به ايران فروخته خواهد شد.
دستور كار دوم اين ديدار هم راه اندازي كامل نيروگاه بوشهر بوده است كه احتمالاً به زودي توليد برق را با توان پايين آغاز خواهد شد.
در ايران چيزي حدود 800 هزار بيمار سرطاني و همچنين صدها مركز درماني وجود دارد كه روزانه به انواعي از راديو ايزوتوپ‌ها براي تشخيص و درمان بيماري‌ها نياز دارند. كشورهاي غربي مدت‌هاست از فروش راديو ايزوتوپ به ايران خودداري مي‌كنند در حالي كه اين داروها جز مصرف پزشكي هيچ مصرف ديگري ندارد. به همين دليل ايران در سال‌هاي گذشته ناگزير بوده است راديو ايزوتوپ‌هاي مورد نياز خود را با استفاده از رآكتور تحقيقاتي تهران توليد كند.
سال گذشته و پس از آنكه ايران احساس كرد سوخت رآكتور تهران رو به اتمام است از آژانس خواست براي تهيه سوخت جديد تامين كنندگاني بيابد. اين درخواست به ارائه پيشنهاد مبادله سوخت از جانب روسيه، آمريكا و فرانسه به ايران انجاميد و آن پيشنهاد به دليل عدم آمادگي سياسي آمريكا به نتيجه نرسيد.
ايران در 22 بهمن 1388 اولين محصول غني سازي 20 درصد را كه با هدف توليد سوخت راكتور تهران آغاز شده دريافت كرد و از پاييز گذشته نيز كار توليد ميله‌ها و مجتمع‌هاي سوخت را در يو سي اف اصفهان شروع كرده است. منابع فني و ديپلماتيك در ايران مي‌گويند پيشرفت در فرايند علاقه آن به مكانيسم مبادله به عنوان يك روش براي تامين سوخت راكتور تهران هرچه كمتر كرده است.
اكنون و با اعلام دريافت مستقيم راديو ايزوتوپ از روسيه بي‌ترديد جذابيت مكانيسم مبادله براي ايران باز هم كمتر خواهد شد چرا كه در اين صورت ايران عجله چنداني براي دريافت سوخت راكتور تهران نخواهد داشت. اين خبر نشان دهنده آن است كه روس‌ها هم دريافته‌اند با سياستي كه اكنون بر گروه 1+5 حاكم است دورنماي مبادله سوخت چندان روشن نيست و در نتيجه تصميم گرفته‌اند در اقدامي مستقل به بازار گسترده راديو دارو در ايران ورود كنند.
گروه 1+5 در مذاكرات استانبول يك نسخه بازنگري شده از مكانيسم مبادله به ايران ارائه كرد كه خواستار خارج شدن ميزان قابل توجهي از ذخيره اورانيوم كم غني شده ايران از كشور بود. سعيد جليلي مذاكره كننده ارشد ايران در ديدار با نمايندگان گروه وين در روز شنبه 2 بهمن 1389 تأكيد كرد كه ايران اكنون در داخل كشور قادر به توليد سوخت راكتور تهران هست و در نتيجه به مبادله به عنوان يك مكانيسم براي تامين سوخت ايران راكتور علاقه چنداني ندارد. جليلي در آن مذاكرات گفت كه ايران صرفا زماني براي پيشنهاد مبادله ارزش قائل خواهد شد كه اين پيشنهاد «منطبق با بيانيه تهران» و «در چارچوب دستور كار همكاري» ارائه شود.
به نظر مي‌رسد خريد راديو ايزوتوپ از روسيه اين موضع ايران را بيش از پيش تحكيم و گزينه‌هاي 1+5 در مقابل ايران را محدودتر خواهد كرد.

انتهاي پيام/خ

جمعه 6 اسفند 1389  6:11 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها