0

بنياد حمايت از حقوق بيماران تشكيل مي‌شود

 
labeik_ya_khameneei
labeik_ya_khameneei
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 1819
محل سکونت : آذربایجان غربی

بنياد حمايت از حقوق بيماران تشكيل مي‌شود

نسخه چاپي ارسال به دوستان
رئيس مركز تحقيقات اخلاق پزشكي در پاسخ به فارس:
بنياد حمايت از حقوق بيماران تشكيل مي‌شود

خبرگزاري فارس: رئيس مركز تحقيقات پزشكي گفت: صاحبنظران حاضر در سومين كنگره اخلاق پزشكي پيشنهاد تشكيل بنياد حمايت از حقوق بيماران را به مسئولان نظام ارائه كردند و در صورتي كه همه دستگاههاي مرتبط موافقت كنند اين بنياد تشكيل مي شود.

محمود عباسي در حاشيه سومين كنگره بين المللي حقوق پزشكي كه با محوريت حقوق بيماران در جزيره كيش برگزار شد در جمع خبرنگاران و در پاسخ به پرسش خبرنگار بهداشت و درمان فارس مبني بر اينكه چه سازماني متولي حمايت از حقوق بيماران است، گفت: اين موضوع محور اصلي اين كنگره بود كه تقريباً همه كارشناسان حقوقي، فقهي، پزشكي، حوزه اخلاق و جامعه شناسي حاضر در اين كنگره به خلاء چنين سازماني در كشور اذعان كردند و به همين علت پيشنهاد تشكيل يك سا زمان مردم نهاد مستقل به نام بنياد حمايت از حقوق بيماران مطرح شد كه به طور رسمي پيشنهاد آن به دستگاهها مسئول در كشور ارائه شد.

وي ادامه داد: در صورتي كه همه دستگاههاي مسئول با اين پيشنهاد موافقت كنند اين بنياد به عنوان حامي حقوق بيماران در كشور تشكيل مي شود. آنچه اكنون درباره تشكيل اين سازمان مي توان گفت اين است كه در اين بنياد متخصصان و صاحبنظران همه حوزه هاي مرتبط اعم از حقوق، فقه، اخلاق، پزشكي، پرستاري، فلسفي و جامعه شناسي حضور خواهند داشت و به يك گروه خاص بسنده نمي شود.

عباسي اضافه كرد: تدوين منشور حقوق بيماران، رفع خلاء هاي قانوني مرتبط با حقوق بيماران، تلاش براي رفع تناقض هاي بين قوانين پزشكي و دارويي مرتبط با حقوق بيماران و به روز كردن اين قوانين در كشور كه بسياري از آنها قديمي و مربوط به بيش از 40 سال پيش است و تقديم لايحه جامع حقوق بيماران به مجلس، تعريف و تقنين وظايف بيمه ها براي حمايت از بيماران، اصلاح نظام بازرسي و نظارت بر خدمات پزشكي و مراقبتي به بيماران و رفع مشكلات حوزه اجرايي ارائه اين خدمات به مردم در تمام بخش ها مي تواند از جمله وظايف اين بنياد تعريف شود.

وي گفت: سومين كنگره اخلاق پزشكي در 4 محور مختلف شامل حقوق بيماران و آموزه هاي ديني، حقوق بيماران و مديريت نظام سلامت، حقوق بيماران چالش ها و فرصتها و حقوق بيماران و سهم خواري در پزشكي از سوم تا پنجم اسفند در مركز همايش هاي بين المللي جزيره كيش با حضور مسئولان عالي رتبه كشور مانند شهاب الدين صدر، نايب رئيس مجلس، پورمحمدي، رئيس سازمان بازرسي كشور و كامران باقري لنكراني، وزير سابق بهداشت برگزار شد.

رئيس مركز تحقيقات اخلاق پزشكي و دبير سومين كنگره اخلاق پزشكي همچنين در مراسم اختتاميه اين كنگره گفت: از جمله نتايج 20 نشست علمي اين كنگره اين بود كه فقدان يك جهان بيني الهي در بين پزشكان ما كه بيشتر دانش آنها برگرفته از علوم غربي آمريكايي و اروپايي است، نظام ارائه خدمات پزشكي ما را با چالشها و مشكلات اخلاقي زيادي مواجه كرد و لزوم اصلاح اين مسئله و نظريه پردازي هاي جديد منطق با اصول ارزش هاي الهي جامعه خودمان را ثابت مي كند.

عباسي افزود: اخلاق سكولار و اومانيستي حاكم بر پزشكي امروز، ما را از ارزشهاي الهي و اخلاقيات دور كرده است در حالي طبيب ديروز ما كه با اصول اخلاق اسلامي آشنا بود بيش از طبيب امروز به امور معنوي و اخلاقيات توجه داشت كه البته از چند سال پيش با ايجاد دانشكده طب سنتي، طبيباني براي آشنايي با طب ايراني ما تربيت مي شوند كه به زودي وارد بازار كار مي شوند بنابراين لازم است كه چارچوب قانوني وحيطه كار آنها به درستي تعريف شود.

وي گفت: ما در حوزه پزشكي قانوني نيز با چالش هاي زيادي مواجه هستيم و به خصوص از زمان اصلاح قانون نظام پزشكي نقش سازمان پزشكي قانون در رسيدگي به دعاوي پزشكي در هاله ابهام فرو رفته و بايد اين نقش مهم دوباره احيا شود و نيازمند بازنگري در قوانين هستيم.

دبير سومين كنگره اخلاق پزشكي اضافه كرد: مسائلي مانند امضاي برائت نامه پزشك، قوانين مربوط به د يات، قانون خسارت مازاد بر ديه، قانون خانواده و اجازه طلاق يكطرفه به مرد در صورتي كه زن به بيماري هاي قابل درماني مثل جذام، برص، سوزاك و سفليس مبتلا باشد و سكوت قانون درباره بيماري هاي مهمترين مثل ايدز و هپاتيت نيز از جمله چالش هاي تقنيني است كه بايد به همت قانونگذاران حل شود.

عباسي اضافه كرد: موضوع سهم خواري در پزشكي كه مانند رباخواري، رشوه خواري و زمين خواري عملي مذموم است نيز از جمله مباحث مطرح در اين كنگره بود كه بيش از گذشته رسيدگي به مسئله تخلفات جامعه پزشكي و مقابله با اين پديده زشت را نشان داد.

وي گفت: مسائل قانوني و اخلاقي ديگري مانند مسائل پزشكي آغاز حيات، تشخيص آغاز تولد، بيماري هاي مادرزادي، سوء استفاده از اطلاعات ژنتيك، سقط جنين و اتانازي يا قتل ترحم آميز نيز در اين كنگره مطرح شد كه براي مثال نظر اكثر كارشناسان اين كنگره درباره قتل ترحم آميز اين بود كه در صورت انفعالي بودن قتل ترحم آميز نبايد آن را قتل عمد به حساب آورد.
انتهاي پيام/ش

حسین  منی و انا من حسین

جمعه 6 اسفند 1389  3:33 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها