معاون فرهنگي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري با بيان اينكه انتظار ما اين است كه مسائل فرهنگي دانشگاهها توسط مجلس شوراي اسلامي جديتر گرفته شود، گفت: در اين زمينه فعاليتهاي زيادي انجام شده است كه از آن جمله ميتوان به بازنگري قانون «وزارت علوم، تحقيقات و فناوري» اشاره كرد.
دكتر غلامرضا خواجه سروي در گفتوگو با خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اينكه بازنگري اين قانون در حال حاضر به معاونت مجلس وزارتخانه ارائه شده تا مراحل قانوني آن سپري شود، عنوان كرد: اين قانون فارغ از جنبههاي فرهنگي است و تنها به علم، تحقيقات و فناوري ميپردازد كه اميدواريم اين اقدام اساسي زودتر به نتيجه برسد.
ارايه مستندات برنامههاي فرهنگي وزارتخانه به مجلس جهت ايجاد رديف و اختصاص بودجه
خواجه سروي ادامه داد: مستندات برنامههاي معاونت فرهنگي از جمله عفاف و حجاب، فرهنگ نماز، جشنوارههاي قرآني، كرسيهاي آزاد انديشي، جنگ نرم و بحثهاي هنري را براي ايجاد رديف و اختصاص بودجه به دولت و مجلس تحويل دادهايم.
وي با ابراز اميدواري نسبت به ارايه امكانات مطلوب به بخش فرهنگي دانشگاهها، خاطرنشان كرد: تقاضاي ما افزايش 4ميليارد تومان بودجه فعلي وزارتخانه، به حداقل 30 ميليارد تومان در سال آينده است تا بتوان فعاليتهاي فرهنگي دانشگاه را اجرا كرد.
سرانه فرهنگي فعلي قشر خاصي از دانشجويان را پوشش ميدهد
وي با اشاره به هزينه20 تا 25 هزار توماني سرانه فرهنگي دانشگاهها در سال 85، عنوان كرد: در حال حاضر رقم سرانه فرهنگي به 55 هزار تومان رسيده است، البته اين سرانه تنها براي دانشجويان روزانه دانشگاههاي دولتي است و دانشجويان دانشگاههاي شبانه دولتي، دانشگاههاي غيرانتفاعي و آزاد از اين گردونه خارجند.
خواجه سروي با بيان اينكه به علت فراگير بودن سياستهاي فرهنگي، تفاوت نميكند فردي كه بايد تربيت شود در دانشگاه دولتي است يا دانشگاه غيردولتي، اظهاركرد: به نظر ميرسد سرانه فرهنگي در كل كم و در عين حال محدود است؛ به اين معنا كه قشر خاصي از دانشجويان را پوشش ميدهد.
وي با بيان اينكه دانشجوي روزانه بايد امتياز خاصي نسبت به ساير دانشجويان داشته باشد اما در حوزه فرهنگي بايد پايهاي را براي همه دانشجويان قائل باشيم، افزود: متاسفانه اساس اين مسئله دچار مشكل است و از دانشگاهها در حوزه تربيت كادر نظام جمهوري اسلامي، توقع بالايي ميرود.
معاون فرهنگي وزارت علوم با بيان اينكه در حال حاضر در حوزه علم و فناوري توقع خاصي از دانشگاهها وجود دارد، گفت: اما توقع ديگري كه از دانشگاهها ميرود، ارتقاي ميزان تعهد و ديانت و در يك كلام اموري است كه به روح و تربيت دانشجويان و حتي اعضاي هيات علمي و كاركنان مربوط ميشود.
مجموعه دانشگاهي كشور در مجلس به عنوان يكي از بخشهاي فرهنگي نگريسته شود
وي با بيان اينكه ابزار لازم از جمله بودجه در اختيار مجموعه دانشگاهيان كشور نيست، افزود: تقاضاي ما اين است كه در مجلس شوراي اسلامي به مجموعه دانشگاهي كشور به عنوان يكي از بخشهاي فرهنگي نگريسته شود و از فرصتها و امكانات مجلس براي اختصاص امكانات لازم جهت ارتقاي امور فرهنگي دانشگاهها استفاده شود.
بودجه فرهنگي فعلي پاسخگوي دانشگاههاي دولتي نيز نيست
خواجهسروي تصريح كرد: رقمي كه به عنوان كمك در اختيار ما قرار ميگيرد به اندازهاي ناچيز است كه در سال به 4 ميليارد تومان هم نميرسد، كه با اين رقم دانشگاههاي دولتي را نيز نميتوان پوشش داد چه برسد به ساير دانشگاهها.
معاون فرهنگي وزيرعلوم در خاتمه خاطرنشان كرد: در حوزههاي فرهنگي قاعدتا در حوزه عفاف و حجاب، جنگ نرم، راهيان نور و غيره از ما توقع وجود دارد، با اين حال امكانات كافي نداريم و به همين علت برنامههاي فرهنگي دانشگاهها بر زمين باقي ميماند.