وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي تصريح كرد: استقامت و پايداري مردم كشور ايران در تحولات دنيا بسيار موثر بوده است به گونهاي كه اگر ما كوتاه ميآمديم آنها دچار ترديد ميشدند.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمحمد حسيني در اجلاس روساي واحد بانوان استانهاي سراسر كشور حزب موتلفه اسلامي كه صبح پنجشنبه برگزار شد، با اشاره به تحولات اخير در منطقه گفت: تحولات اخير منطقه و نيز پيش از آن فروپاشي شوروي سابق همه نشان دهنده آن است كه مقدمات تحولات اساسي در دنيا در حال فراهم شدن است.
وي افزود: در دوران اصلاحات زماني كه با مسلمانان در ايام حج برخورد ميكرديم آنها ميگفتند شما از آرمانهاي امام دست برداشتهايد، اما با تحولاتي كه از سال 84 به بعد در كشور انجام شد شاهد پيروزي حزبالله در لبنان، غزه و ... بودهايم و همه اينها از آثار پيروزي انقلاب اسلامي ايران و مقاومت مردم است.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: اگر آمريكاييها تا لحظه آخر از مبارك حمايت ميكردند اين جمهوري اسلامي بود كه از روز اول با مصر قطع رابطه كرده بود.
حسيني با بيان اينكه رسالت و مسووليت ما سنگينتر خواهد شد، به جنگ رسانهاي موجود اشاره كرد و گفت: در جنگ رسانهاي، رسانههايي مثل CNN و BBC سعي ميكنند كه حركت مردم منطقه را به نفع خود مصادره كنند و در اين راستا طوري رفتار ميكنند كه گويي از رفتن مبارك و بنعلي خوشحالند چراكه ميخواهند بر امواج سوار شده و اهداف خود را پيش ببرند.
وي در اين راستا ضرورت داشتن نيروي رسانهاي و فكري در اين عرصه را يادآور شد و در ادامه سخنان خود به برگزاري جشنواره فيلم فجر اشاره كرد و گفت: امسال در كنار برگزاري اين جشنواره همايشي را تحت عنوان هاليووديسم برگزار كرديم و طي آن از متفكران ضد صهيونيسم دعوت كرديم تا تحليلهاي خود را در مورد فيلمهاي هاليوودي ارائه دهند. گر چه اين همايش بازتاب رسانهاي گستردهاي نداشت اما باعث شد كه مباني فكري صهيونيستي را به چالش بكشيم و يادآوري كنيم كه هر فيلم و يا بازي رايانهاي كه آنها ميسازند هدفدار است و فقط براي سرگرمي نيست.
وي با بيان اينكه آنها اين اهداف خود را صادر كردهاند، گفت: به عنوان مثال كارتونهايي كه ژاپن ميسازد داراي همان مبانياي است كه آمريكا و صهيونيسم دارند. يعني مثلا در حالي كه بحث سرزمين موعود، سرزمين بدون مردم براي مردم بدون سرزمين را مطرح ميكنند اين موضوع را محور ساخت فيلمهاي خود قرار ميدهند تا مبناي فكري خود را در اذهان تثبيت كرده و خود را محق جلوه دهند. در همين راستا فيلمهايي ميسازند با اين مضمون كه مادر و فرزندي از يكديگر جدا شدهاند و از ابتدا كودك رها شده به دنبال مادر خود كه نماد سرزمين است ميگردد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه آنها حساب شده و با برنامه كار ميكنند، گفت: در اين راستا وظيفه ما سنگين است و ما نيز بايد با برنامهريزي و عزم و اراده در اين زمينه كار كنيم. به عنوان مثال، آنها براي دانشجويان محصل ما در مالزي و ديگر كشورها برنامهريزي ميكنند و خوانندگان لسآنجلسي را جهت اجراي برنامه به اين كشورها اعزام ميكنند ما نيز در مقابل چند گروه هنري را اعزام كردهايم و همين امر باعث شده كه كار آنها كساد شود.
وي بر لزوم انجام تلاشهاي گسترده به لحاظ حجم توليدات و ارتقاي كيفيت آنها تاكيد كرد و گفت: غرب در بحثهاي معنويت و عرفاني نيز وارد شده و سعي كرده هر كسي را به يك شيوهاي جذب كند.
حسيني با اشاره به فيلمهاي جشنواره فجر در سال 89 اظهار كرد: امسال فيلمهاي خوبي داشتيم كه اكران شد مثلا در موضوع لبنان فيلم جنگ 33 روزه را اكران كرديم. فيلم پاياننامه مربوط به حوادث فتنه سال گذشته بود. فيلم اخراجيها با رويكردي كاملا سياسي نيز در اين جشنواره حضور داشت.
وي با بيان اينكه بايد كارهاي خوب انجام شده را نيز تبليغ كنيم، گفت: با تبليغات منفي كه صورت ميگيرد شاهد هستيم كه به عنوان مثال هنگام اكران فيلم جنگ 33 روزه در برج ميلاد سالن نمايش خلوت است، لذا اگر چه ما قبول داريم كه ضعفهايي وجود دارد اما تلاش ميكنيم كه با نيروهاي متعهد كار را به سمت انجام كارهاي مناسبتر پيش بريم.
حسيني در پاسخ به سوالي در خصوص داوري جشنواره فيلم فجر با بيان اينكه در اين مورد اشكالاتي وجود دارد كه بعضا قابل اصلاح است، گفت: به عنوان مثال فيلمي ساخته شده كه يكي از اصول اساسي مثل قصاص و ديه را زير سوال برده است و براي رهايي از آن دهها راه انحرافي را پيش گرفته و فيلمي كاملا منفي و تلخ است كه ما مانع اكران آن در جشنواره شديم، اما در برخي موارد ميتوان با يك اصلاح كوچك يك فيلم را اكران كرد.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه در مقايسه با دورههاي قبل كارهاي ارزشي بيشتر انجام ميشود، اظهار تاسف كرد از اينكه فيلمهايي مثل جنگ 33 روزه و اخراجيها به موقع جهت داوري به جشنواره نرسيد.
وي با بيان اينكه برندههاي اعلام شده در جشنواره فيلم فجر چندان نيز جنبه منفي ندارند، افزود: در بحث رهبري اركستر سمفوني سراغ هر فردي كه ميرويم تا به طور موقت او را به رهبري اين اركستر انتخاب كنيم بلافاصله پروندهاي براي او عرضه ميكنند، لذا فردي كه به طور تام و تمام مورد تاييد باشد، خيلي كم است. در مورد بخش فيلم نيز موضوع به همين صورت است، البته اميدواريم نيروهاي متدين بيش از اين وارد ميدان شوند.
وي با اشاره به مباحثي مبني بر اينكه گفته ميشود وزارت ارشاد به شبكه ماهوارهاي من و تو مجوز داده است، اظهار كرد: اين بحث از اساس نادرست بوده، اما به گونهاي تبليغات درمورد آن انجام شد كه حتي دادستان نيز موضعگيري كرد و خواهان مشخص شدن موضوع توسط وزارت ارشاد شد.
وي به عنوان مثال به برگزاري منظومهاي از جشنوارههاي قرآني اشاره و خاطرنشان كرد: ما در عرصه يك رقابت دشوار هستيم و بهترين كار اين است كه اقدامات ايجابي داشته باشيم و بتوانيم با برنامههاي جاذب مخاطب را جذب كنيم.
حسيني در مورد بخش كتاب اظهار كرد: در دوران اصلاحات كتابهاي نويسندهاي به نام پائولو كوئيلو مجوز نشر داشت و به سراسر كشور فرستاده ميشد در حالي كه اين كتابها هم به لحاظ اخلاقي و هم به لحاظ مسائل به ظاهر عرفاني اشكال داشت، اما پس از اين دوران نشر كارون كه مسوول چاپ كتابهاي اين نويسنده بود تعطيل گرديد. اما پس از اين موضوع شاهد بوديم كه از وزارت خارجه خواهان ارائه توضيح شده بودند و ما جواب داديم كه اگر كسي ميخواهد كتابهاي اين نويسنده را تهيه كند، كتابهاي او موجود است و ما تنها به كتابهاي جديد مجوز انتشار ندادهايم، اين در حالي بود كه عدهاي با تبليغات منفي گفتند كه وزير ارشاد از اين نويسنده تجليل و تقدير كرده است.
وي در مورد ايجاد شبكه اهل بيت با بيان اينكه ايجاد چنين شبكههايي كار مثبتي است، خاطرنشان كرد: برخي شبكهها تندرويهايي دارند و در اين خصوص مقام معظم رهبري توصيه كردهاند كه نبايد به معتقدات ديگران توهين كرد چرا كه اصولا جنگ شيعه و سني و بحثهاي شيعه هراسي و ايران هراسي بحثهاي انحرافي است.
حسيني در پايان با بيان اينكه نقش بانوان در كارهاي فرهنگي نقش برجستهاي است، به مشكل نداشتن متنهاي خوب در بحث تئاتر اشاره كرد و در ادامه افزود: ما اعلام كردهايم كه اگر كسي موسسه قرآني يا موسسه فرهنگي هنري داشته باشد يا اگر فردي بخواهد درباره جنگ نرم كتاب بنويسد از او حمايت ميكنيم به گونهاي كه امسال به اين گونه كارهاي ارزشي ده ميليارد تومان كمك كردهايم و در بحث جنگ نرم بيش از 200 جلد كتاب در حال تهيه است.
مجلس بودجه بخش فرهنگي را افزايش دهد
به گزارش ايسنا، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي همچنين در جمع خبرنگاران اظهار كرد: با توجه به اينكه حجم كارها و فعاليتهاي اين وزارتخانه بسيار بيشتر از گذشته است، لذا انتظار داريم مجلس به افزايش اعتبارات بخش فرهنگي كمك كند.
وي افزود: وقتي ميخواهيم در بحث سينما توليدات افزايش پيدا كند و سازمان سينمايي داشته باشيم بايد اعتبارات بيشتري در اختيارمان باشد كه بتوانيم وظايفمان را انجام دهيم.
وي با اشاره به ديگر فعاليتهاي وزارت ارشاد گفت: انجام فعاليتهاي استاني و نيز فعاليتهاي خارج از كشور به عنوان مثال نمايش فيلمهاي ايراني به ويژه با توجه به حجم تبليغات منفي كه عليه ما در دنيا وجود دارد مستلزم اعتبار است. بنابراين اميدواريم نمايندگان مجلس در اين راستا كمك و عنايت لازم را داشته باشند و نه تنها بودجه بخش فرهنگي را كاهش ندهند، بلكه آن را افزايش دهند تا بتوانيم به اهداف خود در اين بخش دست يابيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا نشر آگاه و جيحون لغو مجوز شدهاند يا خير؟ گفت: اگر مجوز انتشاراتي لغو شده باشد معاونت فرهنگي اعلام ميكند البته موضوع در برخي از انتشارات موضوع تمديد مجوز است كه گاه در اثر اشكالات سوري با تاخير انجام ميشود. اما اگر تخلفاتي وجود داشته باشد مجوز انتشارات تمديد نميشود به عنوان مثال، مجوز نشر كارون با توجه به تبليغات منفي كه آرش حجازي عليه نظام در خارج از كشور انجام ميدهد تمديد نشد.
وزير ارشاد در پاسخ به سوالي در خصوص آخرين اقدامات انجام شده براي جوانان، به تقويت گروههاي تئاتر شهرستاني اشاره كرد.