عضو شوراي پيوند و مخترعين اصفهان:
جلوگيري از فرار مغزها با حمايت مخترعان ميسر است
خبرگزاري فارس: عضو شوراي پيوند و مخترعين اصفهان گفت: جلوگيري از فرار مغزها با حمايت از ايدهپردازان و مخترعان ميسر است.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، علي زارعي امروز در حاشيه برگزاري جشنواره ايدههاي نو و كارآفرين با بيان اينكه اختراع به ايدهاي گفته ميشود كه تا به حال وجود نداشته است، اظهار داشت: اختراع فقط توسط يك نفر و براي نخستين بار به مرحله ظهور و بروز ميرسد و بر همين اساس به كپيبرداري و اقتباس طرحهاي داخلي و خارجي نميتوان اختراع را نسبت داد.
وي افزود: بر اساس پژوهشي كه توسط يكي از دانشمندان روي تعدادي از افراد از سن پنج سالگي تا بزرگسالي انجام شده است، مشخص شده با افزايش سن افراد ميزان درصد نبوغ آنها نيز كاهش مييابد به گونهاي كه در بزرگسالي فقط دو درصد اين نمونه آزمايش، نابغه بودند.
عضو شوراي پيوند و مخترعين اصفهان تصريح كرد: يكسري عوامل اجتماعي ذهنيت افراد را از خلاقيت دور ميكند كه در اين ارتباط آموزشها بايد به سمتي پيش برود كه كودكان با خلاقيت بيشتري رشد پيدا كنند.
وي اضافه كرد: افزايش ميزان خلاقيت در سنين بزرگسالي به نوع تربيت خانواده و جامعه بستگي دارد.
زارعي با اشاره به اينكه بايد آمار توليد علم در ايران را با ديد واقعگرايانه نگاه گرد، بيان داشت: در كشوري نظير آلمان با جمعيتي برابر ايران آمار توليد علم 30 برابر كشور ماست.
وي ادامه داد: البته از نظر تعداد دانشگاهها و دانشجويان روند رو به رشدي را طي كردهايم ولي از لحاظ خلاقيت و توليد علم در سيستم آموزشي با وجود موفقيتها وضعيت مناسبي نداريم.
عضو شوراي پيوند و مخترعين اصفهان بيان داشت: سيستمهاي آموزشي حاكم در كشور ما روشهاي مختلفي را پس از انقلاب روي دانشآموزان و دانشجويان آزمون و خطا كرده است ولي نتيجه مورد نظر را در اكثر موارد كسب نكردهايم.
وي اظهار داشت: اگر تجربيات كشورهاي پيشرفته را استخراج و در كشور خود پياده كنيم زودتر به نتيجه ميرسيم.
زارعي ادامه داد: اگر آمار مقالات ارائه شده و پاياننامههاي دانشجويان را جزو توليد علم حساب كنيم، ايران وضعيت خوبي در توليد علم خواهد داشت اما بسياري از پاياننامههاي دانشجويان ترجمه مقالات خارجي است كه اين كار توليد علم به شمار نميآيد.
وي افزود: با اين تعاريف بايد مبحث توليد علم در كشور ما بازتعريف شود و با پيشرفت تكنولوژي تميز داده شود.
عضو شوراي پيوند و مخترعين اصفهان با اشاره به اينكه حمايت از مخترعان و ايدهپردازان در كشور ما نسبت به كشورهاي ديگر كمرنگ است، تصريح كرد: بايد اقدامات حمايتي از افراد نابغه در كشور بيشتر شود تا با پديده فرار مغزها كمتر روبهرو باشيم چرا كه كشورهاي ديگر با پرداخت هزينههاي تحصيل و بخشي از مخارج زندگي نوابغ ايراني همواره در پي جذب آنها هستند.
انتهاي پيام/ز10/ع