مديركل بهزيستي استان اردبيل:
5 مركز مشاوره ژنتيك در اردبيل فعال است
خبرگزاري فارس: مديركل بهزيستي اردبيل از فعاليت پنج مركز مشاوره ژنتيك در استان خبر داد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، رويا احمديان ظهر امروز در جلسه تبادل نظر و همكاري بهزيستي استان با مركز ناباروري رويان جهاد دانشگاهي اردبيل اظهار داشت: در سال گذشته چهار مركز مشاوره پزشكي ژنتيك در استان وجود داشت كه امسال يك مركز غيردولتي نيز فعاليت خود را در راستاي ارائه مشاوره به افراد نيازمند آغاز كرده است.
وي افزود: در مجموع تعداد مراكز مشاوره ژنتيك پنج مركز است كه تعداد دو مركز در بخش دولتي و سه مركز در بخش غيردولتي فعاليت ميكنند.
مدير كل بهزيستي استان اردبيل به برخي از اقدامات و فعاليتهاي سازمان بهزيستي در خصوص مشاوره ژنتيك تصريح كرد: مشاوره ژنتيك با هدف ارتقاي سطح سلامت جامعه از طريق كاهش شيوع و بروز معلوليتهاي ارثي در سطوح شهرستان و مركز استان صورت ميگيرد.
احمديان خاطرنشان كرد: مشاوره ژنتيك به عنوان يك فرايند آموزشي تعريف ميشود كه سعي ميكند به افراد گرفتار يا در معرض خطر كمك كند تا اينكه طبيعت اختلال ژنتيكي، نحوه انتقال و حق انتخاب در تشكيل خانواده را بفهمند.
وي گفت: دفتر پيشگيري از معلوليتهاي معاونت امور فرهنگي و پيشگيري بهزيستي استان در راستاي پيشگيري از معلوليتها و اختلالات ژنتيكي و مادرزادي براساس ارائه خدمات مشاوره ژنتيك در راستاي افزايش آگاهي و اطلاعات افراد و خانوادهها و نيز تشخيص به موقع اختلالات و ناهنجاريها طرح پيشگيري معلوليت ناشي از اختلالات ژنتيكي را اجرا ميكند.
مدير كل بهزيستي استان اردبيل ادامه داد: در مراكز مربوطه پس از ارائه مشاوره در صورت نياز و بر اساس تشخيص مشاور ژنتيك افراد به منظور انجام آزمايشات مربوطه به طرف قرارداد بهزيستي معرفي ميشوند و با توجه به تخصيص اعتبار با پرداخت يارانه به مراكز غيردولتي و آزمايشگاه بخشي از هزينههاي مشاوره و آزمايشات توسط بهزيستي پرداخت ميشود.
احمديان به آمارهاي موجود در زمينه مشاوره و برخي از عملكرد مراكز اشاره كرد و گفت: تعداد كل مراجعين به مراكز مشاوره در سال گذشته 2 هزار و 347 نفر بوده است كه از اين تعداد يك هزار و 144 نفر به مراكز دولتي و يك هزار و 803 نفر به مراكز غيردولتي مراجعه كردهاند.
وي افزود: در همين مدت تعداد افرادي كه به منظور انجام آزمايشات ژنتيك به طرف قرارداد بهزيستي استان در بيمارستان امام خميني (ره) و درمانگاه لقمان مراجعه نموده و از خدمات مربوطه بهرهمند شدهاند 362 نفر بوده كه مبلغ 175 ميليون ريال اعتبار به عنوان هزينه انجام آزمايشات پرداخت كردهاند.
مدير كل بهزيستي استان اردبيل افزود: همچنين تعداد كل مراجعين به مراكز مشاوره در 9 ماهه سال جاري نيز 2 هزار و 516 نفر بوده است كه از اين تعداد يك هزار و 182 نفر به مراكز دولتي و يك هزار و 334 نفر به مراكز غيردولتي مراجعه كردهاند.
در ادامه اين جلسه رئيس جهاد دانشگاهي واحد اردبيل نيز در رابطه با افزايش سطح سلامت و بهداشت شهروندان اظهار داشت: يكي از وجوه سلامت افراد بهداشت باروري است و ناباروري مشكلي است كه در سراسر جهان تمامي جوامع با آن درگيرهستند.
اكبر قاسمي خاطرنشان كرد: اين پديده پيامدهاي رواني و اجتماعي را به دنبال دارد ليكن در جوامعي كه هنجارهاي فرهنگي به زن در برابر نقش مادر بودن ارج بيشتري مينهند اين پيامدها تشديد شده و عوارضي همچون بيثباتي زندگي مشترك، خشونت خانگي و... را به دنبال خواهد داشت.
وي در خصوص برخي از اهداف مركز ناباروري استان اردبيل گفت: ارائه خدمات درماني تخصصي زنان، ارتقاي سطح دانش پزشكي و درماني استان اردبيل، ارتقاي تجهيزات بر مبناي بالاترين استانداردهاي جهاني، ترويج فرهنگ بهداشت باروري، كاهش مرگ و مير مادران و نوزادان، كاهش شيوع بيماريهاي ژنتيكي و متابوليكي، كاهش سطح آسيبهاي اجتماعي ناشي از بيماريهاي ژنتيكي و متابوليكي و ثبت و ارائه آمارهاي دقيق از اختلالات ناباروري به منظور برنامهريزي كلان در حوزه سلامت استان از جمله اهداف مركز ناباروري اردبيل است.
در حاشيه اين نشست مدير كل بهزيستي به اتفاق رئيس جهاد دانشگاهي از مركز ناباروري رويان اردبيل بازديد و از نزديك در جريان برخي از فعاليتهاي اين مراكز قرار گرفتند.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، پس از انتقال زمينههاي فعاليت هر يك از دستگاههاي مربوطه مقرر شد تفاهمنامهاي در خصوص همكاري در زمينههاي مرتبط منعقد گردد.
تأسيس مركز مشاوره ژنتيك با صدور مجوز از سوي بهزيستي در مركز ناباروري رويان و انجام آزمايشات مرتبط با هزينه پايين براي مددجويان معرفي شده از سوي بهزيستي از ديگر موارد مطرح شده در اين نشست بود.
انتهاي پيام/غ10/ح