آيتالله سبحاني:
محققان با پرداختن به مسائل روز گرهگشايي كنند
خبرگزاري فارس: يكي از مراجع تقليد گفت: محققان بايد با پرداختن به مسائل روز و مورد نياز جامعه گرهگشا باشند.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، آيتالله جعفر سبحاني ظهر امروز در اختتاميه سومين جشنواره علامه حلي كه در مجمع جهاني اهل بيت قم برگزار شد، اظهار داشت: جهان آفرينش سراسر اسرار و رموز بوده و بشر تنها توانسته است بخشي از آن را كشف كند.
وي تصريح كرد: بشر براي دست يافتن به مطالب و انديشههاي نو در عالم دست به پژوهش و تحقيق ميزند و اين نشان ميدهد كه هنوز نتوانستهايم به عمق آفرينش و اسرار آن پيببريم.
اين مرجع تقليد پژوهش را يكي از خصايص انسانها برشمرد و عنوان داشت: يكي از ابعاد روحي انسانها را پژوهش تشكيل ميدهد و علمخواهي و پژوهش جزيي از فطرت انسانها به شمار ميرود.
وي خاطرنشان كرد: در دورن بشر علمخواهي و علمجويي وجود دارد و به همين سبب بايد فضا و ابزار لازم در اختيار جوانان قرار گيرد تا پژوهشگران، پژوهش كرده و افكار خود را عرضه كنند.
آيتالله سبحاني اظهار داشت: براي اينكه جامعهاي را از لحاظ علاقه به علم و دانش بسنجيم، بايد بودجه علم و دانش آن جامعه را سنجيد و ميزان قلم و كاغذي كه در هر جامعه مصرف ميشود نشانه علاقمندي جامعه به علم است.
وي گفت: اگر رفتار انبيا در قرآن را مورد مطالعه قرار دهيم، حضرت ابراهيم (ع) پژوهشگري براي ديگران بود و فرضيهسازي ميكرد تا مشركان را هدايت كند، ما نيز بايد امروز از طريق فرضيهسازي پيش برويم وگرنه نميتوان به علم و توليد علم دست پيدا كرد.
استاد حوز علميه قم ادامه داد: حضرت ابراهيم (ع) فرضيهها را يكي پس از ديگري ميآورد و در آخر آنها را باطل ميدانست و مشركان را متوجه علت واقعي اين فرضيهها ميكرد.
وي با بيان اينكه تمام چيزهايي كه در اطراف ما قرار دارد براي ما درس است، اظهار داشت: در حال حاضر حوزه علميه امكانات خوبي دارد كه قبلاً براي طلاب وجود نداشت لذا طلاب بايد از اين امكانات استفاده كنند.
آيتالله سبحاني گفت: بايد بدانيم در مورد چه چيزي بايد تحقيق كنيم؛ در جامعه امروز اگر تحقيقي انجام شود كه جنبه عملي و كاربردي نداشته باشد مورد استفاده نخواهد بود و تنها عمر محقق هدر رفته است به همين خاطر محقق بايد بتواند به موضوعات روز و جامعه بپردازد و گرهاي از مشكلات جامعه باز كند.
وي در خصوص استفاده از اينترنت خاطرنشان كرد: محقق نبايد پراكنده كار كند بلكه بايد از اينترنت به مقدار لزوم استفاده كند، آدرسها را پيدا كرده و خود به موضوعات فكر كند، نه اينكه تحقيقات و موضوعات مطرح شده در كتابها و اينترنت را جمعآوري كند.
اين مرجع تقليد جمعآوري تحقيقات افراد را جمعآوري افكار خواند و تصريح كرد: مهم اين است كه موضوعات را دريافت كرده و از آنها در راستاي تحقيق و موضوع خود بهره ببريم.
انتهاي پيام/ز20/ح