رئيس بسيج جامعه پزشكي خراسان جنوبي:
درمان جانبازان شيميايي نياز به ارتقاي امكانات دارد
خبرگزاري فارس: رئيس بسيج جامعه پزشكي خراسان جنوبي گفت: خراسان جنوبي براي درمان جانبازان شيميايي نياز به ارتقاي سطح امكانات خود دارد.
به گزارش خبرگزاري فارس از بيرجند، محمدرضا فخر صبح امروز در حاشيه برگزاري همايش كشوري مسموميت با عوامل شيميايي جنگي و تروريستي در جمع خبرنگاران به ضرورت برگزاري اين گونه همايشها با موضوعيت جانبازان شيميايي اشاره كرد.
وي اظهار داشت: يكي از مواردي كه در جنگ تحميلي رزمندگان ما را آزار داد استفاده دشمن از سلاحهاي شيميايي بود كه در حد وسيعي اين سلاحهاي شيميايي در جنگ تحميلي از طرف رژيم بعث عراق استفاده شد.
رئيس بسيج جامعه پزشكي خراسان جنوبي ادامه داد: سلاحهاي شيميايي مقولهاي بود كه از طرف تمام مجامع بينالمللي محكوم شده است اما رژيم بعثي عراق با پشتوانه كشورهاي غربي و اروپايي صاحب انواع و اقسام سلاحهاي شيميايي شد و آن را در جنگ عليه ايران نه فقط عليه رزمندگان اسلام بلكه عليه مردم كشور خودش نيز به كار برد.
فخر تصريح كرد: يكي از مواردي كه ما درگير آن هستيم بحث جانبازان شيميايي است كه از اثرات ناشي از اين بمبهاي شيميايي رنج ميبرند و مشكلات عديدهاي دارند كه معمولا مغفول مانده و ناشناخته است چرا كه اين عوارض در ريه افراد ديده ميشود و شايد در برخي موارد در پوست آنها نيز اثرات باقي نمانده باشد.
* جديدترين دستاوردهاي پزشكي در مورد درمان جانبازان شيميايي ارائه ميشود
وي اظهار داشت: دستاوردهاي جديد علم پزشكي در مورد درمان بهتر جانبازان شيميايي در اين سمينار ارائه ميشود تا اين اطلاعات در اختيار ساير پزشكان و كادر پرستاري نيز قرار گيرد و استفاده كنند.
رئيس بسيج جامعه پزشكي خراسان جنوبي گفت: در روز آخر اين همايش يك سمينار با موضوع نحوه نگهداري از جانبازن شيميايي با حضور خانوادههاي آنها، برگزار ميشود كه اقدام مناسبي است.
* برگزاري اين همايش گامي بزرگ در راستاي ارتقاي سلامت جانبازان است
فخر برگزاري اينگونه همايشها را گامي مهم در راستاي ارتقاي سلامت جانبازان دانست و گفت: ضرورت دارد كه جانبازان شيميايي كه سالها است با اثرات اين مواد زندگي سختي را دنبال ميكنند بيشتر مورد توجه قرار گيرند و ما وظيفه داريم كه چه از نظر دارويي و چه از نظر پزشكي شرايطي را به وجود آوريم تا بتوانيم رسيدگي بيشتري را نسبت به اين نوع جانبازان داشته باشيم.
وي ادامه داد: ما هر چه سطح آگاهي علمي خود در را ارتباط با چگونگي برخورد با جانبازان شيميايي را بالا ببريم سبب ميشود كه اين افراد از سطح سلامت بالاتري برخوردار شوند از طرف ديگر برگزاري اين گونه همايشها ميتواند نظر جامعه پزشكي را به سوي اين افراد سوق دهد.
رئيس بسيج جامعه پزشكي خراسان جنوي در پاسخ به اين سئول كه امكانات درماني استان تا چه اندازه جوابگوي نيازهاي اين قشر است، گفت: وضعيت استان از اين نظر نسبت به گذشته بهتر شده است و امكانات تخصصي و فوق تخصصي ريه را تا حدودي داريم اما امكانات ما در حد شهرستانهاي برخوردار نيست و ضرورت دارد كه اين ارتقا پيدا كند.
انتهاي پيام/صا10/ع