سرپرست دفتر حقوقي وزارت کشور پنجشنبه در کارگروه يکسانسازي تعرفههاي عوارضي محلي، گفت: وروديهاي استان همدان داراي مزيتهاي نسبي در ورود و خروج توريست هستند و بايد به خوبي روي آنها کار و توجه خاصي به آنها شود.
به گزارش خبرنگار «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، عزيز پدرام افزود: امسال ميزان عوارض را يک و نيم درصد در برنامه بودجه سال 90 پيشنهاد دادهايم که اميدوارم با آن موافقت شود.
وي اضافه کرد: در رابطه با جذب عوارض از مردم بايد به سمتي پيش برويم که مردم عوارضهاي خود را در شش ماهه اول سال پرداخت کنند.
وي ادامه داد: مهمترين منابع شهرداريها براي بودجه خود عوارض است.
پدرام با تاکيد به در نظر گرفتن شرايط ويژه و تخفيف براي پرداختکنندگان عوارض اظهار داشت: با توجه به دستورالعملهاي ابلاغي وزارت کشور در ابتداي هر سال شوراهاي شهر ميتوانند تخفيفهايي را براي تشويق پرداختکنندگان در نظر بگيرند که آنان عوارضهاي خود را در شش ماهه اول سال بپردازند.
وي عوارضها را به صورت عمده به دو بخش ملي و محلي تقسيم کرد و بيان داشت: شهرداريها بايد خودکفا باشند هر چند وزارت کشور و دولت کمکهايي ميکنند اما عمده درآمدهاي شهرداريها به صورت عوارضهاي محلي جذب ميشود و اين عوارضها را شوراهاي شهر معين ميکنند.
پدرام اضافه کرد: طرح يکسانسازي عوارض در شش گروه منطقهاي تقسيم شده که اين جلسه دومين جلسه با هدف ساماندهي و هماهنگسازي عوارض در شش استان غربي و جنوب غربي است.
وي تصريح کرد: تعيين ميزان عوارض بر عهده شوراهاي شهر است اما نظارت بر اين عوارض بر عهده وزارت کشور است.
مشاور وزير کشور تاکيد کرد: تخفيفهاي اعمال شده نبايد فردي باشد بلکه بايد به صورت عمومي و در کل مناطق شهري اعمال شود.
به گزارش ايسنا، سيد مسعود عسگري شهردار همدان نيز در اين کارگروه با اشاره به مطالبات عوارضي از دستگاه هاي دولتي گفت: 21 ميليارد تومان اسناد لازمالاجرا به سازمان همياري شهرداريها معرفي شده اما تاکنون وصول نشده است.عسگري افزود: خيلي از مراکز معافيتهاي مالياتي ندارند اما از پرداخت ماليات امتناع ميکنند که بايد تلاش شود اين مالياتها به موقع پرداخت شود.
وي اضافه کرد: ساماندهي ورودي کرمانشاه به استان همدان به عهده سازمان مسکن و شهرسازي است اما وروديهاي تهران و ملاير مربوط به شهرداري ميشود که در اين رابطه فعاليتهاي بسيار خوبي انجام شده اما عمده اين فعاليتها براي سال 90 است.
به گزارش ايسنا،سليمان حيدري دلگرم مديردفتر امور شهري استانداري و شوراها نيز در اين کارگروه گفت: بحثهاي تخصصي مرتبط با عوارض شهري مطرح و در رابطه با مشکلات آن تبادل نظر ميشود و اين کارگروه متشکل از استانهاي همدان، خوزستان، ايلام، مرکزي و کرمانشاه بوده که به عنوان کارگروه منطقهاي تعريف تعرفههاي يکنواخت عوارض براي شهرداريها تشکيل شده است.
وي بيان داشت: در اين کارگروه پيشنهادات به صورت لايحه مصوب ميشود و در جلسه نهايي در وزارت کشور براي اصلاح و يکنواخت سازي قرار ميگيرد.