در شرايطي تعداد قربانيان کشتارهاي قذافي در ليبي به گفته برخي منابع از 1000 تن گذشته است و قذافي و پسرش تظاهركنندگان را به راه انداختن "نهر خون" تهديد كردهاند، رهبران كشورهاي غربي مواضع ضعيفي در برابر اين وحشيگري ديكتاتور ليبي اتخاذ كردهاند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) به نقل از شبكه العالم، وزير خارجه آمريکا در مقابل کشتار مردم ليبي و تهديدهاي قذافي، به اين سخن اکتفا کرد که "راه اندازي حمام خون قابل قبول نيست و ما با شرکاي خود اين امر را به اطلاع دولت ليبي ميرسانيم".
به نظر ميرسد هيلاري کلينتون با اين سخنان برجا ماندن نظام قذافي را به رسميت مي شناسد و تسلط مردم انقلابي ليبي را بر بسياري از شهرها و بخشهايي از پايتخت ناديده ميگيرد.
به رغم استفاده نظام از همه امکانات خود براي سرکوب مردم، تظاهرات و اعتراضها به مرکز پايتخت نيز رسيده به گونهاي که شاهدان عيني خبر دادند که در آنجا درگيريهاي خونين روي ميدهد و تظاهرات کنندگان بر مناطق مهمي از پايتخت مسلط شدند.
به گفته شاهدان، نيروهاي امنيتي با کمک افرادي که مردم آنان را مزدوران اجير شده خارجي مينامند، به طرز وحشيانهاي به سمت تظاهرکنندگان آتش گشودند.
اين در حالي است که منابع آگاه تاکيد کردند که نظام قذافي اروپاييهاي مزدور را براي دفاع از خود و سرکوب مردم انقلابي بکار گرفته است.
اين منابع افزودند: مزدوران اروپايي براي کشتار مردم ليبي و توسط دلالاني که براي برخي شرکتهاي نفتي غربي کار ميکنند، به ليبي آورده شدند.
روشن شدن نقش شرکتهاي نفتي غربي در اعمال فشار بر دولتهايشان براي مهلت دادن به نظام قذافي به منظور سرکوب انقلاب ، واقعيت دخالت بيگانگان غربي در کشتار مردم ليبي را بيش از پيش آشکار کرده است.
شرکتهاي نفتي غربي نگران توافقنامههاي خود با نظام ليبي هستند؛ توافقنامههايي که با دادن رشوههايي به پسر قذافي و مسوولان نظام براي کسب امتيازهايي در زمينه حفاري چاههاي نفت در ليبي منعقد شده است.
دست داشتن اين شرکتها در کشتار و حوادث فعلي و حمايت از نظام در واقع تلاشي از سوي آنها براي جلوگيري از سرنگوني قذافي است؛ زيرا بيم آن دارند که با آغاز دور جديد در قراردادهاي آنها با ليبي، بازنگري شود.
در اظهارات ويليام هيگ وزير خارجه انگليس تاثيرپذيري از فشارهاي شرکتهاي نفتي قابل لمس است.
هيگ در اظهارات خود خشونت قذافي عليه ملت خود، استفاده از هواپيماهاي جنگي در بمباران تظاهرکنندگان ، بکارگيري مزدوران اروپايي و آفريقايي را ناديده گرفت و گفت: "نظام قذافي بايد راه گفتگو با مردم را باز کند" که اين امر بيانگر موافقت انگليس با بقاي معمر قذافي به رغم اين جنايتهاي فراوان است.