مدرس دانشگاه بوعلي سيناي همدان گفت: جشنها و آيينهاي باستاني ايراني نيازمند حمايت مسوولان است.
اسفنديار طاهري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در همدان، افزود: در ايران باستان و تقويم دوره ساساني هر روز نام خاصي داشته و زماني که روز با ماه هم نام ميشد، جشن ميگرفتند.
وي ادامه داد: روز پنجم اسفند ماه به عنوان يکي از اين موارد، برگزاري جشني مخصوص زنان بوده و در اين روز زنان از شوهرانشان هديه ميگرفتند که از آن به عنوان "مرد گيران" يا "مزد گيران" نيز ياد ميشده است.
وي تصريح کرد: "اسپندارمذ" در اعتقادات زرتشتي يکي از "امشاسپندان" محسوب شده که اين گروه، از دختران اهورا مزدا و حامي زنان هستند.
طاهري اظهار كرد: "امشاسپندان" از حاميان زمين بوده و به يکي از اصلهاي آفرينش ارتباط پيدا ميکرده است.
وي با بيان اين که اين جشن در آيين زرتشت بوده است، يادآور شد: پس از راهيابي دين اسلام به ايران و تغيير تقويم و شرايط اجتماعي، اين آيين کمرنگ و در طول زمان کنار گذاشته شد.
اين مدرس دانشگاه بيان کرد: نوروز به دليل اين که جشن فصلي بوده هنوز هم باقي است و با ورود اين دين رنگ و بويي اسلامي به خود گرفت.
وي با اشاره به برگزاري مراسمي همچون ولنتاين با رنگ و بويي غربي، بيان کرد: اين مراسم نيز پيرو بسياري از فرهنگها و آيينهاي غربي وارد ايران شده و متاسفانه مورد استقبال عدهاي قرار گرفته است.
طاهري تصريح کرد: ارتباطي بين ولنتاين و اين جشن باستاني وجود ندارد اما شباهتهايي نيز دارند.
وي همچنين با تاکيد بر اين که اين جشن بايد به مردم معرفي شود، خاطرنشان کرد: اين جشن جزء ميراث فرهنگي ايران بوده است و بسياري از مردم از چنين جشنها و آيينهايي اطلاع ندارند.
اين مدرس دانشگاه يادآور شد: متاسفانه از اين جشن حمايت نميشود و بايد از طريق رسانهها و آموزش و پرورش براي آگاهي جوانان ايراني اقداماتي صورت پذيرد.
طاهري ادامه داد: اگر بخواهيم با فرهنگ غرب مقابله کنيم بايد جشنهاي باستاني خود را با وجههاي مثبت تقويت و تبليغ کنيم.
وي بيان كرد: در برخي از استانهايي که در گذشته و هم اکنون افرادي به آ يين زرتشتي اعتقاد دارند، چنين مراسمها و جشنهاي باستاني به قوت خود پابرجاست و برگزار ميشود.