0

دبير شوراي عالي عتف خبر داد: پيشنهاد اختصاص 47 هزار ميليارد ريال به پژوهش در بودجه 90

 
svh2005
svh2005
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18447
محل سکونت : مازندران

دبير شوراي عالي عتف خبر داد: پيشنهاد اختصاص 47 هزار ميليارد ريال به پژوهش در بودجه 90

دبير شوراي عالي عتف از افزايش بودجه پيشنهادي پژوهشي سال 90 در ارائه گزارش به مجلس خبر داد وگفت: اين ميزان در سال جاري 26 هزار ميليارد ريال بوده كه اميدواريم امسال با افزايشي كه پيشنهاد شده به 47 هزار ميليارد ريال برسد.

به گزارش خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر محمد مهدي‌نژاد نوري، معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم و دبير شوراي عالي عتف كه در حاشيه پنجاه و چهارمين جلسه كميسيون دائمي شوراي عالي علوم، تحقيقات و فناوري (عتف) با خبرنگاران سخن مي‌گفت با اشاره به موضوعات مورد بررسي در اين جلسه اظهار داشت: اولين موضوع، بحث بودجه پيشنهادي سال 90 بود كه به مجلس شوراي اسلامي رفته كه نسبت به سال گذشته يك رشد خوبي را شاهد هستيم.

وي تصريح كرد: اين بودجه در سال 89 حدود 26 هزار ميليارد ريال بود كه پيشنهاد امسال 47 هزار ميليارد ريال است كه هزار ميليارد تومان از اين ميزان مربوط به صندوق نوآوري و شكوفايي است كه در قانون حمايت از شركت‌هاي دانش بنيان پيش‌بيني شده است.

مهدي‌نژاد ادامه داد: اگر اين هزار ميليارد تومان را هم كسر كنيم، افزايش اعتبارات پژوهشي را شاهد هستيم هر چند ممكن است همه تكليف برنامه پنجم را پوشش ندهد ولي اميدواريم با اين افزايش، سطح عملكرد پژوهشي كشور را ارتقاء بدهيم.

دبير شوراي عالي عتف خاطرنشان كرد: افتتاح ابررايانه ملي و ارتقا يافته دانشگاه صنعتي اميركبير موضوع ديگري بود كه در اين جلسه به آن پرداخته شد كه همانطور كه مي‌دانيد نسل قبلي اين ابررايانه اكنون نيز مورد بهره‌برداري برخي از سازمان‌ها مثل سازمان هواشناسي است. همچنين نسل دوم با قابليت و قدرت بالاتر مي‌باشد.

وي تصريح كرد: اين‌گونه رايانه‌ها تحريمي است و آنها را در اختيار ما قرار نمي‌دهند كه خوشبختانه پژوهشگران ما توانستند به اين توانمندي برسند.

مهدي‌نژاد در ادامه با اشاره به ارائه گزارش كميسيون تخصصي صنعت در اين جلسه اظهار داشت: در اين كميسيون تمام اسناد بالادستي كه تاكنون در زمينه اولويت‌هاي پژوهشي و فناوري در حوزه صنعت و ارتباطات ديده شده بود مورد بررسي قرار گرفت.

معاون پژوهشي وزير علوم اضافه كرد: اين مسائل براي توسعه شركت‌هاي دانش بنيان لازم و ضروري است و علاوه بر اينكه در دانشگاه‌ها و مراكز آ‌موزشي و پژوهشي كشور بايد اين موارد را با جديت و دقت پيگيري كنيم و توسعه شركت‌هاي دانش بنيان هدفمند بوده و جهت مشخصي داشته باشد، اين نوع بررسي‌ها و استخراج اولويت‌ها مي‌توانند كمك كننده باشد كه خوشبختانه تا به حال پيشرفت خوبي داشته است.

دبير شوراي عالي عتف در بخش ديگري از سخنانش گفت: ارائه گزارش عملكرد پژوهشي دانشگاه شهيد بهشتي از جمله موضوعات مورد بررسي در اين جلسه بود.

وي افزود: دانشگاه شهيد بهشتي ظرف پنج سال گذشته از رشد كمي و كيفي قابل توجهي چه در توليدات علمي و چه در اصلاح تركيب جمعيتي دانشجويي برخوردار بود به طوري كه اكنون حدود 50 درصد جمعيت دانشجويي 12 هزار نفري دانشگاه شهيد بهشتي دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري هستند كه نسبت فوق العاده خوبي است.

مهدي‌نژاد اظهار داشت: علاوه بر اين موارد، دستاوردهاي پژوهشي و فناوري دانشگاه كه در سطح بالايي بوده و نيازهاي بخش‌هاي مختلف كشور از جمله بخش‌هاي انرژي هسته‌اي را پوشش داده اند، ارائه شد. همچنين در حوزه ليزر و گياهان دارويي فعاليتهاي خوبي داشتند كه مورد توجه اعضاي كميسيون قرار گرفت و قرار شد ساير مراكز و دستگاه‌ها نيز چنين گزارش‌هايي را داشته باشند تا شورا بتواند ارزيابي درستي را از عملكرد مراكز مختلف داشته باشد.

به گزارش ايسنا، دبير شوراي عالي عتف ادامه داد: در بخش ديگر جلسه، بحث شاخص‌هاي ‌طرح‌هاي كلان ملي مطرح و توضيحاتي توسط دبير كميسيون هماهنگي و سياست‌گذاري ارائه شد و قرار شد در جلسه بعدي كميسيون با اخذ نظرات اعضا اين طرح را نهايي و سپس اين شاخص‌ها در ارزيابي طرح‌هايي كه داريم به عنوان سطح بندي ملي يا دستگاهي مورد استفاده قرار گيرند.

 

اگر من و شما خودمان را  اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود

پنج شنبه 5 اسفند 1389  9:25 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها