تحقيقات نشان مي دهد؛ کودکان به طور متوسط روزانه بيش از هفت ساعت را به استفاده از رسانه ها مي گذرانند که اين امر موجب پرخاشگري، کمبود تحرک فيزيکي کودک، بلوغ زودرس و مصرف مواد مخدر مي شود.
دکتر محمدتقي صراف متخصص کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکي مشهد با بيان اينکه استفاده نابه جا از رسانه هاي عمومي موجب برهم زدن آرامش روحي و ايجاد اضطراب مي شود؛ گفت: استفاده روزافزون خانواده ها از وسايل ارتباط جمعي باعث مي شود کودکان نيز ساعات بيشتري از اوقات فراغت خود را با اين وسايل بگذرانند.
وي يادآور شد: استفاده افراطي از اين نوع تکنولوژي سبب شده تا رفتار اجتماعي کودک به حضور انفرادي در خانه مبدل شود و حتي ارتباط با دوستان از طريق کامپيوتر باشد که اين امر باعث ايجاد اختلالات تغذيه اي، ترس، آشفتگي، هيجانات بيش از حد، ترس هاي شبانه و ازدياد حساسيت در نسل جوان شده است.
دکتر صراف با اشاره به بعضي از تحقيقات انجام شده گفت: کودکان به طور متوسط روزانه بيش از هفت ساعت را به استفاده از رسانه ها مي گذرانند که اين امر باعث ايجاد پرخاشگري، اختلال در تغذيه، کمبود تحرک فيزيکي، رفتار جنسي نامتعارف (بلوغ زودرس)، مصرف مواد مخدر و عقب افتادگي علمي در نوجوانان مي شود.
وي در ادامه افزود: شواهدي وجود دارد که تلويزيون مي تواند روي نوزاد هم تاثيرات سويي همچون بيش فعالي و کاهش توجه را داشته باشد.
دکتر صراف به والدين توصيه نمود: با رعايت اصول آموزشي مانند حضور بيشتر کودک در جمع هم سن و سالان، اختصاص دادن زمان بيشتري براي حضور والدين با کودکان و تعامل و گفت و گوي بيشتري با آنها مي توان بر اين مسايل فائق آمد ولي بايد توجه داشت عدم توجه به اين امر، موجب بروز نتايج زيان آوري مي شود.