يک استاد دانشگاه امريکا قيامهاي اخير خاورميانه را الهامبخش معترضان امريکايي در مخالفت با تصويب لايحهاي دانسته است که قدرت اتحاديهها را محدود ميکند.
جنيفر لوونشتاين، استاد دانشگاه ويسکانسين در شهر مديسون مرکز ايالت ويسکانسين در گفتوگو با بخش امريکاي شبکه پرس تي وي گفت: "به نظر من معترضان در خاورميانه بيش از آنچه تصورش را بکنيم توانستهاند بر مردم امريکا تاثير بگذراند."
اتحاديهها و کارگران معترض براي نشان دادن مخالفت خود با لايحهاي محدودکننده، در خيابانهاي ويسکانسين و اوهايو تظاهرات کردهاند که به موجب آن قدرت چانهزني عمومي کارکنان دولت و اتحاديهها در روند دستيابي به توافق با دولت بر سر شرايط کار کاهش ميبابد. انتظار ميرود اعتراضات به ديگر شهرها نيز گسترش يابد.
لوونشتاين در همين زمينه افزود، اعتراضات در امريکا اکنون در حد ايالتهاست، اما ادامه وضع حاضر ممکن است باراک اوباما، رئيس جمهور امريکا، را مجبور کند در اين امر دخالت کند.
اين استاد دانشگاه امريکا همچنين متذکر شد، اگر اين امر صورت نگيرد، معترضان عصبانيتر خواهند شد.
يک سخنگوي اتحاديه کارگري در امريکا نيز معتقد است تظاهرات کارگران دولتي در ويسکانسين و ديگر ايالتها بهتدريج شدت خواهد گرفت.
گفتني است، ايالتهاي امريکا احتمالاً در سال مالي آينده با 125 ميليارد دلار کسري بودجه مواجه ميشوند و فرمانداران جمهوريخواه از جمله اسکات واکر، فرماندار ويسکانسين، جان کيسيک فرماندار ايالت اوهايو و کريس کريستي فرماندار ايالت نيوجرسي قصد دارند با تغيير قوانين، قدرت اتحاديههاي کارگري را کاهش داده و سهم کارگران را در پرداخت حقوق و دستمزد بازنشستگي و خدمات درماني افزايش دهند.
به موجب لايحه پيشنهادي فرماندار ويسکانسين، سهم پرداخت کارگران دولت براي استفاده از مزاياي بازنشستگي با افزايشي قابل توجه، به 5.8 (پنج و هشت) درصد از حقوق آنان ميرسد.
بر اساس اين لايحه، کارگران دولت همچنين بايد براي بهرهمندي از بيمه خدمات درماني دو برابر سهم کنوني بپردازند که سهم آنان در بيمه درماني به 12.6 (دوازده و شش دهم درصد) از حقوق آنان افزايش خواهد يافت.
اين لايحه در مجموع باعث ميشود خالص دريافتي درآمد کارگران در مجموع هشت درصد کاهش يابد.
کسري بودجه در ايالت ويسکانسين باعث شد تا دهها هزار نفر از مردم اين ايالت 15 فوريه (26 بهمن) تظاهرات اعتراضآميز برگزار کنند.
منتقدان نيز اين لايحه را که براي کاستن از کسري بودجه مطرح شده است، موجب دشوار شدن شرايط زندگي طبقه کارگر امريکا دانستهاند.