به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پرس تی وی ،مجید افشار خبرنگاراین شبکه درگزارشی درخصوص روابط متغیر معمر قذافی با کشورهای غربی گفت : معمر قذافی در حالی با کودتای نظامی درسال 1969 به قدرت رسید که فقط 27 سال سن داشت.
یکسال بعد سرهنگ قذافی پایگاه های نظامی امریکا و انگلیس را در لیبی برچید و روند ملی سازی دارایی های نفتی لیبی را آغاز کرد.اما چندان طولی نکشید که قذافی به گذشته خود پشت کرد و ارزشهای به اصطلاح انقلابی را کنار گذاشت و به شرکت های عظیم نفتی غربی اجازه داد فعالیت های خود را در لیبی آغاز کنند.
سردبیر سیاسی نشریه دیلی تلگراف گفته است قذافی ظرف چهار دهه از فردی که مظهر انقلاب بود ،به فردی حکومت پرست تبدیل شد که روابط خوبی با کشورهای غربی داشته است.
در سال 2004 میلادی ،تونی بلر نخست وزیر وقت انگلیس پس از چند دهه ،از نخستین رهبران غربی بود که به لیبی سفر و بطور علنی با قذافی دیدار کرد.
سفر بلر به لیبی راه را برای سفر دیگران مقامات غربی به لیبی و بسته شدن قراردادهای نظامی و نفتی برای رژیم قذافی گشود.
در این میان قراردهای چند میلیارد دلاری برای فروش سلاح و تجهیزات نظامی به رژیم قذافی امضا شد و اکنون از این تسلیحات علیه مردمی استفاده شد که خواهان تغییر در کشورشان هستند.
درسال 2005 میلادی ،شرکت های عظیم نفتی غربی فعالیت های استخراج نفت را در لیبی ازسرگرفتند و شرکت نفتی بریتیش پترولیوم (بی پی) یک قرارداد مهم را برای استخراج گاز در این کشور به امضا رساند.
در حال حاضر شرکت ایتالیایی انی و شرکت اسپانیایی رسپول بزرگترین شرکت های تولید کننده نفت در لیبی محسوب می شوند.
لیبی روزانه حدود یک میلیون و یکصد هزار بشکه نفت خام تولید می کند و فروپاشی این کشور می تواند به افزایش شدید بهای نفت منجر شود و به همین علت کشورهای غربی اکنون از رژیم قذافی حمایت می کنند.
ماهر سالوم استاد دانشگاه بین المللی لبنان در بیروت گفت : دولت سیلویو برلوسکنی نقش مهمی در دفاع از رژیم معمر قذافی داشته است و این براساس استانداردها و مقررات بین المللی غیرقابل قبول است. ایتالیا به شدت از رژیم قذافی حمایت کرد است و معمر قذافی و سیلویو برلوسکنی به احتمال زیاد شرکای تجاری برای یکدیگر بوده اند چراکه ظاهرا آنها روابط بسیار نزدیک و دوستانه ای داشته اند .
خبرنگار شبکه افزود : گزارش های زیادی حاکی است که قذافی در جریان انقلاب اخیر مردم کشورش از مزدورهای خارجی برای سرکوب و کشتار معترضان استفاده کرده است .
در بنغازی مرکز قیام مردمی در لیبی ،مردم افرادی را دستگیر کرده اند که به زبان فرانسوی سخن می گویند و اعتراف کرده اند که قذافی آنها را برای کشتن مردم اجیر کرده است.
این موضوع علت پیوستن نیروهای ارتش لیبی به مردم ، پناهنده شدن خلبانان لیبیایی به مالت و استعفای فزاینده مقامات لیبی در کشورهای خارجی و مخالفت با قذافی را توجیه می کند.