0

خوردن شلغم باعث درمان تشنج و گواتر مي‌شود

 
svh2005
svh2005
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18447
محل سکونت : مازندران

خوردن شلغم باعث درمان تشنج و گواتر مي‌شود

يک کارشناس کشاورزي گفت: شلغم داراي قند طبيعي و منيزيم زياد مي باشد و از همين جهت استخوان‌بندي را محکم مي کند و فسفر آن مغز و اعصاب را تقويت مي کند.

حاجي‌نژاد در گفت‌وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه سيستان و بلوچستان، افزود: شلغم نه تنها از نظر داشتن ويتامين و خواص معدني اش ارزنده است، بلكه از حيث ساير ويژگي هاي غير غذايي هم سرآمد بوده و در زمره سبزي هاي مهم شمرده مي شود.

وي گفت: شلغم باعث درمان تشنج و گواتر مي شود اما براي کساني که معده ضعيف دارند به علت دير هضم شدن، ممکن است که باعث نفخ شود.

وي اظهار داشت: علاوه بر پياز، سبزي‌هاي ليفي (گياهان سبز) نيز عوامل عمده پيشگيري از سرطان به شمار مي آيند. زيرا آنها همانند كلم پيچ و ساير گياهان چليپايي طبق تحقيقات آزمايشگاهي از موادي برخوردارند كه رشد سرطان را در جانوران متوقف مي سازند. همچنين شلغم‌هاي بزرگ زرد رنگ، داراي مواد ضد سرطاني است.

وي بيان کرد: شلغم خوب بايد سفت و تازه باشد. بنابراين اگر وسط آن شل بوده و با فشار انگشت فرو برود، پلاسيده و مانده است و چنانچه پخته و مصرف شود، در روده ها توليد نفخ مي کند. حتما پوست خارجي آن بايد براق و شفاف باشد. شلغم بايد سنگين باشد و وقتي وسط آن را بريديد، درونش را روشن و شفاف ببينند.

وي اشاره کرد: شلغم خون ساز است و املاح کليسم و منيزيم و ساير مواد موجود در آن موجب جلوگيري از ابتلا به بيماري هاي خطيري مانند سرطان مي شود .

به گفته اين كارشناس كشاورزي، شلغم، اثر مفيد و موثري در درمان بيماري هاي دستگاه تنفسي دارد. براي اين منظور از آش يا سوپ آن استفاده مي شود. همين طور مي توان عصاره ي آن را به دست آورد. براي اين کار شلغم را با وزن مساوي شکر سرخ در کمي آب ريخته و به ملايمت حرارت مي دهند. طريقه ديگر آن است که وسط شلغم بزرگي را خالي کرده، شکر سرخ را در آن ريخته، پر مي کنند و مي پزند. شکل سوم آن است که شلغم را به حلقه هاي گرد بريده و پياز را نيز به همين شکل در بياورند. سپس در ظرف گودي، طبقات شلغم و پياز را بر روي حرارت بگذارند. وقتي گرم شد، به تدريج شربت آن جدا مي شود.

حاجي نژاد خاطر نشان کرد: اين شربت براي درمان سرماخوردگي و گلودرد بسيار نافع است و از آن مي توان به عنوان غرغره در هنگام گلودرد استفاده کرد. براي درمان دمل، کورک و هر نوع کانون التهابي و تورمي يا چرکي، ضماد شلغم را روي موضع بگذاريد.

وي افزود: ترب سياه هم تمام خواص شلغم را دارد و حتي در برخي مواقع، از شلغم غني تر است. بهتر آن است که ترب سياه و شلغم خام را رنده کرده، به شکل خام ميل کنيد تا از خواص آنها به طور کامل بهره گيريد. مي توان از اين دو همراه با سبزي هاي ديگر به صورت سالاد استفاده نمود .

وي در پايان گفت: اگر به خوردن شلغم خام تمايلي نداريد مي توانيد شلغم را به شکل شربت شلغم درست کنيد. روش تهيه شربت شلغم به اين ترتيب است که ابتدا وسط يک شلغم را خالي مي کنند و در آن کمي شکر مي ريزند. پس از مدتي آب در آن جمع مي شود. آب آن را با قاشق برداشته و مصرف مي نمايند.

 

اگر من و شما خودمان را  اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود

چهارشنبه 4 اسفند 1389  11:04 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها