ما همیشه به دنبال جدیدها هستیم اما شاید بد نباشد که بعضی وقتها از قدیمی ترین ابزارها هم یادی بکنیم. سه سال پیش عده ای از باستانشناسان در مصر قطعاتی شبیه انگشتان مصنوعی پا پیدا کردند که کاربرد آن برایشان مشخص نبود و معلوم نبود که این پروتزها تنها برای زیبایی و پوشاندن نقص عضو استفاده می شدند یا واقعا کاربرد کمک طبی هم داشته اند؟
سه سال طول کشید تا این پژوهشگران به کمک عده ای از متخصصین فیزیوتراپی تایید کنند که این انگشتهای مصنوعی سه هزار ساله واقعا مفید بودند و به مصریان قدیم اجازه میدادند تا راحت تر راه بروند و تعادل خود را حفظ کنند.
جالب است بدانید که این پروتزها (اندام مصنوعی) بهترین کارآیی را در استفاده با صندل سنتی مصری دارند. بنابراین می توان گفت این پروتزهای انگشت که قدمتشان به حدود یک هزار سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد، قدیمی ترین پروتزهای کاربردی کشف شده دنیا هستند.
حال که صحبت از پروتزها شد، بد نیست بدانیم که یکی از قدیمی ترین پروتزهای کشف شده دنیا (از نوع زینتی) یک چشم مصنوعی متعلق به 4800 سال پیش است که از شهر سوخته سیستان به دست آمده است. این چشم از مخلوط ماده ای قیرمانند با نوعی چربی درست شده بود و تمام جزییات چشم حقیقی مانند مردمک، عنبیه و حتی مویرگهای سطح چشم (با مفتولهای طلای نازکتر از نیم میلیمتر) را با ظرافت تمام روی آن نقش کرده بودند.