آيتالله مصباح يزدي:
قضات به خودسازي اهتمام ويژه داشته باشند
خبرگزاري فارس: رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) گفت: براي پذيرفتن مسئوليت قضاوت به غير از هوش و ذكاوت بايد مهارتهايي را كسب و به خودسازي اقدام كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، آيتالله محمدتقي مصباح يزدي سهشنبه شب در ديدار با روساي سازمانهاي قضايي نيروهاي مسلح و دادستانهاي نظامي سراسر كشور اظهار داشت: كساني كه از استعدادهاي خدادادي خود درست استفاده كنند و مهارتهايي را كسب كرده و خدماتي را ارائه كنند كه كمتر كسي ميتواند آن را ارائه دهد، داراي مقامي بالا هستند.
وي افزود: خداوند همه مشاغل را ستايش كرده است اما براي بعضي از كارها اهميت ويژهاي قائل شده است كه از جمله آن قضاوت است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم بيان داشت: خداوند بعد از همه ويژگيها مقام قضاوت را به حضرت داود (ع) داد و در روايات داريم كه بعد از آنكه داود در آن سمت غفلت كرد، سالهاي طولاني عبادت و توبه كرد.
وي با بيان اينكه مقام قضاوت مقام حساسي است، تصريح كرد: در هر قضاوتي اين حساسيت ديده ميشود و اگر به طور غيرعمد اشتباهي صورت گيرد، سالها بايد در برابر آن تضرع، گريه و توبه كرد، چه برسد به آنكه رشوهاي گرفته و يا باند بازي صورت بپذيرد.
آيتالله مصباح يزدي ادامه داد: براي پذيرفتن مسئوليت قضاوت به غير از هوش و ذكاوت بايد مهارتهايي را كسب كرده و به خودسازي اقدام كرد.
وي اضافه كرد: اگر هواي نفس كنار گذاشته نشود، هواي نفس قاضي را از راه خدا منحرف خواهد كرد و كسي كه تابع هواي نفس باشد كارش جز پيروي از راه شيطان و نوكري شيطان نخواهد بود.
رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني ادامه داد: اگر كسي در مقام قضاوت گمراه شد و حكم غلطي داد اينطور نيست كه مسئلهاي ساده باشد، بلكه دنبال آن عذاب شديدي خواهد بود.
وي خاطرنشان كرد: براي اينكه قضاوتي درست انجام دهيم دو شرط اصلي وجود دارد كه نخستين شرط اين است كه در مقام قضاوت دل خويش را كنار گذارد و دوم اينكه ببيند خداوند از او چه ميخواهد.
آيتالله مصباح يزدي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود گفت: همه قضاوتها يكسان نيست و در ميان قضاوت آنهايي كه قضاوت در مورد گروه ويژهاي دارند از همه نقش مهمتري دارند كه يكي از آنها قضاوت در ميان نيروهاي مسلح است كه هم شهامت خاصي را ميطلبد و هم اگر به نفع آنها و حق با آنها باشد توجه ويژهاي را ميطلبد و بايد اين مهم را بدانيد كه موقعيت شما با ساير قضات بسيار تفاوت دارد.
وي ادامه داد: اينكه عدهاي اين مسئوليت را قبول نميكنند ولي كفايت آن را دارند بايد اين مسئوليت را بپذيرند كه جامعه احتياج به قاضي خوب دارد.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم خاطرنشان كرد: انسان بايد خود را به طور دائم به عنوان سربازي در خط مقدم جبهه ببيند و از همه چيز از جمله جان، مال و فرزند خود چشمپوشي كند و فقط رضاي خدا را در نظر داشته باشد.
وي بيان داشت: اگر كسي با خدا معامله كرد خدا ولش نميكند و بايد مراقب بود كه گاهي قضاوتها موجب ميشود يك نظام به خطر بيافتد.
رئيس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني با بيان اينكه هر دانستهاي گفتني نيست، تصريح كرد: ره صد ساله را در يك شب ميتوان پيمود.
وي گفت: افراد زيادي براي اين انقلاب خون دادهاند و بايد مراقب بود كه با يك امضا انسان ميتواند به عرش پرش داشته باشد و با يك امضا هم ميتوان به انتهاي جهنم سقوط كرد.
آيتالله مصباح يزدي در پايان خطاب به قضات خاطرنشان كرد: حالا كه اين موقعيت نصيب شما شده است بايد خداوند را شاكر باشيد.