مخترعان جوان كشور موفق به طراحي و ساخت سيستم خشككن مواد غذايي به روش فتوولتائيك شدند.
علي اسكونژاد، اظهار كرد: در حال حاضر فرآيند خشك كردن سبزيجات و ميوهها با استفاده از تابش و گرماي خورشيد صورت ميگيرد. در اين روش، پرتوهاي ماوراي بنفش باعث ميشود كيفيت محصولات پايين بيايد؛ همچنين گرد و غبار و حشرات بر روي محصولات بنشيند و آلودگي ايجاد شود.
وي گفت: سيستم خشككن ميوهجات و سبزيجات ساخته شده، پكيجي فتوولتائيك است كه با استفاده از آن در هر موقع از سال، بدون نگراني از انرژي مورد نياز، از طريق فتوولتائيك، انرژي مورد نياز تامين و همان فرآيند خشك كردن ميوه و سبزي، در مدت زمان كمتري انجام ميشود.
اين مخترع در توضيح بيشتر كاركرد اين دستگاه افزود: دستگاه، داراي چند طبقه است كه محصولات در داخل طبقات قرار ميگيرند و به صورت جداگانه فرآيند خشك شدن آنها انجام ميشود.
اسكونژاد تصريح كرد: از اين دستگاه براي مواد غذايي و فقط در بخش خانگي و نه صنعت استفاده ميشود.
به گفته وي، دستگاه مورد نظر اكنون در مرحله توليد قرار دارد.