شبكه راديويي جوان يكي از پرشنوندهترين شبكههاي صداي ايران و همچنين يك راديوي اختصاصي براي جوانان، چهارشنبه ـ چهارم اسفند ماه ـ پانزده سالگياش را جشن ميگيرد.
به گزارش خبرنگار سرويس راديو خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، شبكهي راديويي جوان در سال 75 تاسيس شد و در آن سال با 12 ساعت برنامه در روز فعاليت خود را آغاز كرد؛ در حال حاضر ساعت پخش برنامههاي راديو جوان به 24 ساعت رسيده است.
شبكهي راديويي جوان يك راديوي اختصاصي براي جوانان شناخته شده و از پنج گروه «جوان و جامعه»، «جوان و فرهنگ»، «جوان و دانش»، «جوان و انديشه» و همچنين «جوان و ورزش» تشكيل شده است.
راديو جوان از بدو تاسيس تاكنون پنج مدير به خود ديده كه بيژن لطيف، نخستين مدير اين شبكه بوده است؛ او پس از رفتن از راديو جوان، به طور كلي از صدا و سيما هم رفت.
دكتر لطيف در پاسخ به اين پرسش كه در زمان تاسيس راديو جوان چه خط قرمزهايي در اين شبكه حاكم بود، گفته است: خدشهدار نشدن مكتب و نظام جمهوري اسلامي، همواره تنها خط قرمز ما بوده است؛ براي حفظ مكتبمان حاضريم آن خود را هم از دست بدهيم؛ چرا كه نظام جمهوري اسلامي ايران آسان به دست نيامده است. به غير از اين ما خط قرمز ديگري نداشتيم.
پس از لطيف، عليرضا نوري بر سر كار آمد كه بعدها به سمت مدير راديو ايران منصوب شد و در نهايت دكتر نوري هم از راديو رفت.
دكتر عليرضا نوري كه سالها مديريت شبكه راديويي جوان را برعهده داشت، در گفتوگويي با ايسنا يادآور شده است: شبكه جوان راديو همزمان با انتخابات دوم خرداد ماه مجبور شد رويكرد خود را در سال 77 ـ 78 متناسب با شرايط جديد تغيير بدهد؛ چراكه در غير اين صورت نميتوانست با مخاطب جوان خود مفاهمه برقرار كند.
نوري دربارهي رويكرد اوليه راديو جوان و مسيري كه در ادامه پيمود، خاطرنشان كرده است: راديو جوان در يكي ـ دو سال اول مسيري كاملا متفاوت 5 ـ 6 سال بعد را طي كرد. اين شبكه اواخر 75 و اوايل 76 راهاندازي شد و درست در همان سال دوم خرداد اتفاق افتاد و فضاي سياسي كشور كلا عوض شد.
شهرام گيلآبادي ـ سومين مدير شبكهي راديويي جوان ـ انعكاس برنامههاي شبكهي راديويي جوان در سطح جامعه را مثبت ارزيابي كرده و افزوده است كه اين شبكه توانست مخاطبان زيادي را به خود اختصاص دهد.
در دوران گيلآبادي راديو جوان با فراز و فرودهاي بسياري همراه بود و حتي رويكرد اين شبكه در مقطعي ضرغامي را براي پاسخگويي به مجلس شوراي اسلامي كشاند.
گيلآبادي هم كه حالا از رسانه رفته است، در مراسم توديع و معارفهاش كه دو سال قبل برگزار شد، گفته است: شبكه جوان اتفاق نبود، هيچ اتفاقي مكرر نميشود. اگر همه بچههاي اين قلعه دوستي مكررند يك دوره فشرده چندين ساله را گذراندهاند. من عرق شرافت را روي چهرههاي خيليها ديدهام، شما شايد «شبهاي فيروزهاي»، «جواني به وقت فردا»، «جواني آزاد»، «روي خط جواني»، «يك صبح يك سلام»، «نشاني»، «موج روز»،« پارازيت»، «روي خط باشيد»، «توپ» ،«آخر شه»، «پچپچهاي پنجشنبهاي» ،« سندس»،« كسي صدام ميزنه»،« هفت ترانه»، «هفت شنبه» را نديده باشيد، شما شايد در حلقهي وب قرارنگرفته باشيد، اين حاشيهها/ ببخشيد اين آدمها/ دروغ سيزده نيستند؛ اين آدمها مانند مادر كهنهشان مثل فرش كاشان مرغوب است. مندرس شدن شغل دلهاي چيپ زمين است؛ اين آدمها براي خدا سرانداختهاند. من چون بايد بروم ميروم، من خودم را كسر نميكنم، حاصل كثر من تكثير صفرهاست، من در حاشيه هم ياد گرفتهام كه حاشيه خوبي باشم مثل بچههايي كه صداي جوان هستند.
مسعود احمدي افزادي كه هماينك مدير شبكهي تهران تلويزيون است پس از گيلآبادي، چهارمين مدير راديو جوان شناخته ميشود.
احمدي كه مديريت گروه معارف راديو جوان را در سالهاي آغازين راهاندازي اين شبكه برعهده داشت، در مراسم توديعش يادآور شده است: فشار كار در راديو جوان به طوري بود كه «لطيف» را بيمار كرد و مجبور شد اين شبكه را ترك كند. دكتر نوري آمد و اين شبكه در مسير خودش امتداد پيدا كرد. بعد از او گيلآبادي مدير طرح و برنامه فعال اين شبكه مسؤوليت را بر عهده گرفت و راديو جوان فرازي ديگر را تجربه كرد. ارتباط موثر با مخاطب، استفاده از ظرفيتهاي رسانه، جشنوارهها و همايشهاي مختلف، «نسيم تسنيم» و «تكريم پيرغلامان» كارهاي شايستهاي بود كه به دست گيلآبادي در شبكهي جوان رقم خورد.
بر اساس اين گزارش ايسنا، هماكنون مديريت راديو جوان را بهنام احمدپور مباركه عهدهدار است.
او در آخرين گفتوگويي كه با ايسنا انجام داده به افزايش كيفي برنامههاي راديو جوان اشاره كرده و گفته است: پروژهي ارتقاء كيفي برنامههاي راديو جوان از دو ماه پيش كليد خورده است؛ بر اين اساس كنداكتور پخش، عوض نميشود، اما قرار است كيفيت برنامههايي را كه داريم ارتقاء دهيم.
و اما به مناسبت پانزدهمين سال تاسيس شبكهي راديو جوان روز چهارم اسفند ماه ويژهي برنامههايي تدارك ديده شده است كه گروههاي «جوان و جامعه» و «جوان و انديشه» برنامهاي را به صورت پخش زنده از ساعت 17 الي21 در فرهنگسراي ابنسينا خواهند داشت. «گروه جوان و فرهنگ» هم روز چهارشنبه ـ چهارم اسفند ماه ـ برنامهاي با محور جشن و ميهماني، گفتوگو با افراد مختلف از جمله مديران سابق شبكه و كارمندان را تدارك ديده كه از ساعت 14الي16 از اين شبكه پخش ميشود.
به گزارش ايسنا، گروههاي راديو جوان از قبيل «دانش و جوان» و «ورزش و جوان» برنامهاي از ساعت 9 الي 11 و 30 دقيقه همان روز با محوريت «ميهماني»، «جشن تولد»، «موسيقي زنده»، «نمايش»، «مسابقه» و «دعوت از ميهمانان» آماده كردهاند.