0

آقازاده: دانشمندان ايراني به دانش جديد غني‌سازي اورانيوم دست يافتند

 
nasrinzebihi
nasrinzebihi
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 716
محل سکونت : بوشهر

آقازاده: دانشمندان ايراني به دانش جديد غني‌سازي اورانيوم دست يافتند

/آيين بزرگداشت روز ملي فناوري هسته‌اي‌/
آقازاده: دانشمندان ايراني به دانش جديد غني‌سازي اورانيوم دست يافتند

خبرگزاري فارس: رئيس سازمان انرژي اتمي ايران گفت: پژوهشگران سازمان انرژي اتمي ايران وارد مرحله جديد از دستيابي به دانش فني مربوط به غني‌سازي اورانيوم شده‌اند.


به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، رضا آقازاده بعدازظهر امروز در روز ملي فناوري هسته‌اي در UCF اصفهان با اشاره به اينكه مايه بسي مباهات است كه در سومين سال پياپي فرا رسيدن روز فن‌آوري هسته‌اي را به محضر مقام معظم رهبري، رياست جمهوري و تمامي دلبستگان اعتلا و سربلندي ميهن عزيز اسلامي تبريك و شاد باش عرض مي‌كنم افزود: با اشاره به اينكه بي‌گمان اين روز افتخار با عنوان يك روز بزرگ در ملت تاريخ‌ساز ايران به يادگار خواهد ماند افزود: هر چند به شرح بيان نارساي اين جانب نيازي نيست اما از فرصت استفاده مي‌كنم و در پيشگاه ايزد متعال و ملت سرافراز ايران مراتب سپاس و قدرداني خالصانه خود را به محضر رهبر فرزانه انقلاب تقديم مي‌دارم.
وي افزود: با تدبير حكيمانه مقام معظم رهبري بود كه ايران اسلامي امروز توانسته است از دستاوردهاي اين فناوري عظيم بهره‌مند شود و بدون ترديد دستيابي ملت ايران به دانش‌ و فناوري هسته‌اي مرهون عنايات ويژه معظم‌له است.

*پايداري احمدي‌نژاد در تحقق انرژي هسته‌اي
وي اظهار داشت: همچنين از حمايت‌هاي بي‌دريغ دولت‌هاي گذشته در مسير اجرا و تحقق اين خواست ملي قدرداني مي‌كنم.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران با تاكيد بر اينكه به طور ويژه‌اي بايد از جناب آقاي دكتر احمدي‌نژاد‌ رياست محترم جمهوري قدرداني كنم تصريح كرد: ايشان با پايداري و مقاومت ما را از عبور از اين مرحله سخت ياري دادند، افزون بر اين بايد از ملت شريف ايران، علماي بزرگوار و مراجع محترم تقليد و دانشگاهيان و نخبگان، شخصيت‌ها و همچنين از احزاب و جريان‌هاي سياسي، رسانه ملي و اصحاب رسانه قدرداني كنم كه با حمايت‌هاي خود حماسه‌اي ديگر آفريدند و جلوه‌اي ديگر از اجماع ملي و وحدت كلمه در راستاي تحقق اراده يك ملت به جهانيان نشان دادند.
وي با اشاره به اينكه با تحقق آخرين مرحله چرخه سوخت هسته‌اي شاهد بهره‌برداري از آن هستيم‌، اظهار داشت: آنان توانسته‌اند در سايه الطاف خداوندي اين ماموريت بزرگ را در عرصه صنعت هسته‌اي به انجام برسانند و اين همه در شرايطي حاصل شد كه برخي با اعمال تحريم‌ها و ماموريت‌ها تلاش كردند تا در برابر امواج خروشان اين اراده ملي سدي از قهر و كين برآورند.
وي افزود: اگرچه فرزندان برومند ايران زمين با بهره‌برداري از ره توشه، تلاش، انديشه خويش همگان را به تحسين واداشته‌اند.
آقازاده با تاكيد بر اينكه اينجانب امروز پروردگار يكتا را شاهد مي‌گيرم كه در مسير انجام وظيفه ملي و اسلامي خويش بر سر پيمان بوده‌ام از آن هنگام كه براساس تصميم نظام پيشبرد اهداف بلند جمهوري اسلامي ايران در راستاي دستيابي صلح‌آميز هسته‌اي به اين سرباز كوچك انقلاب تفيذ كرديد، تصريح كرد: تا اين لحظه توان اندك خود را براي تحقق اين خواست ملي به كار گرفته‌ام.
وي خاطرنشان كرد: به هر روي هدف ما افزودن بر عزت و اقتدار ايران اسلامي بود و اكنون به اعتراف همگان توانسته‌ايم به ارتقاي جايگاه ايران و ايراني در سطح بين‌المللي و افزايش روحيه خود باوري و تقويت هويت ملي دست يابيم.
وي با اشاره به چكيده‌اي از آخرين وضعيت صنعت هسته‌اي كشور آن را با عنوان كارنامه خانواده بزرگ سازمان انرژي اتمي خواند و اظهار داشت: نخستين گام در مسير تكميل چرخه سوخت هسته‌اي اكتشاف و استخراج سنگ معدن اورانيوم است كه در اين زمينه برنامه‌ريزي مناسبي انجام شده و نخستين مرحله توليد كيك زرد در منطقه بندرعباس آغاز شده و به لطف پروردگار براساس برنامه پنج ساله آينده توليد در منطقه ساغند يزد نيز آغاز خواهد شد و اكنون انجام حجم بسياري از عمليات اكتشاف نيز در دستور كار نيز قرار گرفته‌است.
وي اظهار داشت: مرحله دوم تبديل كيك زرد به فرآورده‌هاي گوناگون است كه انجام اين پروژه در قالب فعاليت‌هاي كارخانه فناوري اورانيوم، UCF انجام مي‌شود كه مجتمع ياد شده در حال حاضر با ظرفيت 280 تن UF6 هگزا فلورايد اورانيوم 11 تن اكسيد اورانيوم و 10 تن اورانيوم فلزي به فعاليت خود ادامه مي‌دهد و به فضل پروردگار بر پايه برنامه پنج ساله اين ظرفيت به نزديك 1000 تن خواهد رسيد.

*نصب 7 هزار سانتريفيوژ در نطنز
آقازاده خاطرنشان كرد: مرحله سوم پروژه غني‌سازي اورانيوم است كه اين در منطقه طنز به سرانجام رسيده است و تا امروز حدود 7 هزار ماشين در آنجا نصب شده است و طي برنامه پنج ساله اين رقم به 50 هزار دستگاه خواهد رسيد.
وي با تاكيد بر اينكه در اينجا مايلم اين خبر بسيار مهم را به شما بدهم تصريح كرد: پژوهشگران سازمان انرژي اتمي ايران وارد مرحله جديد از دستيابي به دانش فني مربوط به غني‌سازي اورانيوم شده‌اند كه اين خود پيشرفت بي‌نظر ايران همگام با فن‌آوري روز دنيا حكايت دارد.
آقازاده تصريح كرد: مايه بسي خوشحالي است كه اعلام كنم امروز ما توانسته‌ايم به توليد ماشين‌هايي بپرازيم كه SWU آنها به 5 تا 6 مي‌رسد كه جزئيات آن بعدا اعلام خواهد شد.
وي افزود: برپايه برنامه پنج ساله آينده سوخت معادل 2 هزار و 500 مگاوات از محل توليدات مجتمع غني‌سازي اورانيوم طنز تامين خواهد شد.
مرحله چهارم اظهار داشت: فعاليت‌هاي مربوط به مركز توليدات آلياژي نوين (ZPP) و مجتمع سوخت راكتور ايران FMP است كه با استفاده از دانش به كار گرفته شده در اين مرحله كه ما امروز شاهد بهره‌برداري از آن هستيم بحث‌هاي سوخت مورد نياز اتمي تامين خواهد شد.
وي خاطرنشان كرد: در اين راستا مجتمع آداپ‌تو با هدف تامين نياز راكتور بوشهر به مقاطع زيركونيومي مورد استفاده در مجتمع سوخت با نام شركت توليدات آلياژي نوين Zpp طراحي و ساخته شد كه آنچه زير كونيوني را براي اين منظور بي‌رقيب كرده است مجموعه‌اي از خواص استراتژيك هسته‌اي است كه آنرا در برابر رقباي خود مانند آلياژهاي آلومينيوم و فولادهاي ضد زنگ برتري داده است.
وي با اشاره به اينكه نيروهاي خلاق سازمان در اين عرصه نيز زمينه بهره‌برداري از كارگاه‌هاي فرايندي مجتمع را در شهريور ماه 87 فراهم ساخته نخستين مجتمع سوخت راكتور IR40 در دي ماه 87 به شركت سوخت راكتورهاي اتمي ايران FMP تبديل شده است اظهار داشت: شايان ذكر است كه علي‌رغم طراحي كارخانه ياد شده براساس توليد مقاطع آلياژي، ورق، ميله و لوله و خانواده زير كالوي، اين مجموعه قادر است با اجراي برخي تغييرات تجهيزاتي توليد مقاطع آلياژي خانواده زيركونيوم - ويو بيوم ، آلياژهاي تيتانيوم و آلياژهاي آلومينيوم را نيز محقق كنند.

*سوخت مورد نياز 2 هزار و 360 مگاوات برق هسته‌اي
وي افزود: افزون بر توليد محصول اصلي مجتمع ياد شده از اين توانايي برخوردار است تا محصولات جانبي اعم از كلرايد منيزم، اسفنج با خلوص 99/9 درصد، سيلس به فرم خاص، اكسيد زيركونيوم با گرايش‌هاي تجاري و هسته‌اي و اكسيد هافنيوم نيز توليد كند.
آقازاده با تاكيد بر اينكه براي دستيابي به توانايي‌ها راه دشوار و پيچيده‌اي سپري شده است تصريح كرد: اينك دانش فني توليد مقاطع زيركونيومي مجتمع سوخت هسته‌اي همچون نگيني در كنار ديگر دستاوردهاي اين صنعت عظيم جا گرفته است.
وي اظهار داشت: در ارتباط با كارخانه توليد قرص، ميله و مجتمع سوخت FMP بايد گفت كه آخرين و حساسترين حلقه مربوط به چرخه توليد سوخت هسته‌اي بر عهده اين كارخانه قرار گرفته است.
وي افزود: در اين بخش توليد انواع مجتمع‌هاي سوخت مورد نياز، راكتورهاي تحقيقاتي و نيروگاه‌هاي توليد برق هسته‌اي در كنار فعاليت‌هاي كارخانه‌هاي UCF و ZPP در دستور كار قرار گرفته است.
‌آقازاده با اشاره به اينكه براساس برنامه‌‌ريزي انجام شده كارخانه FMP سالانه قادر خواهد بود 10 تن سوخت طبيعي براي بكارگيري در راكتور تحقيقاتي آب سنگين 40 مگاواتي اراك و سي تن سوخت غني شده با غناي حداكثر 5 درصد براي استفاده در راكتورهاي هسته‌اي آب سبك تحت فشار از قبيل نيروگاه 360 مگاواتي داراخوين يا نيروگاه‌هاي قدرت ديگر توليد كند تصريح كرد: همچنين اين كارخانه قابليت افزايش ظرفيت براي توليد سوخت مورد نياز 2 هزار و 360 مگاوات برق هسته‌اي را طي برنامه پنجم توسعه دارا است.
وي اظهار داشت: در ارتباط با برنامه توسعه نيروگاه‌هاي اتمي لازم به ذكر است كه پيگيري اين موضوع يكي از رسالت‌هاي مهم سازمان انرژي اتمي ايران به شمار مي‌آيد.

*تامين 20 هزار برق هسته‌اي
آقازاده با تاكيد بر اينكه جمهوري اسلامي ايران با عنوان كشوري پيشرو در ميان كشورهاي در حال توسعه به دلايل مختلف از جمله نياز برنامه‌هاي توسعه انرژي‌، كسب فناوري‌هاي برتر ايجاد تنوع و تامين امنيت انرژي ملاحظات زيست محيطي و مزاياي فني و اقتصادي، توسعه نيروگاه‌هاي هسته‌اي را به عنوان يك ضرورت در برنامه بلند مدت تامين انرژي در نظر گرفته است تصريح كرد: در قانون دستيابي به فن‌آوري هسته‌اي صلح آميز مصوب خرداد 1384 مجلس شوراي اسلامي نيز تصريح شده كه دولت جمهوري اسلامي ايران موظف است كه در صورت برخوردار شدن كشور از فن‌آوري هسته‌اي صلح‌آميز از جمله تامين چرخه سوخت براي تامين 20 هزار برق هسته‌اي اقدام كند.
وي اظهار داشت: در اين خصوص پيش‌بيني مي‌شود كه علاوه بر راه‌اندازي واحد يكم نيروگاه اتمي بوشهر و احداث نيروگاه بومي 360 مگاواتي دارخوين در سال‌هاي پنجم توسعه كشور احداث 5 هزار مگاوات نيروگاه هسته‌اي در دستور كار قرار گرفته و با ادامه اين روند در برنامه‌هاي ششم و هفتم توسعه كشور با افق هزار و 404 نيروگاه‌هاي هسته‌اي نياز به تامين 10 درصد از نياز كشور به انرژي الكتريكي را با استفاده از حداكثر توان داخلي كشور داشته باشند.
آقازاده با تاكيد بر اينكه در راستاي دستيابي به فناوري ساخت نيروگاه هسته‌اي در خصوص تربيت نيروي انساني و بهبود كيفيت آموزش در زمينه علوم و مهندسي هسته‌اي قراردادهاي همكاري با دانشگاه‌هاي كشور منعقد شده است تصريح كرد: در خصوص تامين تجهيزات مورد نياز نيروگاه‌هاي هسته‌اي با نگرش استفاده حداكثري از توان داخل برنامه شناسايي توانمندي‌ها و نحوه پشتيباني از سازندگان داخلي در حال اجرا است.

*تربيت نيروي انساني متخصص
رئيس سازمان انرژي اتمي در ارتباط با پيگيري برنامه مربوط به تامين نيروي انساني مورد نياز صنعت هسته‌اي كشور اظهار داشت: لازم به ذكر است كه برنامه مربوط به تربيت نيروي انساني متخصص در سطوح بالا و نيز همكاري و تعامل با دانشگاه‌هاي مختلف كشور در راستاي تربيت پژوهشگران، مهندسان و تكنسين‌هاي فني بر عهده پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌اي قرار گرفته است.
وي افزود: اين پژوهشگاه با برخورداري از اعضاي هيئت علمي و كارشناسان فني برجسته خود در قالب پژوهشكده‌هاي مختلف پژوهش‌هاي پژوهشي و كاربردي گوناگوني را به انجام رسانده است و نتيجه اين تلاش‌ها ساخت بعضي از دستگاه‌هاي انحصاري و توليد راديو داروهاي تشخيص و درمان در راكتور تحقيقاتي تهران و آزمايشگاه‌هاي وابسته براي 120 موسسه پزشكي هسته‌اي و بيمارستان‌هاي كشور بوده است.
آقازاده خاطرنشان كرد: افزون بر رفع نياز‌هاي مربوط به تشخيص بيماري‌هاي گوناگون سرطاني و نيز درمان يا كاهش درد بيماران خودكفايي يا عدم نياز به واردات در اين زمينه را به همراه داشته است.
وي با اشاره به شاخصه‌هاي برنامه‌ پنج ‌سال آينده تصريح كرد: سازمان انرژي اتمي ايران در راستاي چشم‌انداز 20 ساله كشور و سياست‌هاي ابلاغي مقام معظم رهبري و با هدف حفظ دستاوردهاي هسته‌اي كشور و نهادينه كردن آن‌ها و دستيابي به علوم و فن‌آوري‌هاي پيشرفته هسته‌اي و توانمند‌سازي زيرساخت‌هاي لازم با رويكرد بومي‌سازي در زمينه‌هاي مختلف انرژي، كشاورزي، پزشكي، صنعت و خدمات برنامه‌هايي را در طول برنامه‌هاي پنجم توسعه اجرا خواهد كرد.

* احداث 20 هزار مگاوات نيروگاه هسته‌اي
رئيس سازمان انرژي اتمي با اشاره به برنامه‌هاي اين سازمان تصريح كرد: توسعه نيروگاه‌هاي توليد برق هسته‌اي و بومي‌سازي فن‌آور‌ي‌هاي مرتبط با آن، انجام فعاليت‌هاي مربوط به احداث 5 هزار مگاوات نيروگاه هسته‌اي با مشاركت طرح‌هاي خارجي، شروع احداث نيروگاه 360 مگاواتي با فن‌آوري داخلي، مطالعات تصويري و تملك و آماده‌سازي ساخت‌گاه‌هاي مناسب براي احداث 20 هزار مگاوات نيروگاه هسته‌اي از برنامه‌هاي نخست اين سازمان است.
وي به برنامه دوم اين سازمان اشاره كرد و افزود: توسعه تاسيسات چرخه سوخت هسته‌اي با هدف تامين و توليد مواد اوليه و سوخت مورد نياز 2 هزار و 360 مگاوات نيروگاه هسته‌اي و راكتور تحقيقاتي با رويكرد به ارتقا سطح بومي‌سازي دانش فني و بهبود فن‌آوري‌هاي موجود و دستيابي به فن‌آوري نوين در چرخه سوخت هسته‌اي است.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران افزود: توسعه علم و فناوري و نيز پشتيباني پژوهشي از برنامه‌ها و طرح‌هاي توسعه نيروگاه‌ها گداخت هسته‌اي، مواد و چرخه سوخت هسته‌اي و گسترش كاربردهاي هسته‌اي در كشاورزي، پزشكي و صنعت از قبيل تهيه و توليد راديو‌ داروها و راديو ايزوتوپ‌هاي مورد نياز؛ انتقال و توسعه پرتو دهي براي سترون‌دهي محصولات پزشكي و كشاورزي و نيز انتقال فن‌آوري‌هاي طراحي و ساخت و توسعه كاربرد شتاب دهنده و ليزرها در صنعت هسته‌اي است.
وي خاطرنشان كرد: بهره‌برداري از راكتور تحقيقاتي IR40 براي اهداف آموزشي، پژوهشي و توليد راديو ايزوتوپ‌ها و توسعه علوم و فن‌آوري‌هاي مرتبط با آن از ديگر برنامه‌هاي سازمان به شمار مي‌رود.
آقازاده تصريح كرد: حصول اطمينان از ايمني تاسيسات هسته‌اي و فعاليت‌هاي پرتوي در سطح كشور از طريق تهيه و تدوين و به روز آوري مقررات و ضوابط ايمني، نظارت و بازرسي در تمام مراحل ساخت، راه‌اندازي و بهره‌برداري تجهيزات هسته‌اي و نيز كنترل و نظارت بر مراكز كار با پرتو از برنامه‌هاي سازمان انرژي اتمي است.
وي با اشاره به يكي ديگر از برنامه‌هاي سازمان انرژي اتمي تصريح كرد: تامين امنيت و حفاظت تاسيسات و مراكز هسته‌‌اي منطبق با قوانين و الزامات ملي و اصول آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در راستاي نيازهاي كشور از برنامه‌هاي ديگر اين سازمان است.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران خاطرنشان كرد: افزايش بهره‌وري و فراهم كردن زيرساخت‌هاي مناسب و مورد نياز برنامه‌هاي هسته‌اي از قبيل زيرساخت‌هاي تشكيلاتي ـ مالي، قانوني و فن‌آوري اطلاعات و ارتباطات يكي ديگر از برنامه‌هاي سازمان انرژي اتمي است.
وي با اشاره به يكي ديگر از برنامه‌هاي سازمان انرژي اتمي تصريح كرد: آموزش، ارتقا و بهبود، توان تخصصي، فني و مديريتي، نيروي انساني موجود و مورد نياز برنامه‌هاي توسعه هسته‌اي كشور از ديگر برنامه‌هاي سازمان انرژي هسته‌اي كشور به شمار مي‌رود.
آقازاده با اشاره به اينكه نمي‌توان از ذكر اين نكته گذشت كه ملت ايران در مسير تحقق آرزوها و خواسته‌هاي تاريخي خود به افق‌هاي دوردست مي نگرند خاطرنشان كرد: در حقيقت ما اكنون در آغاز راه هستيم و براي رسيدن به جايگاه شايسته ملت ايران همچون گذشته سخت نيازمند همراهي و همدلي يك يك هموطنان عزيز هستيم.
بي‌گمان بدون اجماع ملي و همدلي فرد فرد آحاد ملت بزرگوار ايران تحقق آرزوهاي بزرگ ملي ميسر نخواهد بود.
انتهاي پيام/ش

پنج شنبه 20 فروردین 1388  11:15 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها