كتاب «سينجيم» نوشتهي اميد مهدينژاد رونمايي شد.
در اين مراسم اميد مهدينژاد نويسندهي كتاب «قهوه قند پهلو» با تشكر از كساني كه در چاپ كتاب او را ياري كردند، اظهار كرد: اين نوع طنز برايم جذاب است و سعي كردم با بازي با كلمات و هجوي كه از اين راه به دست ميآيد، كتابم را بنويسم.
وي افزود:مانعي كه براي نگارش اين كتاب طنز وجود داشت، اين بود كه خواننده از ابتدا نبايد متوجه طنزبودن محتواي كتاب ميشد.
نويسنده كتاب «قهوه قند پهلو» اظهار كرد: در كتاب «سينجيم» با فردي همراه ميشويم كه توهمات ذهن خود را ارائه ميدهد كه در پايان كتاب، دروغ و طنز بودن مطالب گفته شده معلوم ميشود.
همچنين در اين نشست شهرام شكيبا _ طنزپرداز و روزنامهنگار _ طي سخناني با اشاره به اينكه شوخيهاي كلامي بهكار رفته در كتاب «سينجيم» دوستداشتني است، گفت: اميد مهدينژاد اگر روزي بخواهد فيلمنامه بنويسد، حتما ميتواند.
وي تاكيد كرد: طنزنويسي كه سياسي ننويسد و ديدگاه سياسي نداشته باشد، دلقكي بيش نيست و هر جامعه به دلقك نياز دارد و اين ضعف محسوب نميشود.
شكيبا در ادامه كتاب «سيمجيم» را داراي طنزي رندانه دانست و افزود: بسياري با خواندن اين كتاب و مرور اتفاقات درون كتاب از خود بپرسند آيا ممكن است تاريخ هم همينقدر شوخي باشد.
وي يكي از مشكلات كتابهاي طنز در كشورمان را اين دانست كه هركسي هرطور كه ميخواهد از اينگونه كتابها برداشت ميكند و ادامه داد: اين نوع نگاه باعث ميشود كه گاهي منظور نويسنده آنطور كه ميخواسته است منعكس نشود.
اين نويسنده و روزنامهنگار با اشاره به دوره پس از انقلاب اسلامي ايران و طنزنويسي در آن دوران گفت: حركتي كه طنزنويسان در آن دوران ميتوانستند داشته باشند و به تاريخ گذشتهشان بنگرند، به خاطر وقوع جنگ تحميلي از دست رفت و نتوانستند به خوبي به موضوع رژيم گذشته بپردازند.
وي همچنين با تمجيد از گرافيك كتاب «سيمجين» عنوان كرد: گرافيك اين كتاب چه بر روي جلد و چه در متن گرافيكي است كه با موضوع كتاب همخواني دارد.