استاد يوسف كريمي از اساتيد گفتمانهاي ديني شهرستان سنندج و از اساتيد دانشگاههاي كردستان بعداز ظهر امروز در نشست همانديشي اساتيد گفتمانهاي ديني اين شهرستان به شكاف نسل بين فرزندان و والدين اشاره كرد و گفت: متاسفانه امروز تفاوتهايي بين والدين و جوانان وجود دارد كه موجب كمرنگ شدن ارزشهاي ديني شده است.
وي افزود: وجود وسايل ارتباطات جمعي از جمله اينترنت و ماهواره موجب شده است كه جوانان به سمت فرهنگ غربي روي بياورند.
وي از وسايلي از جمله ماهواره به عنوان معضلي براي خانوادهها ياد كرد و گفت: متاسفانه والدين ماهواره را به عنوان يك وسيله بد تصور نميكنند اما طولاني بودن سريالهاي ماهواره موجب گرايش جوانان به سمت آن شده است.
اين استاد گفتمان ديني اضافه كرد: پيام سريال كانالهايي همچون فارسي وان در ماهواره تخريب ارزشهاي خانواده را در بردارد و خانوادهها متاسفانه فقط ظاهر قضايا را ميبينند و از آسيبهاي پنهان و مخرب آن بياطلاع هستند.
كريمي ادامه داد: بايد در اين گفتمانها كه به عنوان فرصتي براي آگاهسازي والدين است، به والدين پيامهاي مخرب و پنهان استفاده از ماهواره را هشدار داد و نتايج مخرب آنها را براي آنها بازگو كرد.
سيد علي اصغر حسيني از ديگر اساتيد گفتمانهاي ديني شهرستان سنندج نيز با تقدير از برگزاري گفتمانهاي ديني از سوي اداره كل تبليغات اسلامي در مدارس اعلام كرد: در راستاي اجراي طرح گفتمانهاي ديني بايد همه ارگانها و ادارات فرهنگي با هم همكاري و تعامل داشته باشند.
وي افزود: امروزه متاسفانه شاهد معضلات مخربي در جامعه از جمله مشكلات مذهبي، فرهنگي و اجتماعي هستيم كه رويارويي و برخورد با هر كدام از اين مشكلات نيازمند دستان توانمند و برنامهريزي مسئولان ادارات و دستگاههاي مختلف فرهنگي است.
وي خاطرنشان كرد: بايد پرداختن به كارهاي فرهنگي به روش سختافزاري را كاهش داد و به فعاليتهاي نرمافزاري پرداخته شود.
اين استاد تصريح كرد: برنامهريزي مطلوب براي تعيين زمان مناسب اجراي كلاسهاي گفتمان ديني نيز تاثير زيادي در رغبت دانشاموزان باي شركت در اين كلاسها دارد چرا كه اگر دانشاموز زمان زيادي را در مدرسه براي كلاسهاي درسي و غير درسي سپري كند از آن زده ميشود.
محمود فرهمندي از ديگر اساتيد گفتمانهاي ديني شهرستان سنندج نيز در اين نشست ادامه داد: والدين خود بهترين گزينه براي تربيت درست دانشآموزان و فرزندان خود هستند و نبايد آنها را در حاشيه قرار داد.
وي تصريح كرد: خانواده بايد عزت داشته باشد تا به افراد خود شخصيت داده و انسان سالمي به جامعه تحويل دهد.
وي با اشاره به اينكه برگزاري گفتمانهاي ديني والدين تاثيرات چشمگيري در آگاهسازي والدين به جاي ميگذارد، يادآور شد: بايد ارزشهاي واقعي را براي آنها جاي بيندازيم و آنها را از معضلات جامعه كه جوانان را در معرض خطر قرار داده آگاه سازيم.
اين استاد گفتمان ديني شهرستان سنندج اضافه كرد: نبايد به دانشآموزان و جوانان نيز به زور چيزي را القا و تحميل كرد بايد در آنها انگيزه ايجاد كنيم تا بتوانيم در آنها تعهدات خدايي را به وجود آوريم.
فرهمندي تاكيد كرد: الگوسازي در باب خانوادهها، هماهنگي رفتار والدين در بيرون و داخل خانواده و ايجاد فضاي اعتماد متقابل بين والدين و فرزندان بايد مورد توجه قرار گيرد.