'فيصل مرداسي' عصر روز سه شنبه در حاشيه برپايي دومين جشنواره و نمايشگاه فرش دستبافت گيلان در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا درباره وضعيت صادرات فرش دستبافت گفت: طي 10 ماه نخست امسال؛ شش هزار و 800 تن فرش دستبافت به ارزش افزون بر 440 ميليون دلار از ايران به خارج از كشور صادر شد.
وي افزود: اين ميزان صادرات از نظر ارزش 14 درصد و از نظر وزن 11 درصد افزايش را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان مي دهد.
رييس مركز ملي فرش ايران ادامه داد: با توجه به تداوم روند رو به رشد صادرات فرش از ايران پيش بيني مي شود ميزان صادرات فرش در سالجاري به بالاترين ميزان خود طي شش سال گذشته برسد.
وي كشورهاي آلمان، آمريكا، امارات متحده عربي، ژاپن، ايتاليا و سوييس را از عمده ترين كشورهاي وارد كننده فرش دستبافت ايران عنوان و اظهار كرد: فرش دستبافت ايران به 33 كشور صادر مي شود.
مرداسي با اشاره به اهتمام مركز ملي فرش ايران بر گسترش بازارهاي صادراتي خاطرنشان كرد: آفريقاي جنوبي، چين، قزاقستان، برزيل و چين از بازارهاي جديد براي صادرات فرش ايران محسوب مي شوند.
معاون وزيربازرگاني از تجارت فرش هاي كهنه دستبافت ايران به عنوان يكي از پررونق ترين بخش هاي تجارت فرش نام برد و افزود: به دليل ارزش بالاي فرش دستبافت ايراني و طرح و نقشه آن، بسياري از كشورهاي خارجي طالب فرش كهنه ايراني هستند.
وي در مورد جايگاه فرش گيلان نيز بيان داشت: هرچند اكنون فرش ايران را با چند منطقه مشخص مي شناسند اما اين قابليت و توانايي براي فرش گيلان وجود دارد تا در اين رشته صاحب نام شود.
مرداسي تصريح كرد: گرچه صنعت فرش در گيلان نوپاست ولي نظر به خلاقيت و نوآوري فرشبافان گيلاني، زمينه براي صاحب سبك و نامدار شدن اين استان در زمينه فرش وجود دارد.
وي توجه به كيفيت و سليقه مشتريان، افزايش مهارت فرشبافان و به كارگيري خلاقيت و نوآوري را از نكات كليدي براي ارتقاء جايگاه فرش دستبافت گيلان برشمرد.
رييس مركز ملي فرش ايران داشتن فرش ايراني را آرزوي هر ايراني دانست و تأكيد كرد: بايد با كمك هاي دولت، قدرت مردم را براي خريد فرش دستبافت ايراني افزايش دهيم و در همين راستا قرار است اين نوع فرش به سبد كالايي طرح 'ميزان يك' افزوده شود.
وي در توضيح طرح ميزان يك بيان داشت: اين طرح از سوي وزارت بازرگاني براي فروش كالاهاي اعتباري به كارمندان دولت در قالب تسهيلاتي به ميزان 15 ميليون ريال در نظر گرفته شده است.