روابط عمومي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، 'عباس شفيعي' در عين حال افزود: البته توليد بسياري از داروها از نظر اقتصادي مقرون به صرفه نيست.
وي گفت: اگر قرار باشد براي توليد يك داروي جديد، 10 تركيب را از خارج وارد كنيم، اقتصادي تر اين است كه داروي توليد شده را با قيمت كمتر از خارج وارد كنيم.
مدير گروه علوم دارويي فرهنگستان علوم پزشكي كشور تصريح كرد: توليد اين دارو زماني مقرون به صرفه خواهد بود كه هشت مورد از اين 10 تركيب مورد نياز در داخل كشور توليد شود.
وي توليد داروهاي با كيفيت ، جديد و افزايش همكاري صنايع دارويي با دانشگاهها را از جمله نتايج ايجاد فضاي رقابتي در كشور عنوان كرد.
شفيعي 95 درصد داروهاي داخلي را با كيفيت ارزيابي و در خصوص استفاده از داروهاي خارجي غيرمجاز كه برخي از آنها هيچ دارو و ماده موثري ندارند، هشدار داد.
وي افزود: اكنون به دليل غيرمجاز بودن بعضي از داروها، با قيمت بالا به مردم فروخته ميشوند كه پس از آزمايش مشخص ميشود، هيچ ماده موثر و دارويي ندارد و توجه به اين موضوع درباره بيماران خاص، فوق العاده مهم و حياتي است.
به گفته رييس پيشين دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران، هم اكنون 64 عضو هيات علمي در دانشكده داروسازي مشغول به كار هستند و با توجه به اينكه بر خلاف ساير دانشكدههاي علوم پزشكي، دغدغه مسئوليتهاي باليني ندارند، صرفا در جهت امور آموزشي و پژوهشي فعاليت ميكنند.
وي افزود: از اين رو، دانشكده داروسازي در مقايسه با ساير دانشكدههاي دانشگاه جايگاه مناسبي در امر پژوهشي دارد.
مدير گروه علوم دارويي فرهنگستان علوم پزشكي كشور همچنين اضافه كرد: بايد هزينه هايي را كه از طريق بورسيه به دانشجويان داده مي شود تا در كشورهاي ديگر تحصيل كنند، در داخل كشور خرج و تجهيزات دانشگاهها را تكميل كنيم.
وي اظهار داشت: با اين اقدام مي توانيم از خروج دانشجويان با استعداد از كشور جلوگيري كنيم چرا كه دانشجويان با استعداد مي توانند با همكاري يكديگر، كشور را حتي به رتبه يك در سطح جهان برسانند.
شفيعي به تصويب قانون بودجه اختصاصي پژوهشي براي دانشجويان در مجلس شوراي اسلامي اشاره كرد كه بر اساس آن، دانشجويان مي توانند در هر زمينه اي كه علاقمند هستند، تحقيقات خود را انجام دهند.