رئيس سازمان محيط زيست:
چگونگي مصرف آب در صنايع بايد مورد بازنگري قرار گيرد
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: چگونگي و ميزان مصرف آب در صنايع بايد مورد بازنگري جدي قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از اصفهان، محمدجواد محمديزاده ظهر امروز در مراسم افتتاحيه پروژههاي زيست محيطي مجتمع فولاد مباركه اصفهان با اشاره به اينكه فولاد در كشور و به ويژه مجموعه فولاد مباركه داراي اهميت و اعتبار ويژهاي است، بيان داشت: توان صنعتي كشور در صنايع خودرو و فولاد متمركز شده كه در راستاي تقويت اين دو حوزه، تلاشهاي گستردهاي شده است.
وي ادامه داد: ظرفيت ارزشمندي كه در مجتمع فولاد مباركه وجود دارد، در زمينه توليد به صورت روشهاي متفاوت يكي از شاخصههاي ارزشمند حوزه صنعت كشور به شمار ميرود.
رئيس سازمان محيط زيست با بيان اينكه اين باور وجود دارد كه با تكيه بر توليد داخل، بيش از 93 درصد از نياز داخلي فولاد كشور در حوزه فولاد تامين ميشود، تاكيد كرد: با مهندسي معكوس و قدرت و جسارت، توليد به سمت خودكفايي كه ناشي از خودباوري است، حركت ميكند.
وي با تاكيد بر اينكه موجب افتخار است كه اينچنين مهندسي قدرتمندي در زمينه توليد در كشور ما حاصل شده، تصريح كرد: در كنار توسعه صنايع، توجهي ويژهاي به توسعه مباحث زيست محيطي معطوف شده است كه اين موضوع جاي تامل و تحسين دارد.
محمديزاده اضافه كرد: در سالهاي گذشته نقايصي وجود داشته كه با توجه به اراده حاكم در زمينه توليد، اين نقايص برطرف شده و از سال 81 تاكنون، 220 ميليارد تومان به منظور طرحهاي زيست محيطي فولاد مباركه اصفهان هزينه شده است.
وي با اشاره به اينكه جاي مباهات است كه در كنار توجه به توسعه توليد، سلامتي مردم، ايمني و ارتقاي محيط زيست از اولويتها است، بيان داشت: از ديگر موارد داراي اهميت در زمينه فولاد، بحث آب است كه بايد به آن توجه شود زيرا صنعت فولاد، صنعتي به شمار ميرود كه نياز مبرمي به آب دارد.
معاون رئيس جمهور به محدوديتهايي كه در زمينه آب در اصفهان وجود دارد اشاره كرد و گفت: بحث بازچرخاني آب در فرآيند توليد صنعتي براي به حداقل رسيدن مصرف آب يك رويكرد مثبت است كه در برنامههاي آتي به صورت جدي لحاظ شده است.
وي ادامه داد: بايد انرژي فوقالعادهاي به كاربرد تا مصرف آب را در صنعت فولاد با استفاده از بحث بازچرخاني به يك سوم يا يك دوم كاهش داد.
محمديزاده توجه به مباحث زيست محيطي و افزايش فضاي سبز را در مجتمع فولاد مباركه مهم دانست و افزود: اداره كل محيط زيست استان اصفهان بايد نظارت كند تا در رابطه با نوع كاشت گونههاي درختان و درختچههايي كه نياز كمتري به آب دارند در اطراف مجتمع فولاد مباركه تجديد نظر شود.
وي به سيستم پالش لحظهاي و آنلاين از طريق ظرفيت الكترونيكي را مورد اهميت دانست و اظهار داشت: بايد شرايطي فراهم شود تا مسئولان بتوانند با وارد كردن يك رمز، اطلاعات مورد نظر را در مباحث زيست محيطي و نوع كاركرد و آلايندگي مجتمعهاي صنعتي به دست آورند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست به موضوع HSE به عنوان يك سيستم ايمني قدرتمند در صنايع اشاره كرد و آن را داراي اهميت دانست و بيان داشت: بحث ايمني و سلامتي داراي سلامت است كه در موضوع HSE متناسب با تخصصهايي كه در حوزه فولاد وجود دارد، بايد در حوزههاي مختلف به طور كامل استقرار داشته باشد.
وي با اشاره به اينكه اعتقاد دارم كه توليد ميتواند پسماند نداشته باشد، اضافه كرد: با رويكرد بهينهسازي و افزايش راندمان، ميزان پسماند به جا مانده پس از توليد ميتواند به صفر نزديك شود و ضايعات در توليد قابل قبول نيست.
محمديزاده تاكيد كرد: جهتگيري بايد به سمتي باشد كه از كل ضايعات جلوگيري شود و با حذف پسماندهاي توليد ميتوانيم منافع براي كارخانه، گروه و واحد توليدي و همه مردم را تامين كنيم.
انتهاي پيام/صا10/ع