در نشست تخصصي حقوق اديان در قم مطرح شد؛
دين با هويت و شخصيت انساني ارتباط مستقيم دارد
خبرگزاري فارس: سومين نشست تخصصي حقوق اديان در قم با عنوان «حق بر دين و دينداران» از سوي پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، تقي دشتي ظهر امروز در نشست تخصصي حقوق اديان كه در پژوهشگاه فرهنگ و انديشه اسلامي قم برگزار شد، در سخناني با ارائه مقاله خويش با موضوع «دينداري به مثابه حق مصونيت» اظهار داشت: دينداري به عنوان مقولهاي انتخابي اعتقادي از يكسو، فردي اجتماعي از طرف ديگر و الهي انساني از سوي ديگر بروز ميكند، نمود اين ظاهر تضادها در عرصه اجتماع و سياست، در اغلب مواقع، چالشزا و چالشزي بوده است.
وي ادامه داد: به همين دليل ضرورت ايجاد رابطه سازواره بين مولفههايي نظير قدرت، آزادي و حقوق با مولفه دين، كنشها، واكنشها و گفتمانهاي متعدد و متمايزي را سبب شده است.
دشتي يادآور شد: تلاشها و تكاپوها در قرن بيستم وضعي دگرگون از گذشته و به اصطلاح فرمي حقوقي به خود گرفته است، تصويب معاهدات و پيمانهاي گوناگون كه به نوعي با مولفه دين در ارتباط بودهاند گواه اين ادعاست.
وي با تبيين ويژگيهاي حق مصونيت تصريح كرد: وقتي كسي نسبت به چيزي از مصونيت برخوردار است، بدين معناست كه ديگران نميتوانند نسبت با او اعمال قدرت كنند.
اين استاد دانشگاه و محقق افزود: ديگران صلاحيت ندارند كه ارتباط او را با آن چيز دگرگون كنند و مانع از اعمال حق توسط او شوند، ذيحق داراي مسئوليت نيست و ذيحق در برابر اعمال ديگران مورد حمايت قرار ميگيرد.
دشتي يادآور شد: انسان حقيقتي است كه از يكسو با طبيعت، زمين و زمان سر و كار دارد و از سوي ديگر ملكوت هستي در او جلوه كرده است.
اين استاد دانشگاه با اشاره به ارتباط دين با هويت، شخصيت و كرامت انساني تصريح كرد: انسانها معمولا در طيفي از جوامع گوناگون زندگي كرده و از تنوع و گوناگوني هويتها برخوردار بودهاند.
وي تصريح كرد: اين ويژگيها (گوناگوني جوامع و تنوع هويتها) بدون اشكال و دشواري زيادي، همزمان حفظ شدهاند.
دشتي گفت: افراد توسط خانوادهها، روستاها، شهرها، مناطق و نواحي، سن و گروههاي جنسي، طبقات، گروههاي مذهبي، قومي و ملي همچنين توسط انسانيت به عنوان يك كل مشخص شدهاند.
انتهاي پيام/آ20/ب