0

کشف منبع آب در میان سحابی اوریون/ توده ای از مولکولهای آب که دیده نمی شوند

 
ayoub12
ayoub12
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18320
محل سکونت : خوزستان

کشف منبع آب در میان سحابی اوریون/ توده ای از مولکولهای آب که دیده نمی شوند

 مولکولهای ارزشمند آب همه جهان را در بر گرفته اند، این مولکولها که برای بقاء از اهمیت ویژه ای برخوردارند در گوشه و کنار جهان پراکنده اند و شاید به همین دلیل است که دانشمندان شانس یافتن سیاره هایی با قابلیت شکل دادن به حیات را بالا می دانند.

اما مولکولهای آب قبل از اینکه به چنین سیاره هایی راه پیدا کنند از میان مناطق عجیب تری مانند سحابی اوریون عبور می کنند. شاید تصویری که مشاهده می کنید چهره ای نباشد که همواره از سحابی اوریون دیده اید. نور نامرئی که چشم انسان قادر به دیدن آن نیست معمولا ویژگی ها و فرایندهای جدیدی را نمایش می دهند که معمولا از میدان دید انسان خارج هستند. در صورتی که به منطقه طول موجهای بلندتر از طول موجهای قابل دید چشم وارد شوید به تدریج به قلمرو زیر میلیمتری قدم خواهید گذاشت، منطقه ای میان امواج رادیویی و فروسرخ.

 

این منطقه جایی است که مولکولهای آب نور را به خود جذب کرده و از خود نور ساطع می کنند و اخترشناسان نیز با کمک ماهواره ای به نام SWAS از این منطقه از سحابی اوریون تصویربرداری کرده اند. تصویر نهایی تصویری از "مرز مولکولی اوریون" است، ابری داغ که پرتوهای فرابنفش از ستاره های نزدیک بر روی آن می تابد. این ابر با داشتن گازها، غبارها و پرتوهای فرابنفش به بستری مناسب برای واکنشهای شیمیایی کیهانی تبدیل شده است.

اخترشناسان می توانند بر اساس میزان اکسیژن و هیدروژن موجود در اطراف این ابر میزن آب موجود در آن، میزان غبار درون آن، میزان پرتوهای فرابنفش، حرارت، جرم، و تمامی ویژگی های آن را محاسبه کنند. تصاویر این ماهواره تا کنون نشان داده بودند که میزان آب موجود در این سحابی بیش از اندازه واقعی و در حدود 100 تا هزار برابر بیشتر پیش بینی شده اند. اما مطالعات جدید محققان از مقادیر پیشین پشتیبانی می کند.

یافته های جدید این ماهواره می تواند از این فرضیه که میزان کم آب رصد شده در پدیده های کیهانی به دلیل حضور محدود مولکولهای بخار آب در قالب لایه ای نازک  و خارجی است، پشتیبانی کند. به بیانی دیگر پرتوهای نوری از میان مولکولهای آب از میان لایه ای نازک تابیده می شوند و به دلیل اینکه آب موجود در اعماق سحابی به شکل ذرات غبار منجمد شده است، ماهواره SWAS قدرت رصد کردن آنها را ندارد.

بر اساس گزارش فاکس نیوز، بنا به اطلاعات به دست آمده از این ماهواره، می توان گفت جدا از مولکولهای بخار آبی که قابل مشاهده اند، انبوهی از مولکولهای آب نیز در میان این سحابی و پدیده های مشابه در جهان نهفته اند و جهان مخزنی بزرگ از مولکولهای آب است؛ تنها به دلیل جامد بودن این مولکولها امکان مشاهده آنها به وجود نیامده است.

10750403264581828474.jpg

سه شنبه 26 بهمن 1389  3:17 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها