ایران با اجرای طرح توازن تولید و مصرف کود اوره در شمال و جنوب کشور قصد تبدیل به یکی از بزرگترین صادرکنندگان این محصول پتروشیمی در خاورمیانه را دارد.
بر این اساس با اجرای این طرح کود اوره شیمیایی تولید شده در مجتمع های پتروشیمی شمال کشور همچون پتروشیمی خراسان و کرمانشاه امکان صادرات این محصول پتروشیمی از بندر ماهشهر و عسلویه فراهم می شود.
در حال حاضر برآورده های انجام شده نشان می دهد که به طور متوسط سالانه بین 1.8 تا 2 میلیون تن کود اوره شیمیایی در سطح کشور مورد استفاده قرار می گیرد، این در حالی است که در شرایط فعلی ظرفیت تولید این محصول پتروشیمی به مرز چهار میلیون 400 هزار تن در سال رسیده است.
رضا حمزه لو مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی با بیان اینکه ایران امسال رسما به جمع صادرکنندگان کود اوره پیوسته است به خبرنگار مهر گفت: پیش بینی می شود تا پایان اسفند ماه امسال میزانحجم صادرات کود اوره شیمیایی ایران به مرز 2 میلیون تن افزایش یابد.
در حال حاضر چین، برخی از کشورهای منطقه خاورمیانه، شرق و جنوب شرق آسیا از بزرگترین خریداران کود اوره شیمیایی به شمار می روند.
تابستان امسال با بهره برداری از فاز دوم مجتمع پتروشیمی پردیس به عنوان بزرگترین تولید کننده اوره و آمونیاک خاورمیانه ظرفیت تولید این محصول پتروشیمیایی ایران از مرز 4.4 میلیون تن در سال عبور کرد.
در همین حال عبدالحسین بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اخیرا با بیان اینکه هم اکنون ایران از مرز خودکفایی تولید کود کوره عبور کرده است، گفت: مرداد ماه سالجاری دولت مجوزی برای صادرات کود اوره در اختیار وزارت نفت قرارداده تا با تامین نیازهای داخلی امکان صادرات این محصول پتروشیمی فراهم شود.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه پیشتر به دلیل پر شدن مخازن و عدم صدور مجوز به برای صادرات، واحدهای تولید کود اوره مجبور به کاهش ظرفیت تولید بودند، اظهار کرد: هم اکنون سیاست تخصیص سهمیه صادراتی، تامین نیاز داخل، کاهش هزینه تولید، حمل و نقل بر اساس موقعیت جغرافیایی در دستور کار قرار گرفته است.