0

زمانی: سیاست حوزه علمیه تعامل با حوزه‌های اهل سنت دیگر کشور‌هاست

 
ayoub12
ayoub12
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18320
محل سکونت : خوزستان

زمانی: سیاست حوزه علمیه تعامل با حوزه‌های اهل سنت دیگر کشور‌هاست

 حجت الاسلام محمدحسن زمانی شامگاه دو شنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار داشت: همکاری و تعامل با حوزه‌های شیعیان در نجف و سامراء و... همچنین حوزه‌های اهل سنت دنیا مانند الازهر و حوزه علمیه عربستان از سیاست‌های حوزه علمیه قم است و در دستور کار قرار دارد.

وی ابرازداشت: تعامل با حوزه‌های اهل سنت درکشورهای اسلامی البته دچار موانع و چالش‌هایی است که در مصر مانع حکومتی وجود داشت که با نابودی حسنی مبارک امیداورم زمینه  بیشتری فراهم  شود.

ظرفیت‌های الازهر برای توسعه تعامل با حوزه

معاون بین الملل حوزه علمیه قم ادامه داد: الازهر ظرفیت زیادی برای تعامل و همکاری دارد و خود آنان هم خواهان توسعه روابط و تبادل استاد، راه اندازی کرسی‌های علمی و ترجمه متون هستند اما در عربستان حاکمیت تفکر وهابی گرفتاریهای ایجاد می‌کند اما راه تعامل از دید ما بسته نیست.

وی با اشاره به درخواست الازهر برای تبادل تجربیات اضافه کرد: من در مدت اقامت در مصر برای اولین بار ۴۴ جلد کتاب متون آموزشی جامعة المصطفی را به الازهر هدیه کردم.

تفکر وهابی مانع توسعه تعامل میان حوزوی

زمانی با بیان اینکه در عربستان مانع حکومتی برای تعامل نیست تصریح کرد: اندیشه متعصبانه وهابی در حوزه‌های این کشور مانع تعامل سازنده است اما نباید مانع حرکت علمی ما باشد البته ما در تعامل به دنبال تحمیل اندیشه به دیگران نیستیم.

معاون بین الملل حوزه علمیه با اشاره به اولین سفر۲۰ تن از استادان درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه به کشورهای لبنان و سوریه ابرازداشت: ما در این دو کشور عزت انقلاب اسلامی را دیدیم ومشاهده کردیم که در آخرین نقطه مرزی لبنان تصاویر امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب و جمله اسرائیل غده سرطانی است نصب شده بود.

زمانی با اشاره به دستاوردهای این سفر اضافه کرد: فراگیری روش تعامل علمی با اندیشمندان دیگر کشور‌ها، آشنایی بیشتر با نیازهای واقعی دیگر کشور‌ها و تقویت دید جهانی علمای برجسته حوزه از جمله دستاوردهای این سفر بوده است.

اولین سفر علمی حوزویان به کشورهای لبنان و سوریه

وی با بیان اینکه این سفر از ششم تا ۱۴ بهمن ماه به دو کشور لبنان و سوریه انجام شد بیان داشت: انجمن‌های علمی حوزه علمیه نیز جدا از حوزه نیستند و می‌توانند به این سفر‌ها بیایند.

زمانی ادامه داد: هم اکنون هزار نفر از استادان سطح در اولویت سفر هستند و به تدریج طلاب برجسته نیز در دستور کار سفر قرار می‌گیرند البته برخی از هزینه‌های سفر بر عهده خود طلاب است.

وی با اشاره به حضور کمرنگ حوزه در برخی کشور‌ها خاطرنشان کرد: حضور حوزه در چین وهند و ژاپن نباید اندک باشد و وظیفه روحانیت شیعه این است که با همه توان به عرضه معارف الهی و اسلامی در سایر کشور‌ها بپردازد.

10750403264581828474.jpg

سه شنبه 26 بهمن 1389  3:03 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها