مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي گفت: ماندگاري فرهنگ هر ملتي به ادبيات آن و ميزان تاثيرگذاري آن وابسته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، "محمدرضا سوقندي"، در آيين اختتاميه نخستين جشنواره ادبيات داستاني خراسان شمالي افزود: امروز نتيجه آثار انقلاب و آثار فرهنگي ميراث امام خميني(ره) را در جهان اسلام شاهد هستيم.
وي با بيان اينکه اگر در هر انقلاب مطالعه داشته باشيم خواهيم ديد آنچه ماندگار ميماند فرهنگ آن ملت است، افزود: ماندگاري فرهنگ هر ملتي به ادبيات قوي و تأثيرگذار آن وابسته است.
وي تصريح کرد: آنچه امروز موجب انتقال فرهنگ ارزشي و محتوايي اسلام شده، تاريخنويسي نبوده بلکه ادبيات بوده است.
سوقندي اضافه کرد: براي درک مفاهيم و آشنايي با آداب و سنن هر قوم و ملتي در هر دورهاي بايد به ادبيات داستاني آن دوره نگاه کنيم.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي تصريح کرد: هر داستاني که وقايع آن واقعيتر، باورپذيرتر و به نيازهاي جامعه نزديکتر باشد؛ ماندگاري بيشتري دارد.
وي اظهار داشت: يک داستاننويس بايد جامعهشناس، آشنا به هنجارهاي اجتماعي، سياستمدار برجسته و به طور کلي با ارتباطات انساني و اجتماعي به خوبي آشنا باشد.
سوقندي با تأکيد بر اينکه ادبيات داستاني بر محور بسيج بايد مبتني بر معرفت و اطلاعات باشد، اظهار داشت: شما به عنوان داستاننويسان جوان در حوزه بسيج بايد به خوبي با مسايل آشنا باشيد تا با قلم خودتان، ادبيات انقلاب، اسلام، ايثار و شهادت را به نسلهاي ديگر در قالب داستانهاي کوتاه و رمان منتقل کنيد.
مديرکل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان شمالي با اشاره به اينکه امروز دنياي استکباري براي اينکه نظام سلطه خودش را به دنيا تحميل کند، خودش را تقويت ميکند، افزود: ما بايد ادبيات عدالتطلبانه و آزاديخواهانه خودمان را توسعه و ترويج کنيم.
سوقندي با بيان اينکه آمارها نشان ميدهد بيشترين کتابهايي که از کتابخانهها به امانت گرفته ميشوند، کتابهاي رمان و داستان است، خاطرنشان کرد: اگر جامعه نويسندگان ما در اين راستا داستان و رمانهاي جذاب و متناسب با فرهنگ غني ايراني و اسلامي توليد نکنند، کتابهاي ضد اخلاقي، جامعه را به سوي انحراف فکري ميکشاند.
وي تصريح کرد: نويسندگان بايد با توليدات خودشان ارزشهاي ناب اسلامي، دفاع مقدس و انقلاب را تقويت کنند.