نشست خبری اولین سمپوزیم نقش مددکاری اجتماعی در بلایای طبیعی با حضور اعضای کمیته علمی و اجرایی این سمپوزیم ظهر سه شنبه در محل ساالن کنفرانس وزارت بهداشت و درمان برگزار شد.
دبیر اجرایی این سمپوزیم در این نشست خبری اظهار داشت: در حوادثی طبیعی نظیر زلزله بم نقش تاثیرگذار مددکاران موضوعی غیرقابل انکار بود که یکی از انگیزه های برگزاری این برنامه را رقم زد و اگرچه تلاش شد برنامه فوق همزمان با سالروز زلزله بم برگزار شود اما بنا به دلایلی این مهم محقق نشد و در نهایت هفته آینده این برنامه برای اولین بار در کشور برگزار می شود.
سید حمید حسینی افزود: این همایش نقطه آغاز برگزاری برنامه های آموزشی برای مددکاران اجتماعی است و در همین راستا نیز از رسانه ها انتظار می رود نسبت به فعالیتهای مددکاری اجتماعی اطلاع رسانی مناسبی را به انجام رسانند.
مدیرکل روابط عمومی وزارت بهداشت علت برگزاری این سمپوزیم با همکاری روابط عمومی را قرار داشتن اداره مددکاری در مجموعه روابط عمومی عنوان کردا.
دبیر کمیته علمی این سمپوزیم نیز گفت: یکی از اهداف برگزاری این برنامه حضور 500 مددکار آموزش دیده رسمی در مجموعه وزارت بهداشت است که تلاش می شود مهارتهای این افراد با برگزاری کارگاههای آموزشی تقویت شود.
دکتر انور صمدی راد افزود: کشور ما به واسطه موقعیت جغرافیایی اقلیمی یکی از کشورهای حاتدثه خیز به شمار می رود که تربیت نیروهای کارآمد و به ویژه مددکاران حوزه حوادث و بلایایی طبیعی برای حضور در مواقع بحران و پس از آن ضروری است.
این متخصص مددکاری اجتماعی یادآور شد: پس از برگزاری این دوره آموزشی، دوره های آموزشی مستمری با اعطای گواهی در حوزه مددکاری اجتماعی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: نقش رسانه ها نیز در حوزه مددکاری اجتماعی، معرفی این حرفه و نیز تاثیرگذاری ان موضوع مسئله مهمی است که یکی از محورهای مطرح شده در سمپوزیم نیز به شمار می رود.
عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت معلم گفت: نقش مددکاران اجتماعی در جلوگیری از ناهنجاریهای اجتماعی و اصلاح رفتارهای پرخطر و ... از جمله موضوعات مطرح در حوزه مددکاری است که در آینده در این حوزه ها نیز به صورت تخصصی برنامه هایی اجرا می شود.
همچنین دبیر کمیته علمی سمپوزیم نقش مددکاران در بلایای طبیعی اظهار داشت: مددکاران در مواقع بحران در هر سه مرحله اضطراری، انتقالی و بازسازی تاثیرگذارند.
دکتر غنجه راهب ادامه داد: مددکاران اجتماعی مدافع منافع و حقوق مردم هستند و در همه بحرانها به دنبال فراهم آوردن شرایط مناسب برای افراد آسیب دیده در بحرانها هستند.
این مددکار و متخصص روانشناسی تربیتی بیان کرد: باید با برگزاری چنین برنامه هایی به ایجاد مددکاری بومی مذهبی متناسب با خواستهای جامعه کمک کرد.
این سمپوزیم سوم اسفندماه جاری در محل سالن اجتماعات وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و با همکاری دانشگاه تربیت معلم، هلال احمر، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، وزارت رفاه و تامین اجتماعی برگزار می شود.