محمد دلپسند در جمع هنرمندان، دانشجويان و مسئولان فرهنگي در حاشيه آئين اختتاميه سوگواره نينوار در قاب، از عكاسان دانشجو و هنرمندان عكاسي حرفهاي در استان خواست با در پيشگيري روحيه تلاش و پشتكار سعي كنند تمام ظرفيتهاي بصري و عكاسي استان به فعليت درآيد.
وي ادامه داد: فعالان اين بخش مطمئن باشند كه نهادهاي فرهنگي متولي امر هم تمام سعي خود را در پشتيباني از فعاليت آنها به كار خواهند گرفت.
معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي هرمزگان ابراز داشت: ظرفيتهاي عكاسي و بصري هرمزگان از چنان سطحي برخوردار است كه حتي وقتي موضوعات ديني و مقدسي مانند آيينهاي سوگواري اباعبداللهالحسين (ع) نيز دست مايه كار قرار ميگيرد، چنان خلاقيت و هنرمندي در توليد آثار مشاهده ميكنيم كه جز تحسين چيزي بر زبان نميآوريم.
دلپسند در ادامه ابراز داشت: با همكاري نهادهاي فرهنگي و هنرمندان استان در سال آينده شرايطي را فراهم خواهيم آورد كه دومين دوره سوگواره نينوا در قاب به شكل منطقهاي و يا حتي ملي در بندرعباس برگزار شود.
سرپرست حوزه هنري هرمزگان و از داوران نخستين "سوگواره نينوا در قاب " نيز در ادامه با بيان اينكه مردم تشنه ديدن هستند، اظهار داشت: ساختار عزاداريهاي ما بيشتر شنيداري است.
علي رضايي ادامه داد: هنرمندان با شكافتن لايههاي دروني سنتها و آيينهاي عزاداري ميتوانند زواياي ناديده و پنهان را از طريق عكس به مخاطب عرضه كنند تا سبب ماندگاري روح اين سنتها در جامعه شود.
اين فعال فرهنگي، اقدام جهاد دانشگاهي به عنوان يك مجموعه علمي در برگزاري اين سوگواره و برپايي نمايشگاه عكس هنرمندان عكاس استان با موضوع عاشورا را قابل تقدير عنوان و ادامه داد: اين نوع نگاه سبب تغيير نگاههاي رايج به آيينهاي عزاداري در استان ميشود كه در نوع خود در خور توجه است.
رضايي كار عكاسان در جدا كردن مردم از سنت شنيداري و دعوت آنها به سنت ديدن را رسالت سنگيني براي آنان عنوان كرد.