حجتالاسلام محمدحسن زماني عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به گزارشي از سفر هشت روزه استادان حوزههاي علميه سوريه و لبنان اظهار داشت: 20 نفر از استادان سطوح عالي حوزه علميه قم در اين سفر با علماي شيعه، اهل تسنن و مسيحي ديدار كرده و از مراكز علمي اين دو كشور بازديد كردند.
وي با اشاره به فلسفه تاسيس معاونت بينالملل حوزههاي علميه گفت: آشنايي حوزويان، فضلا و عالمان حوزههاي علميه با وضعيت علمي و فرهنگي كشورهاي ديگر از مهمترين دلايل تاسيس اين معاونت محسوب ميشود.
معاون بينالملل حوزههاي علميه خاطرنشان كرد: اين معاونت زمينه آشنايي حوزويان با انديشههاي متفكران جهان اسلام و غيراسلام اعم از شيعيان، اهل سنت و ديگر اديان را فراهم كرده و با برگزاري سفرهاي علمي امكان مشاهده مستقيم نيازهاي علمي و ديني را فراهم ميكند.
حجتالاسلام زماني تصريح كرد: البته حوزويان از ابتداي پيروزي انقلاب به صورت انفرادي و جمعي به اقداماتي در عرصه بينالملل پرداخته و موسساتي در اين عرصه تاسيس كردهاند.
وي با بيان اينكه معاونت بينالملل حوزههاي علميه در سطوح مختلف اقدام به برنامهريزي كرده است، گفت: اين معاونت در داخل حوزهها برنامههايي در راستاي ارتقاي آگاهي حوزويان و آشنايي با مهارتهاي خاص تبليغ در كشورهاي خارج و بررسي نيازمنديهاي ديني و فرهنگي طراحي كرده است.
معاون بينالملل حوزههاي علميه اعزام استادان به كشورهاي خارجي را يكي از برنامههاي اين معاونت ذكر و تصريح كرد: اين برنامه براي نخستين بار اجرا شد كه در آينده در كشورهاي ديگر اسلامي و غيراسلامي تحقق پيدا ميكند.
حجتالاسلام زماني با بيان اينكه در اين سفر 30 ديدار صورت گرفت، اذعان داشت: استادان در اين سفر از دانشگاههاي اسلامي و حوزههاي علميه اهل سنت بازديد كرده و از نقطه نظرات متفكران و سفراي اهل سنت آگاه شدند.
وي با اشاره به پيشنهاد برگزاري همايشهايي پيش از سفر بيان داشت: همايش انجمن دوستي فلسطين و ايران در دمشق و همايش مديران حوزههاي علميه شيعه و مسئولان فرهنگي در لبنان در اين راستا برگزار شد.
معاون بينالملل حوزههاي علميه خاطرنشان كرد: در نظر داريم اين طرح را گسترش دهيم و پس از برگزاري سفرهاي علمي براي استادان اقدام به برگزاري اين سفرها براي طلاب خواهيم كرد.
حجتالاسلام زماني خاطرنشان كرد: استادان سطوح عالي و درس خارج حوزه در اولويت اين سفرها قرار دارند كه سپس استادان ديگر بخشها به اين سفرها اعزام ميشوند.
وي با اشاره به كشورهاي هدف بازديد حوزههاي علميه اذعان داشت: اولويت با كشورهايي است كه علاوه بر اطلاعات علمي بيشتر امكان حضور براي حوزويان فراهم است.
معاون بينالملل حوزههاي علميه خاطرنشان كرد: دعوت متقابل از مديران حوزههاي علميه شيعه در لبنان و نمايندگان جمهوري اسلامي صورت گرفته تا براي معرفي كشورهاي ميزبان و اطلاعرساني به ايران سفر كرده و اطلاعات را ارائه دهند.