رییس اداره سرطان وزارت بهداشت، چاقی و افزایش وزن را از عوامل خطر سرطان ها عنوان کرد و با اشاره به نقش تغذیه در بروز سرطان ها نسبت به مصرف مایعات داغ و غذاهای نامطمئن هشدار داد.
چاقی و افزایش وزن را از دیگر عوامل خطر سرطان ها عنوان کرد و گفت: افراد چاق و دارای افزایش وزن در معرض خطر بسیاری از سرطان ها از جمله کولون، کلیه، اندومتر رحم، تخمدان، پانکراس و حتی سرطان معده قرار دارند.
وی تاکید کرد: جلوگیری از چاقی نه تنها مبارزه با سرطان بلکه مبارزه با بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی - عروقی، فشار خون، بیماری های مفصلی و سکته های مغزی است.
مصرف چای داغ سرطان زاست
برنج دودی و ماهی دودی با بسیاری از سرطان ها در ارتباطند
دکتر رمضانی تغذیه را از دیگر عوامل خطر سرطان ها عنوان کرد و گفت: تغذیه نیز ارتباط زیادی با بروز سرطان ها دارد. به عنوان مثال مصرف چای داغ سرطان زاست؛ این در حالی است که در بسیاری از استان های کشور فرهنگ مصرف چای داغ جا افتاده است. بر این اساس فرهنگسازی در جهت پرهیز از مصرف چاغ داغ ضروری است.
وی با بیان این که سرطان های مری و معده با مصرف مایعات داغ در ارتباطند، گفت: سرطان مری در جمعیت مردان و زنان کشور، جزو سرطان های شایع است.
دکتر رمضانی وجود نیتریت در مواد غذایی را نیز سرطان زا عنوان کرد و گفت: وجود نیتریت در آب و همچنین استفاده از آن به عنوان ماده نگهدارنده در مواد غذایی سرطان زاست. برنج دودی و ماهی دودی نیز غذاهای ایمنی نیستند و ثابت شده که با بسیاری از سرطان ها ارتباط دارند.
به گفته وی، بسیاری از عفونت ها نیز در کشورهای مختلف با سرطان ها ارتباط دارند؛ به عنوان مثال هپاتیت b با سرطان کبد ارتباط مستقیم دارد که خوشبختانه راه مبارزه با سرطان کبد از چند سال گذشته با واکسیناسیون در کشور آغاز شده است. ویروس پاپیلوم انسانی نیز با سرطان دهانه رحم ارتباط مستقیم دارد و برخی کتاب ها بیش از 90 درصد عامل سرطان گردنه رحم را همین ویروس عنوان می کنند.
worldfood.ir