فريد عامري با بيان اينكه سامانه هوشمند ارائه گازوئيل براساس پيمايش در مرحله ارزيابي پيمانكاران قرار دارد، گفت: پيمانكاراني كه توان انجام اين كار را دارند مراجعه كرده و مدارك خود را تحويل دادهاند كه در مرحله ارزيابي قرار دارد و اميدواريم تا پايان سال جاري بتوانيم مرحله نهايي انتخاب پيمانكار را شروع كنيم؛ يا اواخر سال جاري يا اوايل سال آينده پيمانكار مجري مشخص خواهد شد.
وي افزود: اين پروژه بسيار بزرگ است و شايد بزرگترين پروژه IT كشور در سال آينده باشد و چون بخش ساخت تجهيزات و راهاندازي خطوط توليد در آن وجود دارد، شايد زمانبر باشد.
مديرعامل شركت ملي پخش فرآوردههاي نفتي با بيان اينكه تلاش ميكنيم در ارزيابي پيمانكاران به گونهاي عمل كنيم كه آنهايي كه واقعاً در مرحله نهايي انتخاب پيمانكار باقي ميمانند پيمانكاراني توانمند باشند و حداقل تواناييهاي لازم را داشته باشند، تصريح كرد: اگر بهترين شرايط را پيشبيني كنيم نيز پيش از نيمه دوم سال آينده اين سامانه عملياتي و اجرايي نخواهد شد.
وي اضافه كرد: پيشبيني براي محاسبه همه هزينههاي راهاندازي اين سيستم هنوز زود است اما براي هر دستگاه خودرو رقمي نزديك به 250 هزار تومان براي سامانهاي كه روي خودرو نصب ميشود مورد نياز خواهد بود.
عامري افزود: اين هزينه جدا از هزينههاي تجهيز جايگاهها، تغييرات و تجهيز مركز داده سامانه هوشمند و بيشتر شدن خطوط ارتباطي و هزينههاي فني و زير ساختي آن خواهد بود تا بتوانيم حجم اطلاعات جديد را به مركز داده انتقال دهيم.
به گزارش فارس محمد رويانيان رئيس ستاد مديريت حملونقل و سوخت پيش از اين گفته بود: " وزارت نفت سامانهاي را به نام سامانه هوشمند عرضه گازوئيل طراحي كرده است بهگونهاي كه به محض ورود هر خودرو گازوئيلي به جايگاه سوخت و حركت به سمت نازل سامانه ارتباط وايرلس به صورت اتوماتيك و هوشمند با آن برقرار كرده و اطلاعات خودرو را دريافت كرده و به صورت هوشمند تشخيص ميدهد كه نياز خودرو به گازوئيل چقدر است.
اين تشخيص براساس اطلاعات قبلي داده ميشود چنانكه به عنوان مثال براي يك مدل خاص از يك كاميون در سال ساخت مشخص ميزاني از مصرف تعريف ميشود و براساس سوختگيري قبلي اين خودرو در جايگاه سوخت به آن گازوئيل تحويل داده ميشود. سنسورهايي نيز در جايگاه تعبيه ميشود كه تشخيص ميدهد وزن خودرو چقدر است و بر اين اساس وجود بار يا مسافر را در خودرو تشخيص ميدهد كه به كنترل قاچاق داخلي سوخت كمك ميكند.
در عين حال اين سيستم ميتواند بار را براي وزارت راه و شركتهاي حملكننده رهيگري كند و به پليس سرعت و ميزان پيمايش خودروهاي ديزلي را اعلام كند. "
وي تصريح كرده بود: " اگر سامانه هوشمند عرضه گازوئيل راهاندازي شود به سهميهبندي نياز نخواهد بود و با عادلانه شدن توزيع ، دست افراد سودجو از آن كوتاه شده و امكان بيشتر شدن پرداخت الكترونيكي فراهم ميشود و در عين حال كالاي جابجا شده در كشور نيز كنترل ميشود. "